Duo en Bento : Mobilize vindt de stedelijke mobiliteit opnieuw uit met durf en eenvoud

maandag, 14 oktober 2024 10:03
Duo en Bento : Mobilize vindt de stedelijke mobiliteit opnieuw uit met durf en eenvoud

In een wereld waarin mobiliteit in en rond de stad elke dag weer een uitdaging vormt voor zowel personen- als goederenvervoer, bevestigt Mobilize zijn engagement om iedereen eenvoudige, veilige en duurzame oplossingen aan te bieden. De elektrische vierwieler Duo, die speciaal voor de stad werd ontwikkeld, en de bestelwagenversie Bento, bieden dan ook een antwoord op mobiliteitsproblemen in regio's met weinig openbaar vervoer.

Duo en Bento richten zich zowel tot particulieren als professionals. Duo biedt twee plaatsen en mag naargelang de versie en de lokale regelgeving met of zonder rijbewijs worden bestuurd. De bedrijfswagenversie Bento, die is voorbehouden aan houders van een rijbewijs, beschikt over een gesloten koffer van 649 liter op de plaats van de passagierszetel, om klein materiaal of goederen te vervoeren.

Duo en Bento tonen zich erg compact (respectievelijk 2,43 en 2,54 meter lang) en uiterst wendbaar in het stadsverkeer. Hun geringe voetafdruk maakt parkeren tot kinderspel.

Duo en Bento kunnen prat gaan op een unieke rijervaring dankzij de centrale positie van de bestuurder en het geoptimaliseerde ophangingscomfort. Ze zijn standaard uitgerust met een bestuurdersairbag, een unicum in het segment van de vierwielers. Hun royale rijbereik – tot 161 kilometer voor Duo en 149 kilometer voor Bento – maakt het mogelijk om laadbeurten uit te stellen.

Duo en Bento breken resoluut met de klassieke stijlcodes van de autosector. De grote glasoppervlakken en vleugeldeuren geven hen de look van een futuristische capsule. Duo en Bento werden ontwikkeld volgens een ecologisch verantwoorde aanpak: ze bevatten meer dan 40 procent gerecycleerde materialen en zijn voor 95 procent recycleerbaar.

Duo en Bento beschikken over native connectiviteit. Ze beschikken over hun eigen mobiele ‘MyDuo’-app die het mogelijk maakt om tot zes digitale sleutels te genereren, een primeur binnen Renault Group.

Duo en Bento, die op het autosalon van Parijs voor het eerst worden voorgesteld in hun definitieve vorm, zullen worden gecommercialiseerd via het Renault-net. Duo is vanaf 14 oktober 2024 te bestellen.

Duo steunt op een krachtig en personaliseerbaar design, een kleinere voetafdruk en een speels rijgedrag, en mag ook zonder rijbewijs worden bestuurd. Dat plezier en die gebruiksvrijheid leunen dicht aan bij het universum van de tweewielers en worden aangevuld met het comfort van een afgesloten interieur, een airconditioning, een verwarmbare bestuurderszetel en een verwarmbare voorruit. Ritten worden nog aangenamer met muziek die dankzij de Bluetooth-connectiviteit gemakkelijk kan worden afgespeeld vanaf een smartphone. Het dashboard is ook uitgerust met een USB-C-aansluiting en een smartphonehouder.

GEOPTIMALISEERD VOOR DE STAD

Duo, ontworpen voor gebruik in de stad, herinterpreteert de stijlcodes en overstijgt de beperkingen. Met een lengte van 2,43 meter en een breedte van 1,30 meter is zijn voetafdruk de helft kleiner dan die van een klassieke stadswagen, waardoor hij zich niet alleen vlot een weg baant door de stad, maar ook kostbare tijd bespaart in steden waar het een hele uitdaging kan zijn om een parkeerplaats te vinden.

Dankzij zijn compacte afmetingen, mogelijk gemaakt door de achter elkaar geplaatste zetels, kunnen er waar toegestaan drie Duo’s haaks worden geparkeerd op het equivalent van een klassieke parkeerplaats. Zijn draaicirkel van slechts 6,80 meter staat borg voor een uitzonderlijke wendbaarheid.

LEVENDIG RIJGEDRAG

De elektromotor van 48V, die de allerbeste technologieën gebruikt en zijn sporen al heeft verdiend binnen Renault Group, is afkomstig van de 'mild hybrid advanced'-aandrijving van Renault Austral. Hij verzekert snelle acceleraties om zich in alle veiligheid te integreren in het stadsverkeer.

RIJBEREIK EN OPLADEN

De NMC-batterij van 10,3 kWh (nuttig vermogen) komt overeen met een module uit het batterijpakket van Renault 5 E-Tech electric. Ze geeft Duo een rijbereik tot 161 kilometer volgens de WMTC-norm, die wordt gebruikt voor de homologatie van vierwielers (149 kilometer voor Bento). Zo zullen de meeste bestuurders een rijbereik van veel meer dan 100 kilometer halen, zelfs in de winter. De energierecuperatie bij het loslaten van het gaspedaal helpt het elektriciteitsverbruik te beperken.

Om op te laden beschikt Duo in de motorkap vooraan over een standaardstekker voor huishoudelijke stopcontacten of, als optie, over een Type 2-aansluiting, die geschikt is voor de meeste laadpalen thuis, op de openbare weg of bij bedrijven. Op een uur tijd, bijvoorbeeld tijdens de lunchpauze, recupereert Duo 25 kilometer rijbereik aan een gewoon huishoudstopcontact. Voor een laadbeurt van 20 tot 80 procent (ongeveer 120 kilometer) moet u 3:50 uur rekenen aan een universeel stopcontact en 3:25 uur aan een Type 2-stopcontact.

Laatst aangepast op maandag, 14 oktober 2024 10:22