Scoobic komt met kleinere voertuigen op de Belgische markt

dinsdag, 20 augustus 2024 11:49
Scoobic komt met kleinere voertuigen op de Belgische markt

Vanaf midden oktober komt Scoobic, wereldmarktleider in last mile voertuigen voor de Benelux, met een uitgebreid assortiment  aan voertuigen. Het gaat om cargo bikes, cargo scooters, cargo motorscooters tot minitrucks en elektrische bestelwagens voor de last mile. De voertuigen hebben een autonomie van 70 tot 250 kilometer bereik. 

Het businessmodel van Scoobic is vernieuwend door de opgebouwde expertise van e-commerce, voertuigfabrikant en wagenparkbeheer. “Het gaat om compacte, efficiënte voertuigen, die sneller ter plaatse zijn en vaker en daardoor meer kunnen leveren”, zegt Karin van den Berg-Hulshoff, oprichter en directeur van LMe Solutions, de distributeur voor Scoobic. “Ze verminderen de ‘leegte en lucht’ die wordt verplaatst vanuit bestelwagens in de toch al drukke steden.”

Goedkopere oplossingen

Het bedrijfsleven zoekt goedkopere oplossingen in kleine elektrische vrachtvoertuigen om te kunnen verduurzamen.” Scoobic is al een operationele voertuigen en e-commerce partner van gerenommeerde merken zoals Correos, La Poste, Heineken, IKEA, Carrefour en Amazon. In Nederland is Scoobic al actief in een co-engineering project, gestart in 2022 midden in het rode loper gebied van Amsterdam.

Operationeel model

LMe Solutions biedt de voertuigen van Scoobic aan in een operationeel model, waarbij het voertuig vanuit financial lease of koop wordt afgenomen. “Wij verzorgen de service op locatie van de klant. Dit doen wij voor grote organisaties en voor het midden en kleinbedrijf zoals service monteurs, technische dienst, horeca en retail”, zegt van den Berg-Hulshoff. “De 100% elektrische voertuigen zijn ideaal inzetbaar voor mobiliteit tussen bedrijfsvestigingen in. Vanuit de praktijk weten wij dat de vraag voor dit soort voertuigen al langer aanwezig is.”

Pay-Per-Use-model

De dienstverlening van Scoobic zal in Amsterdam uitgebreid worden met een ‘paper-use-model’. “Via dat model kan je makkelijk overstappen”, zegt van den Berg-Hulshoff. “Je kan bijvoorbeeld met een dieselwagen naar een parkeergarage rijden en dan overstappen op ons voertuig. Je kan deze formule makkelijk per dag of maand huren.” Intussen zijn er heel wat aanvragen bijgekomen voor Scooby-voertuigen, onder meer vanuit een zorgketen in Nederlands Limburg. “De scooters kunnen perfect in bergachtig gebied rijden, onder meer in het Heuvelland”, zegt van den Berg-Hulshoff. “Ze hebben een stevige accelerator.”

Belangrijke markten

Voor Scoobic zijn Nederland en België belangrijke markten en onze samenwerking vanuit partnership staat dan ook stevig. “Gezamenlijk hebben wij gemerkt dat onze markt nu pas klaar is voor dit soort voertuigen doordat lokale overheden nu ondersteunde besluiten nemen en leasemaatschappijen deze voertuigen opnemen in hun mobiliteitsvloot”, zegt Karin van den Berg-Hulshoff.

Fabrieksgarantie
Scoobic heeft de fabrieksgarantie voor de Mini, Light en Mouse heeft verhoogd van 24 maanden naar 48 maanden. “Juist door het operationele fleet management model heeft Scoobic en LMe Solutions inzicht in preventief onderhoud van het wagenpark en kan zo snel schakelen met service”, zegt van den Berg-Hulshoff. “Dit betekent dat deze modellen volwaardig zijn als alternatief in de mobiliteit op een kwalitatief niveau met langere garantie.”

Meer info www.scoobic.nl en www.scoobic.com 
www.lme-solutions.com
www.lastmile-mobility.com

LMe Solutions nodigt de Vlaamse zuiderburen dan ook uit voor een bezoek aan de EV Experience op 26-27-28 september in Zandvoort. Op het F-1 circuit kunt u kennismaken met onze voertuigen en kan u ze ook uittesten. LMe Solutions kennissessies aan voor informatie en advies op het gebied van de juiste voertuigen voor de juiste doelgroepen en gebruikers, zoals bezorgfietsen, cargo bikes en minitrucks. “Wij hebben ruimte voor enkele Belgische partners die ondersteuning willen geven in B2B verkoop en onderhoud, naast dat wij voor grote delivery bedrijven onderhoud en reparatie op locatie aanbieden”, aldus van den Berg-Hulshoff.

Laatst aangepast op woensdag, 21 augustus 2024 18:18