Blink Charging Belgium blijft vernieuwen

donderdag, 17 oktober 2024 13:59
Blink Charging Belgium blijft vernieuwen

Blink Charging, de alles-in-één stop voor EV-laden, heeft tal van nieuwe oplossingen gelanceerd om het leven van de EV-rijder te vergemakkelijken. Zo werd er een nieuwe intelligente laadkabel van 7 kilowatt gelanceerd, ideaal voor leasemaatschappijen. Verder ontwikkelde Blink Charging ook een interessant businessmodel voor de Verenigingen van Mede-Eigenaars (VME). Tot slot werd ook hun digitaal platform geoptimaliseerd.

Sinds vorig jaar zijn de hybrides fiscaal niet meer zo interessant, in tegenstelling tot de full EV. Dat zorgde voor een rush op de verkoop van EV’s. EV’s hebben ook andere smart cabel nodig en daar speelde Blink Charging op in.“We hebben een nieuwe smart cable van 7 kilowatt gelanceerd, namelijk de PQ107”, zegt Olivier Van Schap van Blink Charging Belgium. “Daar kan je 70 kilowatt in 10 uur mee opladen. Je kan je wagen in één nacht opladen. Dat is ruim voldoende. De kabel is relatief goedkoop. Voor minder dan 1000 euro ben je gesteld. De eerste reacties zijn positief, zeker vanuit het leasingsegment waar de wagen soms 2 of 3 keer van werknemer verandert.” De smart cable is een makkelijke oplossing in vergelijking met een wallbox, een thuisinstallatie die je niet zo maar kan meenemen. De smart cable gaat mee met de wagen en is mobiel.  

Appartementsgebouwen

Blink Charging richt zich ook op de moeilijkere markt van de appartementen. Het bedrijf werkte een interessante oplossing uit voor Verenigingen van Mede-Eigenaars (VME). “Het is een zeer lastige markt”, zegt Olivier Van Schap. "Ons model biedt een unieke oplossing voor het integreren van laadinfrastructuur in ondergrondse, gedeelde parkings van een Vereniging van Mede-Eigenaars (VME), en pakt daarbij de verschillende pijnpunten aan die steeds naar voren komen tijdens de algemene vergadering. Blink Charging investeert in een aparte elektrische aansluiting voor de laadsystemen. Bewoners die geen laadpaal wensen, hebben hierdoor geen kosten. Wie wel een lader wil, kan die aanschaffen voor een forfaitaire prijs en betaalt daarna enkel voor de gebruikte elektriciteit volgens het CREG-tarief, plus een service fee. Dit betekent geen lopende kosten of abonnementskosten voor de VME, terwijl de bewoners en syndicus volledig ontzorgd worden."

Nieuw platform

 Blink Charging heeft nog een laatste nieuwigheid. Het bedrijf heeft een nieuw netwerk ontwikkeld waar alle laders op geconnecteerd werden. “Dat platform kan gekoppeld worden met bijvoorbeeld een Energy management systems (EMS) en een parkeermanagementsysteem”, zegt Olivier Van Schap. “Momenteel zijn er ook al 6 miljoen laadpassen op aangesloten.”  Blink Charging groeide de afgelopen jaren snel, namelijk van 30 naar 100 werknemers. Er kwamen ook heel wat techniekers bij. “We hebben er heel wat installatiepartners bij gekregen”, zegt Olivier Van Schap. “Die hebben geïnvesteerd in kennis. Het probleem van installatiecapaciteit is onder controle. De sector is veel stabieler aan het draaien.”

www.blinkcharging.be

Laatst aangepast op donderdag, 17 oktober 2024 14:11