Laadpaaloperator DRIVECO betreedt officieel Belgische markt

donderdag, 17 oktober 2024 14:22
Laadpaaloperator DRIVECO betreedt officieel Belgische markt

DRIVECO, een toonaangevende Europese speler in de laadpaalsector, maakt zijn officiële intrede op de Belgische markt. Het bedrijf, dat al een indrukwekkend netwerk van 10.000 laadpunten in Europa heeft, heeft zijn aanwezigheid in België gemarkeerd met 15 nieuw geopende laadstations. Deze stap gaat gepaard met strategische samenwerkingen met gerenommeerde bedrijven zoals Sixt in Zaventem en Ixina in Wetteren, die zullen genieten van de hoogwaardige laadinfrastructuur die DRIVECO biedt.

DRIVECO staat bekend om zijn flexibele en gebruiksvriendelijke laadoplossingen voor elektrische voertuigen. De oplossingen variëren van het ontwerp en de installatie van laadstations tot het onderhoud en de financiering ervan. Alles is geïntegreerd in een slimme mobiele app. In 2023 behaalde het bedrijf een omzet van 35 miljoen euro, wat de sterke groei en het succes van DRIVECO benadrukt. Het bedrijf streeft naar een groenere toekomst door elektrische mobiliteit toegankelijk te maken voor iedereen, ondersteund door een betrouwbaar netwerk van laadpunten en hernieuwbare energie.

Focus op diverse sectoren:

In België richt DRIVECO zich op verschillende markten, waaronder de retailsector, vastgoedinvesteerders, bedrijfskantoren, de logistieke sector en elektrische voertuigbestuurders. Met meer dan 150 professionals in dienst, verspreid over de gehele waardeketen, biedt DRIVECO zijn diensten aan grote namen zoals Carrefour, Airbus en Decathlon. Naast zes kantoren in Frankrijk opende DRIVECO in december nieuwe vestigingen in België ( Brussel), Spanje en Italië. De Belgische markt wordt bediend door een gespecialiseerd team dat inspeelt op de specifieke behoeften en wettelijke vereisten van de Vlaamse, Waalse en Brusselse regio’s.

Eerste Belgische projecten:

De eerste Belgische laadstations van DRIVECO zijn nu operationeel. Het bedrijf heeft in totaal 70 laadpunten geïnstalleerd, verspreid over 15 laadstations door het hele land. Deze stations vormen de basis van DRIVECO's verdere uitbreiding in België. Een van de eerste samenwerkingen is met Sixt in Zaventem, waar twee nieuwe oplaadpunten zijn geïnstalleerd. Daarnaast heeft Ixina in Wetteren vier ultrasnelle oplaadpunten van 200 kW DC in gebruik genomen. Deze strategische partnerschappen illustreren het commitment van DRIVECO om zijn netwerk en diensten in België te versterken en uit te breiden.

Reacties van de partners:

De partners van DRIVECO reageren enthousiast op de samenwerking.

Mehdi El Ghoul, Senior Branch Manager bij Sixt Zaventem City, benadrukt het belang van milieuvriendelijke mobiliteit voor hun klanten: "Het nieuwe laadstation dat DRIVECO bij ons heeft geïnstalleerd, weerspiegelt ons engagement voor duurzame mobiliteit. We zijn ervan overtuigd dat DRIVECO's sterke en kwalitatieve oplossingen ons de komende jaren uitstekende ondersteuning zullen bieden."

Ook Bruno Claes, franchisenemer en eigenaar van Ixina Wetteren, is positief: "De installatie van DRIVECO’s laadstation is een belangrijke stap in de verduurzaming van onze dienstverlening. De snellaadinfrastructuur onderstreept onze focus op groene energie en biedt een extra voordeel voor zowel onze klanten als medewerkers."

Een betrouwbaar en toegankelijk netwerk:

Victor de Vilmorin, Country Manager van DRIVECO België, benadrukt de noodzaak van een uitgebreid en betrouwbaar netwerk voor elektrische voertuigen in België. "De populariteit van elektrische voertuigen in België groeit snel, mede dankzij belastingvoordelen. Echter, er is een duidelijke kloof tussen Vlaanderen en Wallonië in termen van het aantal elektrische auto's en laadpunten. We erkennen deze ongelijkheid en zullen onze strategie daarop afstemmen.

In Frankrijk heeft ons netwerk een beschikbaarheid van 99%, veel hoger dan het lokale gemiddelde van 81%. Voor België is het onze ambitie om een even betrouwbaar en toegankelijk netwerk van laadpunten op te bouwen en zo de overgang naar elektrisch rijden te versnellen.

Met inmiddels meer dan twee miljoen voltooide laadsessies heeft DRIVECO bewezen dat duurzame mobiliteit zowel toegankelijk als efficiënt kan zijn.

Onze uitgebreide laadservices maken het voor honderdduizenden bestuurders mogelijk om zorgeloos te rijden, wetende dat ze altijd kunnen rekenen op een premium laaddienst."

Over DRIVECO:

DRIVECO’s missie is om elektrische mobiliteit binnen ieders bereik te brengen. Het bedrijf streeft naar de meest naadloze gebruikerservaring, het betrouwbaarste netwerk en het gebruik van hernieuwbare energiebronnen om bij te dragen aan een groenere, duurzamere samenleving. Met 10.000 oplaadpunten in werking of in aanbouw is DRIVECO de grootste aanbieder van publieke laadpunten in Frankrijk en staat het bekend om zijn betrouwbaarheid. Sinds de oprichting hebben de oplaadpunten van DRIVECO bijgedragen aan een rijbereik van 180 miljoen kilometer, goed voor een besparing van meer dan 35.000 ton CO2 en een levering van meer dan 30 miljoen kWh elektriciteit.

Ga voor meer informatie naar www.driveco.com en LinkedIn

Over Victor de Vilmorin:

Victor de Vilmorin brengt een schat aan expertise in energie-infrastructuur mee naar DRIVECO. Met een diploma van een toonaangevende business school en een master in energie heeft hij gewerkt bij zowel grote oliemaatschappijen als innovatieve laadoperatoren. Zijn uitgebreide kennis van de Belgische markt en zijn strategische visie zullen bijdragen aan het succes van DRIVECO in België.

Laatst aangepast op donderdag, 17 oktober 2024 14:31