Interview: Tim Van den Bussche, zaakvoerder van Move2Green

woensdag, 21 augustus 2024 10:32
Interview: Tim Van den Bussche, zaakvoerder van Move2Green

Move2Green uit Destelbergen biedt flexibele oplossingen op maat voor het huren van elektrische wagens. We hadden een interview met Tim Van den Bussche, zaakvoerder van Move2Green.

-Tim, kun je ons iets vertellen over het concept van Move2Green en hoe jullie inspelen op de groeiende vraag naar elektrische wagens?

“Move2Green biedt een breed scala aan flexibele huurformules voor elektrische wagens, specifiek gericht op bedrijven van elke omvang, van KMO’s tot grote multinationals. Wat ons uniek maakt, is dat we de wagen binnen 48 uur na goedkeuring van het huurcontract kunnen leveren. Dit geeft bedrijven de flexibiliteit om snel in te spelen op hun mobiliteitsbehoeften zonder lang te hoeven wachten. Bovendien is het huren van een elektrische wagen fiscaal aantrekkelijk, aangezien het 100 procent aftrekbaar is als beroepskost.”

 -Jullie bieden ook slimme oplossingen aan op het gebied van energiebeheer en laadoplossingen. Kun je daar meer over vertellen?

 “Een van onze speerpunten is het smart management systeem dat we hebben ontwikkeld, specifiek voor grote KMO’s en gemengde industriële inplantingen. Denk aan locaties waar mensen werken, shoppen, wonen en zelfs sporten. Dit systeem maakt gebruik van dynamische load balancing om de energie die wordt verbruikt door laadpunten, optimaal te beheren. Het houdt rekening met andere actieve verbruikers op de locatie, zodat de laadpunten zoveel mogelijk energie-neutraal kunnen werken, vaak in combinatie met groene energie. We kunnen ook energie opslaan in batterijen, die later slim worden ingezet voor bijvoorbeeld laadpunten of zelfs woonruimtes en commerciële panden.”

Dat klinkt erg innovatief. Hoe zit het met de verhuur van specifieke voertuigen, zoals aanloopwagens?

“We merken dat vooral grote bedrijven vaak behoefte hebben aan flexibele oplossingen voor voertuigen zoals aanloopwagens. In plaats van een voertuig aan te schaffen dat misschien maar af en toe nodig is, kunnen bedrijven bij ons een aanloopwagen huren wanneer dat nodig is. Dit voorkomt dat er voertuigen stilstaan die maandelijks geld kosten zonder gebruikt te worden. Onze huurformules zijn zeer flexibel, wat betekent dat bedrijven alleen betalen voor wat ze daadwerkelijk gebruiken.”

 Hoe belangrijk is die flexibiliteit voor jullie klanten?

 “Flexibiliteit is cruciaal. Bedrijven hebben vaak te maken met snel veranderende omstandigheden, en onze diensten bieden hen de mogelijkheid om daar direct op in te spelen. Of het nu gaat om het huren van een wagen voor een korte periode of het beheren van energie op een gemengde industriële locatie, wij streven ernaar om onze klanten volledig te ontzorgen. En zoals gezegd, binnen 48 uur kunnen we een voertuig operationeel hebben voor onze klanten.”

Wat zijn jullie plannen voor de toekomst?

“We blijven ons netwerk uitbreiden en zoeken continu naar nieuwe partnerschappen om ons aanbod te verruimen. Ons doel is om bedrijven nog beter te ondersteunen bij hun transitie naar duurzame mobiliteit, terwijl we tegelijkertijd blijven innoveren op het gebied van smart management en energiebeheer. Move2Green wil de ideale partner zijn voor bedrijven die niet alleen flexibel en efficiënt willen opereren, maar ook duurzaamheid hoog in het vaandel hebben. Wij zijn er klaar voor om onze klanten te helpen met hun mobiliteitsbehoeften, zowel nu als in de toekomst.

Meer info move2green.be