Alpine A290: opening van de bestellingen en prijzen voor België

dinsdag, 30 juli 2024 17:40
Alpine A290: opening van de bestellingen en prijzen voor België

Op 30 juli opent Alpine de bestellingen voor zijn A290-gamma en stelt het zijn prijzen in België voor, vanaf 38.700 euro incl. btw. De A290, de nieuwe kleine zuivere elektrische sportwagen van Alpine, wordt aangeboden in twee vermogensniveaus van 180 pk en 220 pk, met een batterij van 52 kWh, goed voor een rijbereik tot 380 km WLTP. Het gamma bestaat uit vier uitvoeringen: de A290 GT, de A290 GT Premium, de A290 GT Performance en de A290 GTS. Bij de lancering onderstreept een beperkte reeks van 1.955 exemplaren, die ‘Première Édition’ werd gedoopt, de exclusieve kant van deze vinnige stadswagen. Alpine A290 GT komt in aanmerking voor de Vlaamse premie van 5.000 €.

De A290: elektrische sportiviteit volgens Alpine

Alpine luidt met de A290 het tijdperk van de elektrische sportiviteit in. Met zijn gespierde proporties en zijn tot 1.479 kg beperkte gewicht heeft de A290 alle kenmerken van een Alpine: prestaties, wendbaarheid en instinctieve besturing. Met zijn maximumkoppel van 300 Nm accelereert hij in de krachtigste motorversie van 0 naar 100 km/u in slechts 6,4 seconden. Dankzij de meerarmige achtertrein en de 4 hydraulische aanslagpunten van de ophanging onderscheidt de A290 zich door zijn sportieve en toch comfortabele wegligging. Zijn afmetingen blijven compact: hij is 3.990 millimeter lang, 1.820 millimeter breed en 1.520 millimeter hoog, en heeft een wielbasis van 2.530 millimeter. Deze stadswagen met 5 deuren en 5 plaatsen is voorzien van een koffer van 326 liter.

Alpine-design met sportieve wortels

De A290 onderscheidt zich door het dubbele X-motief van zijn full led-lichtsignatuur, als eerbetoon aan de plakband op de verstralers van rallywagens. Zijn bredere sporen en gespierde lijnen geven hem de sportieve look van een Alpine. Bepaalde stijlelementen, zoals het design van de voorbumper en de diffuser achteraan, verwijzen naar de A110, waarvan hij de Brembo-remzadels uit één stuk met 4 zuigers overneemt. De keuze uit ruim bemeten 19" velgen en een tweekleurig koetswerk met zwart dak maken het geheel compleet.

De A290 is verkrijgbaar in vier koetswerkkleuren: Diepzwart metallic (standaardkleur), Alpine Vision Blauw metallic, Tornado Mat grijs en Nival parelwit.

Aan boord is er een sportieve cockpit met een geraffineerd design en, afhankelijk van de versie, een gemengde zetelbekleding in gecoat, gekorreld textiel/blauwe stof of tweekleurig nappaleder in Grijs/ Donkerblauw, een tweekleurig dashboard met A290-achtergrondverlichting en een personaliseerbare sfeerverlichting. De middenconsole is geïnspireerd op het iconische design van de A110, waarin de RND-transmissiebedieningen zijn geïntegreerd. Het exclusieve driespaaks sportstuur is uitgerust met een RCH-draaiknop (voor Opladen) en een OV-knop (voor Overtake), recht uit de Formule 1-wereld.

De A290 beschikt over actieve en passieve veiligheidstechnologieën van de nieuwste generatie en biedt tot 26 rijhulpsystemen om het rijden te vergemakkelijken, om parkeermanoeuvres te vereenvoudigen en te ondersteunen en om de veiligheid van de inzittenden te waarborgen.

De A290: Upgrade van de A290 GT naar de A290 GTS

De A290 GT: de eerste trede van het Alpine-universum

Met een vermogen van 180 pk en een batterij van 52 kWh is de A290 GT standaard uitgerust met Michelin Sport EV-banden en 19" lichtmetalen Iconic-velgen. Hij beschikt over een ingebouwde tweeweglader van 11 kW met wisselstroom en kan tot 100 kW halen bij snelladen met gelijkstroom. De blauwe interieuraankleding is uitgevoerd in gecoate stof, opgesmukt met een sportstuur in nappaleder en versierd met een driekleurige vlag op het dashboard. Verwarmde voorzetels, donkergetinte ruiten, automatische airconditioning en sfeerverlichting maken standaard deel uit van dit eerste aanbod. Wat connectiviteit betreft, biedt de A290 GT het Alpine Portal-systeem aan, met een scherm met hoge resolutie van 10,1 inch dat Google Automotive Services omvat met Maps, Vocal Assistant en Google Play. Tot slot omvat dit aanbod een adaptieve snelheidsregelaar en een achteruitrijcamera.

Prijs België: vanaf 38.700 € BTWi

De A290 GT Premium: het voordeel van stijl en comfort 

De A290 GT Premium, uitgerust met een 180 pk sterke motor, onderscheidt zich door zijn hoogwaardige uitrusting. Hij is herkenbaar aan zijn tweekleurige zwarte dak, zijn matblauwe sierstrip op het dak en zijn Brembo Alpine blauw-remklauwen vooraan en omvat standaard Alpine Drive Sound en het hifi-audiosysteem Devialet, dat werd ontwikkeld in samenwerking met de Franse specialist in geavanceerde audiotechnologie. Zijn harmonieus interieur in nappaleder met sierstiksels en Alpine-monogrammen zorgt voor een verfijnde binnenruimte. Hij is uitgerust met een verwarmd stuurwiel, een inductielader voor smartphones en een binnenspiegel zonder randen met automatische dimfunctie voor nog meer comfort aan boord.

