CITROËN CONCENTREERT ZIJN AANBOD VOOR PARTICULIEREN OP DE Ë-BERLINGO EN DE Ë-SPACETOURER OM DE ELEKTRIFICATIE VAN ZIJN GAMMA TE VERSNELLEN

zondag, 09 januari 2022 10:18
CITROËN CONCENTREERT ZIJN AANBOD VOOR PARTICULIEREN OP DE Ë-BERLINGO EN DE Ë-SPACETOURER OM DE ELEKTRIFICATIE VAN ZIJN GAMMA TE VERSNELLEN
 • ë-Berlingo en ë-SpaceTourer, de elektrische versies van deze twee modellen, zullen vanaf begin januari 2022 als enige aanbod beschikbaar zijn voor particuliere klanten om te bestellen.
 • Zonder afbreuk te doen aan het comfort, de modulariteit en de veelzijdigheid van deze twee modellen, ontworpen voor gezinnen en actieve mensen van alle leeftijden, bieden ë-Berlingo en ë-SpaceTourer de soepelheid en het comfort van een elektrische motor met lagere gebruikskosten.
 • Citroën is een pionier in het segment van de MPV's en de vrijetijdsvoertuigen en versnelt zo een beweging die essentieel is om de toekomst op lange termijn van beide modellen te verzekeren. 
 • Dit besluit is alleen van toepassing op nieuwe orders voor voertuigen voor particuliere klanten in Europa (1 ) en geldt niet voor bedrijfsvoertuigen.

EEN MERK DAT ZIJN KLANTEN WIL ONDERSTEUNEN BIJ HET ZOEKEN NAAR OPLOSSINGEN VOOR DE TOEKOMST

 

Vanaf januari 2022 zullen alle nieuwe bestellingen voor de Berlingo en SpaceTourer beperkt worden tot de 100% elektrische versie, die het enige model zal zijn dat kan worden besteld. Als pionier in het segment van de MPV's en MPV's verlegt Citroën zijn aanbod in deze twee segmenten naar een toekomstgerichte energiebron die de klanten in staat stelt zich vrij te blijven verplaatsen tegen een gecontroleerde kostprijs per gebruik en tegelijk te profiteren van de bewoonbaarheid en het praktische karakter van deze twee carrosserieën.

 

"Citroën is een pionier op het gebied van minivans en MPV's, en heeft voortdurend innovaties ten dienste van de klanten gesteld. Zonder afbreuk te doen aan de bewoonbaarheid en de veelzijdigheid die de belangrijkste redenen zijn om deze modellen te kopen, hebben wij er alle vertrouwen in dat de Berlingo en de Space Tourer aan de vele behoeften van onze klanten kunnen voldoen. Eens te meer heeft Citroën bewezen dat het opgewassen is tegen de uitdagingen van de toekomst. Vincent Cobée - CEO Citroën

 

Deze beslissing is het resultaat van een verantwoordelijke aanpak van een militant merk dat beweert betrokken te zijn bij de energietransitie en dat zijn klanten naar een oplossing voor de toekomst wil leiden. Trouw aan zijn geschiedenis geeft Citroën blijk van een durf ten dienste van de mobiliteit, die volledig aansluit bij de bekommernissen van de maatschappij.

 

EEN ANTWOORD OP EEN UITDAGING VAN DE TOEKOMST

 

Elektrificatie is een bijzonder gevoelige kwestie voor de MPV- en berline-segmenten. Door hun vorm en massa verbruiken zij meer dan andere voertuigen, wat ten koste gaat van een voortdurend stijgend brandstofbudget. Deze druk wordt nog versterkt door de strengere belastingen in bepaalde landen en de beperkte toegang tot bepaalde gebieden. Een situatie die de relevantie van benzine- of dieselaanbiedingen op deze modellen snel zal doen afnemen. 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Citroën neemt dus resoluut de beslissing om voor deze modellen versneld over te schakelen op elektrificatie, ten voordele van de klanten en het milieu. Deze verhuizing betreft voertuigen voor particuliere klanten in Europa (1). De versies met verbrandingsmotor zullen beschikbaar blijven in het gamma bedrijfsvoertuigen en voor bestemmingen buiten Europa. Gezien de productiesituatie zullen de laatste in 2021 geplaatste orders voor verbrandingsmotoren in 2022 in Europa worden geleverd. Er zij op gewezen dat de Grand C4 SpaceTourer, die tot zeven personen kan vervoeren, nog steeds in het gamma zit in verbrandingsversie.

