DE NIEUWE SUV RENAULT AUSTRAL LAAT ZICH EEN BEETJE MEER ZIEN

vrijdag, 07 januari 2022 18:59
DE NIEUWE SUV RENAULT AUSTRAL LAAT ZICH EEN BEETJE MEER ZIEN

VOOR ZIJN LAATSTE AFSTELLING MEET DE NIEUWE RENAULT AUSTRAL ZICH EEN CAMOUFLAGE AAN OM DE EUROPESE WEGEN TE VEROVEREN.  HET DOEL VAN DEZE ONTWIKKELINGSFASE IS OM DE BETROUWBAARHEID ERVAN TE VERZEKEREN EN HET MOTORGAMMA OP PUNT TE STELLEN.

Nieuwe Renault AUSTRAL begint aan zijn laatste ontwikkelingsfase. Bij elke lancering van een nieuw model worden onze testwagens maandenlang intensief getest om een topkwaliteit en -betrouwbaarheid te verzekeren. Deze duurzaamheidstests maken het mogelijk om de betrouwbaarheid en levensduur van de verschillende componenten te bevestigen.

In deze moeilijke omstandigheden voltooit Nieuwe Renault AUSTRAL de laatste tests van zijn nieuwe CMF-CD3-platform en zijn gamma volledig geëlektrificeerde motoren.

VEELEISENDE TESTS OM HET BESTE TE BIEDEN

Nieuwe Renault AUSTRAL ondergaat de zogenaamde “Confirmation Runs“-tests. In die fase gaat AUSTRAL nu van start. In de praktijk zal een vloot van een honderdtal voertuigen 2 miljoen kilometer afleggen.

Zo zal de nieuwe SUV Renault AUSTRAL nu Frankrijk, Spanje, Duitsland en Roemenië doorkruisen om na te gaan of de eerdere tests gegrond zijn. Zo zullen 900 bestuurders 600.000 kilometer afleggen in reële omstandigheden op open wegen, terwijl nog eens 1.400.000 kilometer op het circuit wordt afgelegd.

Deze tests zullen het bijvoorbeeld mogelijk maken om de afstellingen van het nieuwe CMF-CD3-platform, de rijhulpsystemen, de geluidsdemping en het ophangingscomfort te valideren om onze toekomstige klanten het beste te bieden.

100% ELEKTRISCHE MOTOREN

Deze validaties omvatten ook de aandrijflijnen. Renault AUSTRAL zal beschikken over een exclusief gamma geëlektrificeerde benzinemotoren, waarvan de meeste volkomen nieuw zijn: een E-TECH Hybrid-motor van de nieuwe generatie, een 1.3 TCe mild-hybrid 12V-motor en een gloednieuwe 1.2 TCe mild-hybrid 48V-motor, voor het eerst in het Renault-gamma.

Dit motorgamma legt een onovertroffen efficiëntie voor: een lage uitstoot vanaf 105 g CO2/km (voor de E-TECH-motor volgens de WLTP-cyclus, wordt nog gehomologeerd) en een maximumvermogen tot 200 pk.

Kijk goed uit, u zult misschien een van de eersten zijn die nieuwe Renault AUSTRAL tegenkomt op de weg.

Getagged onder:
renault
Laatst aangepast op vrijdag, 07 januari 2022 19:00

Gerelateerde items (op tag)

OPENR: WANNEER HET AANRAAKSCHERM EEN GEHEEL VORMT MET DE TECHNOLOGIE

Het OpenR-scherm van Nieuwe Mégane E-TECH Electric is zonder twijfel Renaults mooiste innovatie op het gebied van interieurtechnologie in een lange tijd. Het glazen paneel met ongeziene afmetingen sluit naadloos aan op de lijnen van de cockpit. De OpenR Link-interface, die steunt op Android OS en is uitgerust met het ecosysteem van Google, is even eenvoudig te gebruiken als een smartphone. En het resultaat mag er zijn, want het scherm werkt zeven keer vloeiender dan bij de vorige generatie! Marc, Directeur Design Experience bij Renault, nodigt ons uit voor een hyperintuïtieve digitale rondleiding.

Het merk RENAULT zet zijn groei voort in de segmenten die waarde creëren en gaat de uitdaging van elektrificatie aan

 • Renault zet zijn groei voort op de elektrische markt en versterkt zijn positie in Europa. Het E-Tech-gamma (elektrische voertuigen en hybride* aandrijflijnen) vertegenwoordigt nu 30% van de personenwagens die Renault in Europa verkocht in 2021 (tegenover 17% in 2020).
  • In Europa staat Renault op de 3de plaats in het segment van de elektrische voertuigen en ZOE op de 2de plaats
  • De verkoop van elektrische voertuigen van Renault bedraagt 14%, op een EV-markt die in Europa 10% vertegenwoordigt.
  • Renault is ook in Frankrijk marktleider op het vlak van geëlektrificeerde modellen (elektrische voertuigen + hybrides)
  • Het succes van de E-Tech-technologie draagt bij tot de sterke cijfers.

 

 • Renault hanteert een selectief commercieel beleid dat groei bevordert in de segmenten die waarde creëren: 
  • In het 2de semester van 2021 steeg de verkoop aan particulieren met 10 punten (tegenover het 1ste semester van 2021) tot 50%.
  • De herovering van het C-segment ging goed van start met meer dan 60.000 bestellingen voor Renault Arkana in Europa, waarvan 42.000 verkochte exemplaren sinds de lancering in juni 2021. De innovatieve E-Tech-technologie, goed voor 56% van zijn verkoopmix, blijft klanten verleiden en tevreden stellen.