 Prijs België: vanaf 41.900 € BTWi

De A290 GT Performance: vermogen en sportief rijden

Met zijn 220 pk sterke elektromotor accelereert de A290 GT Performance in 6,4 seconden van 0 naar 100 km/u en haalt hij een topsnelheid van 170 km/u. Hij onderscheidt zich door zijn Brembo Rood Racing-remklauwen vooraan en zijn Michelin Pilot Sport 5-banden. Zwart verchroomde designelementen, zoals de Alpine-monogrammen en het pijlvormige A-embleem op de voorvleugels, geven hem een dynamische look. Hij omvat ook elektrisch inklapbare buitenspiegels. De prestatiegerichte A290 GT Performance is uitgerust met Alpine Telemetrics, een geïntegreerd telemetriesysteem dat het mogelijk maakt om zijn prestaties te verkennen, de efficiëntie van het voertuig te optimaliseren en de bestuurder te leren het potentieel van zijn wagen te benutten via coaching en uitdagingen uit de gaming-wereld.

Prijs België: vanaf 41.700 € BTWi

De A290 GTS: het beste van twee werelden

De A290 GTS, die zich situeert tussen verfijning en sportiviteit, combineert de uitrusting van de A290 GT Premium met de krachtigste motor van 220 pk. Hij neemt alle uitrusting van de drie andere modellen over en onderscheidt zich met zwarte 19" Snowflakes-velgen en Brembo Rood Racing-remklauwen vooraan. Tot de meest iconische uitrusting behoren het Devialet-audiosysteem, de Michelin Pilot Sport 5-banden en de tweekleurige interieuraankleding in nappaleder en het Alpine Telemetrics Premium-systeem.

Prijs België: vanaf 44.700 € BTWi

Alle landen opgeteld worden er 1.955 exemplaren van de eerste editie van de A290 GTS gecommercialiseerd

Ter gelegenheid van de lancering van de A290 lanceert Alpine de A290 Première Édition, een beperkte reeks van 1.955 exemplaren, als eerbetoon aan de creatie van het merk door Jean Rédélé in 1955. Hij is gebaseerd op het topmodel GTS en beschikt over een vermogen van 220 pk en een batterij van 52 kWh, goed voor een rijbereik tot 380 km volgens WLTP. Met zijn koppel van 300 Nm accelereert hij in slechts 6,4 seconden van 0 naar 100 km/u.

De kleur Diepzwart metallic wordt geaccentueerd met een blauwe sierstrip op het dak en blauwe remzadels. Het interieur, uitgevoerd in nappaleder, is uitgerust met een Devialet-audiosysteem van 615 W (9 luidsprekers). De 19” Snowflakes-velgen in glanzend zwart zijn geschoeid met speciaal ontwikkelde Michelin Pilot Sport 5-banden. Het plaatje ‘Première Édition 1 out of 1955’ en de vloermatten ‘Première Édition’ herinneren aan de exclusiviteit van deze beperkte reeks.

De A290 Première Edition is beschikbaar in 3 exclusieve optionele livreien:

- De Première Edition Beta: een verwijzing naar de showcar van de A290 met een tweekleurig koetswerk in Nival parelwit, een zwart dak, exclusieve stripings en 19” gediamanteerde Iconic-velgen met blauwe wielcenters. Het verchroomde Alpine-monogram en het Alpine-embleem op de voorste spatborden zijn uitgevoerd in mat geanodiseerd blauw.

- De Première Édition La Bleue: een tweekleurig koetswerk in Alpine Vision Blauw metallic, een zwart dak, exclusieve stripings, rode remklauwen en blauwe wielcenters, en 19" gediamanteerde Snowflakes-velgen met aeroschijven.

- De Première Édition La Gris: een tweekleurig koetswerk in Tornado Mat Grijs, een zwart dak, exclusieve stripings, blauwe remklauwen en wielcenters en half gediamanteerde 19" velgen.

Prijs België: vanaf 46.200 € BTWi

Getagged onder:
alpina
Laatst aangepast op dinsdag, 30 juli 2024 17:43

Gerelateerde items (op tag)

A390_β: Alpine presenteert de show-car voor zijn eerste elektrische sport-fastback

Op 11 oktober 2024 onthult Alpine exclusief op zijn mediasite de A390_β show car, de voorloper van de toekomstige fastback sportauto van het merk, waarvan de productie in Dieppe in 2025 van start gaat. Dit nieuwe model zal deel uitmaken van de 100% elektrische Dream Garage van Alpine, naast de A290, de sportieve stadsauto die deze zomer op de markt kwam.

Alpine A110 midden in de actie in de nieuwe Largo Winch

Alpine koos voor dit derde luik van Largo Winch om met zijn iconische A110 GT zijn opwachting te maken in de 7e kunst. De compacte sportcoupé, te herkennen aan zijn uitstraling, zuivere lijnen en lakkleur Gris Tonnerre, verslindt de wegen met een opmerkelijke wendbaarheid. Tussen de besneeuwde bergen begint voor Tomer Sisley een hectische race in de Alpine A110, die doet denken aan de roots van het merk met de pijlvormige A.

Alpine A290, De kleine sportwagen voor het elektrische tijdperk

Met de lancering van de A290 treedt Alpine een nieuw tijdperk binnen. Het tijdperk van de elektrische sportiviteit in Alpine-modus, steeds met respect voor de drie pijlers van het merk – prestaties, wendbaarheid en lichtheid – en voor de Franse knowhow. De A290 is een nieuw instapmodel in de wereld van Alpine. Hij wijdt de zuiver elektrische Dream Garage van Alpine in en zal worden aangevuld met een C-Crossover GT en een nieuwe A110.