Jungheinrich België introduceert elektrische servicewagens in kader van duurzaamheid

woensdag, 03 juli 2024 12:49
Jungheinrich België introduceert elektrische servicewagens in kader van duurzaamheid

Jungheinrich kondigt met trots de introductie van elektrische servicewagens aan als onderdeel van haar voortdurende inzet voor duurzaamheid en milieubewustzijn. Deze stap is een nieuwe mijlpaal in de strategie van Jungheinrich om de emissies van haar wagenpark aanzienlijk te verminderen en bij te dragen aan een groenere toekomst.

“Jungheinrich heeft zich gecommitteerd aan 'The Climate Pledge' met als doel om tegen 2040 klimaatneutrale emissies te bereiken. Als tussentijds doel streven wij ernaar om tegen 2030 de emissies van ons volledige wagenpark, inclusief personenwagens en servicevoertuigen, tot nul te herleiden”, vertelt Harm de Vries, Managing Director bij Jungheinrich. Naast de vernieuwing van haar wagenpark, heeft Jungheinrich geïnvesteerd in de omschakeling naar hernieuwbare elektriciteit voor al haar vestigingen, door middel van stroom uit regeneratieve bronnen en de installatie van fotovoltaïsche systemen ter plaatse.

Vanaf juli 2024 zullen de Jungheinrich servicetechniekers geleidelijk overschakelen op elektrische servicewagens. Deze strategische beslissing zorgt ervoor dat het wagenpark van Jungheinrich in lijn is met de milieudoelstellingen van het bedrijf. In 2025 worden er 30 bijkomende elektrische wagens ingezet. “De elektrificatie van ons wagenpark zal een aanzienlijke bijdrage leveren aan het verminderen van de ecologische voetafdruk van het bedrijf”, vertelt Jean-Christophe Kimmel, Projects & Facilities Director bij Jungheinrich. 

Om de overgang naar elektrische servicewagens zo soepel mogelijk te laten verlopen, doet Jungheinrich een beroep op de medewerking van haar klanten. Het bedrijf verzoekt haar klanten om de techniekers toe te staan gebruik te maken van hun laadinfrastructuur tijdens servicebezoeken. 

Laatst aangepast op woensdag, 03 juli 2024 12:58