Chery Automobile breidt uit naar België met lancering van OMODA en JAECOO

donderdag, 17 oktober 2024 14:12
Chery Automobile breidt uit naar België met lancering van OMODA en JAECOO

Chery Automobile, een van de leidende autofabrikanten in China, heeft aangekondigd dat het zijn marktaanwezigheid in Europa verder uitbreidt door de lancering van de automerken OMODA en JAECOO in België. Met een sterke focus op technologische vooruitgang, elektrische mobiliteit en veiligheid, wil Chery Belgische consumenten innovatieve en duurzame voertuigen aanbieden. De introductie van de eerste modellen staat gepland voor eind 2024, met een verdere uitbreiding in 2025.

Lancering van OMODA 5 en JAECOO  J7 in België

De Belgische markt zal tegen het einde van 2024 kennismaken met de eerste voertuigen van de merken OMODA en JAECOO. De OMODA 5 en JAECOO J7 zijn de eerste modellen die beschikbaar zullen zijn. De OMODA 5 EV en JAECOO J7 PHEV zijn gepland voor lancering in het eerste kwartaal van 2025, gevolgd door de OMODA 7 PHEV en JAECOO J5 EV. Deze geplande releases weerspiegelen Chery's toewijding om de nieuwste technologische innovaties naar de Belgische consument te brengen.

O&J Super Performance Hybrid System

Een van de belangrijkste innovaties die Chery naar de Belgische markt brengt, is het O&J Super Performance Hybrid System. Dit systeem combineert de kracht en het bereik van een traditionele verbrandingsmotor met de duurzaamheid en efficiëntie van een elektrische aandrijving. Het hybride systeem integreert motor-, transmissie- en batterijbeheertechnologieën om een soepele rijervaring te bieden, met een verhoogde energie-efficiëntie en een grotere actieradius. Dit systeem is ontworpen om te voldoen aan de eisen van moderne bestuurders die op zoek zijn naar zowel prestaties als milieuvriendelijkheid.

Technische Specificaties van de JAECOO J7 en OMODA 5 EV

De JAECOO J7 PHEV, een van de eerste voertuigen die wordt uitgerust met het O&J Super Performance Hybrid System, biedt geavanceerde prestaties dankzij een 1.5 TGDI hybride motor en een 1-versnelling Super Plug-in hybride DHT. Het gecombineerde koppel van 525 Nm maakt deze hybride motor vergelijkbaar met een traditionele 3.0 T verbrandingsmotor, terwijl het brandstofverbruik wordt gereduceerd tot slechts 4,7 liter per 100 kilometer volgens de WLTP-normen. Dit betekent dat de JAECOO J7 PHEV niet alleen krachtig en efficiënt is, maar ook milieuvriendelijk, met een volledig elektrische actieradius van 106 kilometer en een gecombineerde actieradius van meer dan 1.300 kilometer.

De OMODA 5 EV, een volledig elektrische variant, is voorzien van een 61 kWh lithium-ijzerfosfaatbatterij, die een maximale actieradius van 430 kilometer biedt volgens de WLTP-normen. Deze batterij kan in slechts 28 minuten van 30% naar 80% worden opgeladen met behulp van een 80 kW-oplaadstation, wat de zogenaamde 'range anxiety' – de angst om zonder stroom te komen zitten – aanzienlijk vermindert. Dit model is ontworpen voor bestuurders die op zoek zijn naar een betrouwbaar en milieuvriendelijk voertuig, zonder concessies te doen aan comfort en prestaties.

Focus op Veiligheid en Innovatie

De OMODA 5 en JAECOO J7 zijn uitgerust met een geavanceerde ‘caged energy-absorbing space capsule’-structuur. Deze structuur is speciaal ontworpen om energie te absorberen en te verspreiden in geval van een botsing, waardoor de impact op de inzittenden wordt verminderd. De combinatie van een stevige stalen carrosserie en geavanceerde productietechnieken zorgt voor een robuuste beschermingslaag die voldoet aan de hoogste veiligheidsnormen in de industrie.

Daarnaast speelt artificiële intelligentie (AI) een steeds grotere rol in de ontwikkeling van Chery's voertuigen. Door het toepassen van AI en machine learning, ontwikkelt Chery nieuwe veiligheidsfuncties, zoals voorspellend onderhoud en verbeterde voertuigprestaties. Deze technologieën helpen bij het creëren van een veiligere en betrouwbaardere rijervaring, wat van essentieel belang is in de moderne autosector.

Batterijrecycling en Milieuvriendelijkheid

Om de milieueffecten van batterijen te minimaliseren, heeft Chery een geavanceerd systeem ontwikkeld om batterijen gedurende hun hele levenscyclus te traceren. Dit systeem volgt de batterijen van de onderzoeks- en ontwikkelingsfase tot aan productie, verkoop en nazorg. Door gedetailleerde informatie te verzamelen in elke fase, zorgt Chery ervoor dat de batterijstatus transparant en traceerbaar is, waardoor het risico op milieuschade tijdens het recyclen aanzienlijk wordt verminderd.

Strategische Marktintroductie in België

Chery heeft grootse plannen voor de Belgische markt en plant de opening van twintig OMODA- en JAECOO-showrooms verspreid over het land tegen eind 2024. Naast de introductie van nieuwe modellen, legt Chery een sterke nadruk op after-sales service om een langdurige relatie met klanten op te bouwen. Alle nieuwe voertuigen van OMODA en JAECOO zullen worden geleverd met een garantie van zeven jaar of 150.000 kilometer, evenals een batterijgarantie van acht jaar of 160.000 kilometer. Bovendien biedt Chery één jaar gratis pechbijstand aan, die kan worden verlengd tot zeven jaar bij regelmatig onderhoud door een erkende dealer.

OMODA richt zich op de toekomst van mobiliteit door de ontwikkeling van slimme, elektrische voertuigen en innovatieve productiemethoden. Het merk zet zich in voor het creëren van duurzame ecosystemen en het bevorderen van een ‘Lifestyle of Health and Sustainability’ (LOHAS), die verder gaat dan de traditionele automarkt.

JAECOO combineert luxe en vakmanschap met geavanceerde technologieën, gericht op stedelijke off-road voertuigen. Het merk streeft naar duurzame ontwikkeling door robuuste all-road capaciteiten te combineren met nieuwe energieoplossingen, wat resulteert in een groenere en comfortabelere rijervaring.

www.cheryinternational.com

Laatst aangepast op donderdag, 17 oktober 2024 14:22