Polestar voegt achterwielaandrijving toe aan Polestar 3 line-up

maandag, 01 juli 2024 17:25
Polestar voegt achterwielaandrijving toe aan Polestar 3 line-up

GÖTEBORG, ZWEDEN – 28 juni 2024. Polestar introduceert een Long range Single motor in de Polestar 3 line-up, waardoor consumenten een nieuwe manier krijgen om achter het stuur te kruipen van zijn SUV voor het elektrische tijdperk. Met een vanafprijs van €79.800* inclusief overdrachtskosten, zal Polestar 3 Long range Single motor vanaf vandaag te bestellen zijn in Europa***, met Noord-Amerika en Australië die later in 2024 volgen.

Met Polestar 3 Long range Single motor bieden we consumenten een nieuwe instapmogelijkheid voor onze elektrische vlaggenschip-SUV. De achterwielaandrijving past bij onze prestatiegerichte rij-eigenschappen die de wagen laten opvallen in de luxueuze SUV-sector”, zegt Thomas Ingenlath, CEO van Polestar.

Deze instapversie van Polestar 3 Single Motor, die in China en de VS zal worden gebouwd, gebruikt dezelfde 111 kWh batterijpakket als de Dual Motor-versie, met dezelfde maximale laadcapaciteit van 250 kW voor een 30-minuten durende 10-80% lading op DC. Zij die op zoek zijn naar de meest efficiënte Polestar 3 tot nu toe, zullen merken dat de nieuwe Long range Single motor tot 650 km (WLTP**) tussen ladingen biedt.

Als prestatiemerk behoudt de Long range Single motor alle kenmerken die zorgen voor een boeiende rijervaring bij de Long range Dual motor-versies. Rijcomfort en controle worden verzorgd door een verfijnd passief dempersysteem dat gebruikmaakt van Hydraulic Rebound Stops (HRS) en Frequency Selective Damping (FSD). Het resultaat is dat Polestar 3 Long range Single motor het dynamische karakter nabootst dat te vinden is in de Long range Dual motor-modellen.

De motor drijft alleen de achteras van Polestar 3 Long range Single motor aan, en produceert 220 kW en 490 Nm koppel. Het resultaat is dat deze nieuwe Polestar 3 Long range Single motor van 0-100 km/u kan accelereren in 7,8 seconden. Remkracht is even belangrijk, en daarom gebruikt Polestar 3 Long range Single motor hetzelfde Brembo-remsysteem als de rest van de Polestar 3-reeks.

Als onderdeel van de MY25 line-up profiteert Polestar 3 Long range Single motor van meer maatwerk dankzij de enkele optie- en pakkettenstructuur, wat betekent dat klanten hun Polestar 3 kunnen personaliseren. Kopers kunnen kiezen uit zes exterieurkleuren, vijf interieurvarianten en vier wielopties, inclusief de nieuwe 21-inch lichtmetalen velg die beschikbaar is als onderdeel van het nieuwe Pro Pack.

Net als de rest van de MY25-reeks wordt het Pilot Pack met LiDAR van Luminar beschikbaar om te bestellen op Polestar 3 Long range Single motor, waardoor klanten nog hogere niveaus van veiligheid en gemak kunnen ervaren als ze hiervoor kiezen.

Polestar 3 Long range Single motor is te bestellen via https://www.polestar.com/polestar-3/configurator/

Laatst aangepast op maandag, 01 juli 2024 17:28