De EV3 wordt nog toegankelijker en wordt vanaf september exclusief onthuld

jeudi, 05 septembre 2024 09:05
De EV3 wordt nog toegankelijker en wordt vanaf september exclusief onthuld

Brussel, België - 4 september 2024 - Kia Belux heeft vandaag officieel de details en prijzen bekendgemaakt van de nieuwe 'Standard Range'-versies van de EV3, een elektrische compacte SUV die de normen in de sector opnieuw definieert. Een speciale roadshow geeft vanaf september ook een voorproefje van de EV3 in de belangrijkste steden van België en Luxemburg.

EV3 'Standard Range': Grotere toegankelijkheid en comfortabel rijbereik
Het rijbereik van de EV3 is uitgebreid met de introductie van 'Standard Range'-versies, die een grotere toegankelijkheid bieden zonder concessies te doen aan het rijbereik. De 58,3 kWh Business-versie is bijvoorbeeld geprijsd vanaf € 36.890 inclusief btw, € 4.300 minder dan de Long Range-versies. De uitrustingsversies blijven ongewijzigd, met uitzondering van de GT Line-uitrusting, die exclusief verkrijgbaar is voor de Long Range-versie.

Dankzij deze aantrekkelijke prijs komen de Business en Earth uitrustingsniveaus in aanmerking voor de EV-bonus van €5.000 in Vlaanderen, naast de Business 'Long Range' versie die daarvoor al in aanmerking kwam.

"Deze nieuwe versies spelen een essentiële rol in ons engagement om elektromobiliteit bij Kia te democratiseren. Het meest indrukwekkende is dat dit niet ten koste gaat van de kwaliteit, connectiviteit of bruikbaarheid van de EV3. Het rijbereik van 436 km (WLTP) van de 'Standard Range'-versies is meer dan voldoende voor bestuurders die gemiddelde dagelijkse ritten maken of de mogelijkheid hebben om thuis of op het werk op te laden.” zegt Olivier Gelas, Managing Director van Kia Belux.

Opmerkelijk is dat het uiteindelijke, gehomologeerde rijbereik (WLTP) van de 58,3 kWh batterij groter is dan aanvankelijk aangekondigd (436 in plaats van 420 km). Hetzelfde geldt voor het recordrijbereik van de 81,4 kWh batterij: 605 km in plaats van 600.
Het gelijkstroom opladen van de 58,3 kWh batterij is vergelijkbaar met dat van de 'Long Range' en duurt 29 minuten om van 10% naar 80% te gaan. Dit komt overeen met een hersteld rijbereik van meer dan 300 km.

Bestellingen en leveringen
Bestellingen voor de Kia EV3 'Standard Range' zijn nu geopend in het Kia-netwerk in België en het Groothertogdom Luxemburg. De eerste leveringen aan klanten zijn gepland voor het laatste kwartaal van 2024.

Een roadshow om de EV3 in primeur te ontdekken
Kia Belux organiseert een exclusieve roadshow om de allereerste EV3 voor te stellen en potentiële klanten een voorsmaakje te geven van deze compacte elektrische SUV. De roadshow zal België en Luxemburg rondreizen van 14 september tot 16 oktober, met stops van één dag bij deelnemende dealers (zie agenda hieronder).

 

Tags::
kia
Dernière modification le jeudi, 05 septembre 2024 09:09

Éléments similaires (par tag)

Essai : Kia EV9 RWD, KIA- Space

Avec le succès de la Kia EV6 et le titre de Voiture de l'année 2022 qui l'accompagne, KIA poursuit son offensive électrique. Cette fois-ci avec l'impressionnante EV9. Elle ajoutera plus tard une citadine compacte EV3, un SUV du segment C EV5 et même une berline du segment C EV4. 

Kia présente une démarche audacieuse en faveur de la mobilité durable et de la transition vers l'électrification

Lors d'une convention spéciale des concessionnaires tenue les 29 et 30 mai à Berlin, Kia a réuni environ 2900 concessionnaires partenaires de 41 pays européens pour présenter de nouvelles opportunités commerciales. Dans un cadre VIP, l'objectif consistait à présenter les nouveaux ajouts à la gamme de produits de la marque et de fournir des détails clés sur la façon dont la marque poursuit son évolution audacieuse pour devenir un fournisseur de solutions de mobilité durable. L'événement s'est déroulé en présence de dirigeants de Kia, dont Ho Sung Song, président et CEO de Kia, Marc Hedrich, président et CEO de Kia Europe, et Karim Habib, vice-président exécutif et responsable de la conception mondiale de Kia.

Test: Kia EV9 RWD, Space-KIA

Avec le succès de la Kia EV6 et le titre de Voiture de l'année 2022 qui l'accompagne, KIA poursuit son offensive électrique. Cette fois-ci avec l'impressionnante EV9. Elle ajoutera plus tard une citadine compacte EV3, un SUV du segment C EV5 et même une berline du segment C EV4.