Blink Charging België tekent overeenkomst met Decathlon

woensdag, 10 juli 2024 16:50
Blink Charging België tekent overeenkomst met Decathlon

Blink Charging Co. (NASDAQ: BLNK) (“Blink” of de “Company”), een leidende wereldwijde fabrikant, eigenaar, exploitant en leverancier van oplaadapparatuur en -diensten voor elektrische voertuigen (EV), heeft vandaag aangekondigd dat dochteronderneming Blink Charging Belgium NV een overeenkomst heeft gesloten met sportketen Decathlon.

olgens de tienjarige overeenkomst zal Blink zowel half snelle als snelle laders met laadcapaciteiten tussen 11kW en 200kW installeren, bedienen en beheren in acht Decathlon-winkels in België, waaronder de locaties Aarlen, Alleur, Anderlecht, Bergen, Charleroi, La Louvière, Maasmechelen en Namen. Blink is van plan om in het najaar te beginnen met de installatie en verwacht dat de laders in het voorjaar van 2025 operationeel zullen zijn.

Olivier Van Schap, Managing Director van Blink Charging België: “Dankzij deze samenwerking met een van de grootste sportketens in België kunnen we niet alleen de klanten van Decathlon, maar ook alle elektrische rijders die hun auto willen opladen op deze locaties met veel verkeer, voorzien van snel en betrouwbaar EV-laden. Samen breiden we het oplaadnetwerk in België verder uit en geven we prioriteit aan het gebruik van duurzame energie.”

Stefan Schins, Head of Development bij Decathlon in België en Luxemburg: “Als één van de grootste sportketens van het land dragen we duurzame verplaatsingen van en naar onze winkels hoog in het vaandel. Zowel voor onze medewerkers als voor onze klanten. Daarom willen we elektrisch rijden zo goed mogelijk ondersteunen én stimuleren voor wie niet te voet, met de fiets of het openbaar vervoer in onze winkels geraakt. Laadmogelijkheden op onze parkings gaan daar zeker bij helpen. In een eerste fase voorzien we alvast acht winkels van betrouwbare laadpunten dankzij de samenwerking met Blink Charging. We kijken er naar uit om deze samenwerking verder te verdiepen."

Laatst aangepast op woensdag, 10 juli 2024 16:50