Smappee benoemt nieuwe CEO voor wereldwijde groei

donderdag, 10 oktober 2024 09:52
Smappee benoemt nieuwe CEO voor wereldwijde groei

Stefan Grosjean neemt nieuwe rol van Smappee Group CEO op en stelt Kurt Vandeputte aan als Smappee Chief Executive Officer om de wereldwijde expansie van het bedrijf aan te sturen.

Smappee, de Belgische cleantechpionier in slimme energieoplossingen, stelt Kurt Vandeputte aan als nieuwe CEO. Stefan Grosjean, de oprichter van het bedrijf, zet zijn actieve leiderschapsrol voort als Smappee Group CEO. Vandeputte, een doorgewinterde manager met een trackrecord in het opschalen van bedrijven zal Smappee leiden om uit te groeien van een scale-up met 140 medewerkers in 12 landen tot een wereldwijde marktleider. Hij zal toezien op de operationele expansie van het bedrijf en de uitbreiding naar nieuwe markten aansturen, terwijl Grosjean in zijn nieuwe rol blijft focussen op het vormgeven van de toekomst van de Smappee Group.

Strategisch leiderschap voor innovatie en groei

Grosjean zal zich als Smappee Group CEO richten op Smappee's innovatiestrategie en het opzetten van nieuwe business units. Door het innovatiebeleid te trekken, verzekert Grosjean dat Smappee zijn leiderschapspositie in de snel veranderende wereld van energiemanagement behoudt, en positioneert hij het bedrijf voor een succesvolle, duurzame groei op lange termijn.

“Ik ben ervan overtuigd dat Kurts ervaring met het opschalen van bedrijfsactiviteiten en het leiden van grote teams Smappee zal helpen om sneller te groeien”, zegt Grosjean. “Met deze versterkte leidinggevende structuur zullen we de grenzen van slimme energieoplossingen verleggen en tegelijk trouw blijven aan onze kernwaarden van duurzaamheid en voortdurende innovatie.”

Duurzame groei en operationele schaalbaarheid

Vandeputte’s benoeming valt samen met de groeiende vraag naar duurzame energietechnologieën waar Smappee op inspeelt. Het bekroonde bedrijf biedt geavanceerde oplossingen voor energiemanagement, waaronder slimme EV-laadoplossingen, energiemonitoring en batterij-energieopslagsystemen (BESS), waarmee klanten energie efficiënter gebruiken en hun ecologische voetafdruk verkleinen. Onder Vandeputte's leiding wil Smappee zijn activiteiten opschalen, de organisatie versterken en internationaal verder groeien. Met zijn ervaring in het opschalen bij onder meer Umicore en BMW, is Vandeputte de juiste persoon om Smappee door de volgende groeifase te leiden. Hij zal zich richten op het sneller vermarkten van Smappee’s technologische oplossingen en het versterken van de wereldwijde schaalbaarheid.

“Smappee heeft alles in huis om een wereldleider te worden in de markt van slimme energie dankzij hun brede basis van geavanceerde technologieën en een toegewijd, gemotiveerd team”, zegt Vandeputte. “Mijn eerste doel is dan ook om de organisatie te versterken en de teams te begeleiden in het versneld opvolgen van de juiste opportuniteiten die het bedrijf zullen ondersteunen in zijn verdere groei.”

Voortgezet leiderschap voor een duurzame toekomst

Stefan Grosjean heeft meer dan dertig jaar ervaring in de energiesector en blijft actief betrokken bij de strategische beslissingen van Smappee. Zijn focus zal liggen op het pionieren met nieuwe innovaties en het uitbouwen van opkomende business units binnen de Smappee Group. Grosjean en Vandeputte zullen nauw samenwerken en hun krachten bundelen om Smappee’s missie te realiseren: mensen en bedrijven hernieuwbare energie optimaal laten benutten en zo duurzaamheid eenvoudig en toegankelijk maken.

De versterking in de leiding van Smappee onderstreept het engagement voor duurzame groei en innovatie. De complementariteit van Grosjean en Vandeputte maken het mogelijk Smappee’s groei te versnellen en zijn positie als wereldleider in slim energiebeheer te versterken. Met Grosjean's blijvende engagement, Vandeputte's zakelijk inzicht en operationele expertise, is Smappee klaar om een nieuw tijdperk van versnelde groei, innovatie en duurzaamheid in te gaan.

Laatst aangepast op donderdag, 10 oktober 2024 10:00