Philippe Krief benoemd tot Chief Technology Officer van Renault Group

donderdag, 18 juli 2024 19:42
Philippe Krief benoemd tot Chief Technology Officer van Renault Group

Renault Group kondigt met trots aan dat Philippe Krief vanaf 1 september benoemd wordt tot Chief Technology Officer van Renault Group, naast zijn huidige functies binnen het merk Alpine[1]. Hij neemt de fakkel over van Gilles Le Borgne, die door de CEO is benoemd voor andere strategische missies. 

Als Chief Technology Officer van Renault Group rapporteert hij aan Luca de Meo, CEO, en beheert hij alle engineeringactiviteiten van de Groep. Hij zal kunnen putten uit zijn uitgebreide ervaring op dit gebied, in het bijzonder zijn ervaring als Directeur Engineering bij Ferrari.

De missie van Philippe Krief zal erin bestaan om een team te leiden en vorm te geven dat anticipeert en vooral creëert, door de innovaties en producten van overmorgen te identificeren, met als bijzondere uitdaging om de volgende 'intelligente' voertuigen in recordtijd te ontwikkelen, vóór de concurrentie.

Als CEO van Alpine heeft Philippe de afgelopen 12 maanden de strategie van het merk geïmplementeerd, in het bijzonder de komst van het nieuwe Alpine-gamma met de A290 en de aankomende GT crossover. Samen met hem heeft het merk ook de ontwikkeling van zijn volgende platform versneld, gewijd aan high-performance 100% elektrische voertuigen. Op zijn initiatief heeft Alpine zich ook geëngageerd voor waterstof met zijn prototype Alpenglow Hy4, een echte demonstratie van de innovatieve technologie van een verbrandingsmotor op waterstof.

Luca de Meo, CEO van Renault Group: “Gilles heeft bijgedragen aan de spectaculaire ommekeer van ons bedrijf, de snelste in de recente geschiedenis van de auto-industrie. Hij is erin geslaagd om onze engineering weer in beweging te krijgen en onze efficiëntie te herontdekken, waardoor we dit jaar een groot aantal modellen uit het Renaulution-plan konden leveren. Ik wil hem hartelijk bedanken. Hij laat Philippe een toppositie na, met performante teams, en ik ben er zeker van dat Philippe, met zijn schat aan ervaring achter zich, een nieuwe impuls zal kunnen geven aan ons streven om een nog grotere voorsprong te nemen op de concurrentie uit zowel het Oosten als het Westen. Laten we niet vergeten dat de autosport een innovatielaboratorium is voor onze voertuigen. Het is aan ons om dit te realiseren, zodat zoveel mogelijk klanten ervan kunnen profiteren.”

Philippe Krief is afgestudeerd aan de Ecole Nationale Supérieure de Techniques Avancées en heeft gewerkt aan een breed scala van modellen, van het B-segment tot auto's van enkele miljoenen euro's. Na zijn start bij Michelin vervolgde hij zijn carrière bij de Fiat Group, voordat hij overstapte naar Ferrari en vervolgens Maserati, respectievelijk als Vehicle Department Director en Technical Director van het merk Alfa Romeo. In juni 2016 keerde Philippe Krief terug naar Ferrari en werd hij benoemd tot Director of Engineering. Op 21 februari 2023 werd hij benoemd tot Director of Engineering and Product Performance voor het merk Alpine, voordat hij in juli 2023 CEO van Alpine werd.

Laatst aangepast op donderdag, 18 juli 2024 19:43