 

 • Renault bevestigt zijn globale merkstrategie:
  • Het marktaandeel buiten Europa vertegenwoordigt nu 44% van de verkoop van de autoconstructeur (+2 punten t.o.v. 2020) en er ligt nu meer nadruk op winst.
  • Renault herwint zijn leiderspositie op de Europese markt voor bedrijfsvoertuigen (marktaandeel van 15,7% exclusief pick-ups) dankzij de geslaagde lancering van de modellen Express Van en Kangoo Van.
  • De gloednieuwe Kangoo Van werd verkozen tot “International Van of the Year 2022”

 

 • Renault zal kunnen profiteren van deze solide en performante basis die in 2021 werd gelegd om zijn groei op het vlak van elektrificatie en het C-segment te versnellen dankzij twee belangrijke lanceringen: Mégane E-Tech Electric en Austral, die in 2022 worden gelanceerd.

Een hackathon om de fabrieken van Renault Group koolstofneutraal te maken

Er wordt wel eens gezegd dat de ecologische transitie een race op middellange afstand is. Renault Group schakelt echter een versnelling hoger door de eerste hackathon over het thema industriële decarbonisering te organiseren, en dat binnen een fabriek, meer bepaald de Refactory van Flins.

De uitdaging is niet min: op drie dagen tijd een idee vinden dat de decarbonisering van alle industriële Renault Group-vestigingen kan versnellen. Het was een ware race tegen de klok voor de honderd deelnemers aan deze ‘Hackathon CO2 Industry’, georganiseerd in samenwerking met Google Cloud en met de Open Innovation-experts van Startup Inside. Na afloop van deze gezamenlijke uitdaging werden uiteindelijk vier projecten geselecteerd, die vanaf 2022 zullen worden geïmplementeerd in de fabrieken.

Dit unieke project sluit naadloos aan bij de transformatie voorgesteld door Renaulution en bewijst als geen ander dat de groep in staat is om nieuwe werkmethoden uit de wereld van de start-ups te gebruiken om innovatieve en milieuvriendelijke ideeën te vinden.

Klaar om een uitzonderlijke hackathon te beleven? Daar gaan we.

NIEUWE MÉGANE E-TECH ELECTRIC : “HIGH TECH, HIGH SENSATIONS”

Renault en de elektrische auto, dat is het verhaal van een revolutie die eerder werd omarmd dan alle andere. Dat is meer dan 10 jaar ongeëvenaarde ervaring en expertise, bevestigd door meer dan 10 miljard “e-kilometers” die al door 400.000 verkochte voertuigen werden afgelegd. Renault Group, pionier op het gebied van elektrische wagens, is vandaag marktleider in Europa. En dit verhaal begint nog maar net.

Vandaag versnelt het scenario van deze elektrische revolutie. Deze dynamiek wordt ondersteund door het strategische plan Renaulution en door de nieuwe merkpropositie “Nouvelle Vague” (nieuwe golf). Een tijdperk dat van Renault Group de leider zal maken op het vlak van energietransitie en dat elektrische voertuigen van het merk Renault zowel populair als waardevol zal maken.

De concrete vertaling van deze historische beweging wordt vanaf vandaag geïntegreerd in het Renault-gamma met de Nieuwe Mégane E-TECH Electric. Deze dynamische en elegante berline, geïnspireerd op de conceptcar MORPHOZ uit 2019, voorafgegaan door de showcar Mégane eVision uit 2020, overtreft de verwachtingen. Dankzij het CMF-EV-platform, dat binnen de Alliantie werd ontwikkeld, breekt hij alle conventies en verlegt hij grenzen op het vlak van design, afmetingen/interieurruimte en veelzijdigheid. Hij verhoogt zowel het plezier voor het oog als voor het rijden.

Met het nieuwe "Nouvel’R"-logo van Renault belichaamt de Nieuwe Mégane E-TECH Electric de transformatie van het merk: hij symboliseert de heruitvinding van het hart van de markt, vertegenwoordigt een gigantische sprong voorwaarts op alle vlakken en biedt en ongeëvenaard rijplezier. Hij werpt zich op als uniek en technologisch met het juweel in zijn interieur, het OpenR-scherm dat de gegevens van het dashboard samenvoegt met het multimediasysteem in zijn geheel.

De Nieuwe Mégane E-TECH Electric is een product van de technologie, en van de Renaulution. Het gaat om het eerste 100% “made in ElectriCity”-model, de nieuwe industriële referentiepool in Europa op het vlak van elektrische voertuigen die Renault Group in het noorden van Frankrijk heeft opgericht. Een haan werd, als “zwart-wit-rood” icoon, in de emaillering van de voorruit geïntegreerd om de Franse oorsprong en productie van de wagen te weerspiegelen.

Hij werd in wereldpremière onthuld op de IAA Mobility 2021-beurs in München en zal vanaf februari 2022 te bestellen zijn, en vervolgens vanaf maart te koop zijn.

Renault AIR4, de vliegende 4L

Renault blijft de zestigste verjaardag van de 4L vieren met een vliegende showauto die het uiterlijk van het iconische model overneemt en werd ontworpen in samenwerking met de designhub TheArsenale.