Volvo Cars neemt verdere stappen naar zijn volledig elektrische toekomst met baanbrekende samenwerkingen in het Midden-Oosten

zondag, 05 december 2021 20:18
Volvo Cars neemt verdere stappen naar zijn volledig elektrische toekomst met baanbrekende samenwerkingen in het Midden-Oosten

Volvo Cars hernieuwt zijn engagement in het Midden-Oosten met verscheidene belangrijke ontwikkelingen. Zo breidt het merk zijn bestaande partnernetwerk uit, opent het een gloednieuw lokaal distributiecentrum voor onderdelen, en brengt het de hoogstaande klantervaring naar de regio met als paradepaardje een Volvo Studio in Dubai.

De uitbreiding van Volvo’s aanwezigheid in het Midden-Oosten valt samen met de lancering van het allereerste volledig elektrische model in de Samenwerkingsraad van de Arabische Golfstaten (GCC), namelijk de XC40 Recharge. Die voert in geselecteerde markten namelijk een volledig elektrisch productgamma aan van uitsluitend Recharge-modellen. Dat ligt in lijn met het strategische doel van Volvo Cars om tegen 2030 een volledig elektrisch premium automerk te worden.

Als onderdeel van zijn commerciële strategie investeert Volvo Cars zwaar in zijn kanalen voor onlineverkoop, de vereenvoudiging van het productaanbod en transparante prijsmodellen. Volvo Cars zal zich, in combinatie met de onlineverkoop, concentreren op een compleet en naadloos aanbod voor klanten.

Deze strategische visie is gestoeld op drie fundamentele pijlers, namelijk: elektrisch, online en groei. De nieuwe ontwikkelingen en engagementen binnen het Midden-Oosten zijn een bewijs van deze drie kernstrategieën: geselecteerde markten zijn al aan het overschakelen op productportfolio’s die enkel uit Recharge-modellen bestaan, en zorgen voor groei in de rechtstreekse onlineverkoop aan klanten.

In Dubai transformeert Volvo Cars de klantervaring met de opening van zijn paradepaardje: de Volvo Studio. Deze verkoopruimte wordt de eerste in de regio die zich in een winkelcentrum bevindt, en de tweede vestiging in het Midden-Oosten na Koeweit.

Het Studio-concept is een realisatie van Volvo’s wereldwijde ambities om te veranderen hoe en waar het merk zijn klanten ontmoet. Zo kunnen klanten op hun eigen voorwaarden met het merk interageren, op een manier die hun goed uitkomt - of dat nu in het echt of online is.

Arek Nowinski, hoofd van EMEA bij Vovlo Cars, zei: “Volvo Cars is al goed op weg om tegen 2030 commercieel te transformeren tot een volledig elektrische fabrikant. Om als merk onze groeiambities te kunnen waarmaken, hebben we vooruitstrevende partners nodig die een hoogstaande klantervaring kunnen aanbieden, zowel online als in de winkel. We zijn verheugd om samen te werken met nieuwe retailpartners in de GCC-landen die onze visie delen, en een naadloze online aankoopervaring met auto’s willen aanbieden in een van de snelst transformerende markten binnen de grotere regio van Europa, het Midden-Oosten en Afrika.”

Naast de inspanningen om zijn partnernetwerk uit te breiden, heeft Volvo Cars in Dubai ook zijn eerste distributiecentrum voor onderdelen geopend om de regio te bevoorraden. De nieuwe vestiging van 2.1000 m2 heeft plaats voor maar liefst 5.000 verschillende onderdeelnummers. Door deze vestiging kan Volvo Cars dagelijks onderdelen leveren zodat de nieuwe en bestaande partners van het merk tijdig bijstand kunnen verlenen en onderhoudswerken kunnen uitvoeren. Dankzij een nieuwe huis-aan-huis-klantenservice zullen de doorlooptijden bovendien aanzienlijk korter zijn.

-------------------------------

Volvo Cars in 2020-2021

Voor de twaalf maanden tussen juli 2020 en juni 2021 liet Volvo Car Group een bedrijfswinst optekenen van 22,5 miljard SEK (14,3 miljard SEK in 2019). De omzet voor die periode bedroeg 292,1 miljard SEK (274,1 miljard SEK), waarin het bedrijf 773.000 auto’s verkocht.

Over Volvo Car Group

Volvo Cars is opgericht in 1927. Vandaag is het bedrijf een van de bekendste en meest gerespecteerde automerken ter wereld en verkoopt het aan klanten in meer dan 100 landen. Volvo is genoteerd op de Nasdaq Stockholm-beurs, waar het wordt verhandeld onder het tickersymbool ‘VOLCAR B’.

Volvo Cars wil zijn klanten op een persoonlijke, duurzame en veilige manier de ‘Freedom to Move’ bieden. Dat blijkt uit zijn ambitie om tegen 2030 een volledig elektrische autofabrikant te zijn en uit zijn engagement om de verlaging van zijn CO2-voetafdruk te blijven voortzetten, met het doel om tegen 2040 klimaatneutraal te zijn.

In december 2020 telde Volvo Cars ongeveer 40.000 voltijdse werknemers. De hoofdzetel, productontwikkeling, marketing en administratie van Volvo Cars zijn hoofdzakelijk gevestigd in Göteborg, Zweden. De autofabrieken van het bedrijf zijn gevestigd in Göteborg (Zweden), Gent (België), South Carolina (VS), Chengdu, Daqing en Taizhou (China). Daarnaast heeft het bedrijf ook R&D- en ontwerpcentra in Göteborg, Camarillo (VS) en Shanghai (China).

Getagged onder:
volvo

Gerelateerde items (op tag)