Renault Twingo E-Tech electric prototype: de emblematische Twingo heruitgevonden

maandag, 14 oktober 2024 09:16
Renault Twingo E-Tech electric prototype: de emblematische Twingo heruitgevonden

Van 14 tot 20 oktober 2024 presenteert Renault op zijn stand op het Autosalon van Parijs de show-car Twingo E-Tech electric prototype. Deze wagen, die in november 2023 werd onthuld, zal voor het eerst aan het grote publiek worden getoond.

In 1992 bracht Renault Twingo een revolutie teweeg in de autowereld. De wagen met de sprankelende kleuren maakte het dagelijkse leven aangenamer door de ‘auto’s om in te leven’ van Renault perfect te belichamen.

Twingo E-Tech electric prototype, die de geest van deze eerste generatie overneemt, profileert zich vandaag als een zuiver elektrische stadswagen, ontworpen voor een compromisloos gebruik in de stad.

De originele en uitgekiende Twingo E-Tech electric prototype beantwoordt aan de uitdagingen van onze tijd en creëert een onverwachte verrassing door de ziel van de originele Twingo te laten verrijzen in zijn minimalistische monovolumesilhouet, zijn schalkse lichten, zijn wendbaarheid en zijn sympathieke karakter.

Met zijn beperkte voetafdruk en vijf deuren toont Twingo E-Tech electric prototype zich tegelijk wendbaar in de stad en erg praktisch in gebruik. Zijn monovolumesilhouet met vast glazen dak garandeert de inzittenden een royaal en helder interieur, dat perfect aansluit bij de filosofie van een ‘auto om in te leven’.

De moderne proporties en vloeiende afwerking van de koetswerkoppervlakken worden aangevuld met een reeks details die geïnspireerd zijn op de eerste Twingo en die zijn karakter versterken door charme en technologie te combineren.

Speelse signatuur voor emblematische gemoderniseerde achterkant

De achterkant doet denken aan het emblematische design van de originele Twingo en wordt gemoderniseerd met een achterruit met zwarte rand. De externe achterlichten, die dezelfde vorm hebben als de koplampen, geven de auto een hoogtechnologisch karakter, aangevuld met het opgewekte lettertype van de naam Twingo in het midden van de kofferklep.

Een expressieve en sympathieke uitstraling

Twingo E-Tech electric prototype is niet alleen een auto maar ook een gezicht. Hij oogt expressief en sympathiek, met name dankzij zijn lichtblokken en de lijnen van zijn voorkant met het embleem van het merk. De totaalindruk is ludiek en vertrouwd.

Ronde, vrolijke en innemende ogen

De lichtblokken zijn rechtstreeks geïnspireerd op de eerste generatie en dragen bij tot het opvallende en unieke karakter van Twingo E-Tech electric prototype. Ze springen als het ware uit het koetswerk en geven hem originaliteit en technologische moderniteit.

Een glazen dak voor een licht interieur

Om het interieur te verlichten met het natuurlijke licht van de hemel en de buitenwereld binnen te laten, beschikt Twingo E-Tech electric prototype over een ruim bemeten glazen dak.

Knipoog naar de iconische ronde deurgreep

Op de flanken, waar de twee deuren samenkomen, bevindt zich de emblematische ronde deurgreep van zijn voorganger uit 1992. Hier wordt ze geaccentueerd met een lichtlijn.

Esthetische details

Hoewel de motorkap drie kleine openingen bevat, zijn ze niet meer bedoeld voor de verluchting van de motor. Dat is immers niet nodig in deze toekomstige zuiver elektrische stadswagen. Dit esthetische detail is louter een knipoog naar zijn erfgoed.

De show-car Twingo E-Tech electric prototype bouwt voort op een verhaal dat ruim dertig jaar geleden begon en blikt vooruit op het toekomstige seriemodel van de vierde generatie, dat in 2026 zal worden gecommercialiseerd. Hij werd ontwikkeld door Ampere met als doel een basisprijs van minder dan 20.000 euro te kunnen aanbieden en bevestigt de ambitie van Renault om de elektrische mobiliteit voor een zo groot mogelijk publiek toegankelijk te maken als aanvulling op de andere modellen uit zijn elektrische gamma: Renault 5 E-Tech electric, Renault 4 E-Tech electric, Megane E-Tech electric en Scenic E-Tech electric.

Laatst aangepast op maandag, 14 oktober 2024 09:58