 

 1. Met uitzondering van Zwitserland en de Balkanlanden

MODELLEN DIE AAN DE BEHOEFTEN VAN DE KLANT VOLDOEN

 

Deze verschuiving wordt mogelijk gemaakt door de relevantie en de veelzijdigheid van de aangeboden modellen. De strategie van Citroën inzake elektrificatie is gebaseerd op modellen die meer comfort en gemoedsrust bieden, lagere gebruikskosten en een kleinere milieu-impact, met behoud van de ruimtekwaliteit en de modulariteit die van de Berlingo en de SpaceTourer historische referenties in hun segment hebben gemaakt. Citroën biedt ook een reeks geconnecteerde diensten, zoals Charge my Car, om de elektrische rijervaring te vergemakkelijken.

 

Citroën ë-Berlingo heeft alle erkende kenmerken van de Berlingo, zonder compromissen, en past zich aan alle behoeften aan dankzij een ruim interieur, modulariteit en praktische bruikbaarheid. ë-Berlingo is verkrijgbaar in twee lengtes voor maximaal zeven personen. Hij behoudt hetzelfde royale cabinevolume, drie onafhankelijke achterstoelen, de Modutop® multifunctionele dakbekleding en een te openen achterruit.

 

Elke rit in de Citroën ë-Berlingo wordt een moment van ontspanning voor alle passagiers. De elektrische motor, met 136 pk vermogen en een snelheid van 130 km/u, zorgt voor een vlotte start dankzij zijn onmiddellijk beschikbare koppel. Het rijgedrag is soepel, trillingsvrij, stil en CO2-emissievrij. De 50 kWh lithium-ion batterij van de ë-Berlingo biedt een actieradius tot 280 km, zodat de meeste dagelijkse ritten zonder zorgen kunnen worden afgelegd. Hij kan in 30 minuten tot 80% worden opgeladen bij een openbaar snellaadstation tot 100kW, en in bijna 7 uur via een eenvoudige enkelfasige 7,4kW Wallbox die gemakkelijk kan worden geïnstalleerd door gebruikers van minibusjes die vaak in individuele huizen wonen. De grotere dichtheid van het oplaadnetwerk zal het mogelijk maken om de zeldzame lange ritten die in de loop van het jaar kunnen voorkomen, met een gerust hart aan te pakken. 

 

Citroën ë-SpaceTourer is een grote, moderne, veelzijdige en lonende MPV die in alle gemoedsrust zes tot negen personen kan vervoeren. Met zijn drie lengtes en verschillende interieurindelingen biedt hij een nieuwe 100% elektrische oplossing voor professionals en "tribes" (gezinnen of vrienden), en voegt hij aan de kwaliteiten van de SpaceTourer alle voordelen van elektrische aandrijving toe op het vlak van comfort en verantwoord en zuinig rijden. Hij biedt een grote bewegingsvrijheid voor meerdere personen dankzij zijn twee niveaus van autonomie, van bijna 230 km (WLTP-cyclus) met de 50 kWh batterij en tot 330 km met de 75 kWh batterij. Hij kan even gemakkelijk worden opgeladen als de Berlingo en biedt ook al het plezier van rijden in elektrische modus.

Getagged onder:
citroen

Gerelateerde items (op tag)

Automotive Group: gegarandeerd de beste deal!

De beste deal? Die garanderen wij jou nog steeds bij Automotive Group. Deze maand profiteer je nog naast superstraffe salonvoorwaarden op het gehele gamma Peugeot en Citroën ook van onze geen euro te veel garantie.

CITROËN AMI : DE ‘COUP DE COEUR’ VAN DE BELGEN SINDS ZIJN LANCERING

 • De Citroën Ami sluit het jaar 2021, zes maanden na zijn commerciële lancering, af met een groot succes in België: hij is de best verkochte quadricycle in het Koninkrijk in zijn segment tijdens het tweede semester van het jaar (en de tweede in termen van verkoop over een volledig jaar na slechts zes maanden op de markt).
 • De Citroën Ami is toegankelijk, elektrisch, ultracompact en wendbaar. Hij beantwoordt aan de nieuwe behoeften van de micromobiliteit en vervolledigt het ruime aanbod elektrische voertuigen van het merk, zowel voor privé- als voor professionele klanten.

NEW CITROËN C5 AIRCROSS : ABSOLUUT COMFORT EN EEN MEER UITGESPROKEN EN ZAKELIJK DESIGN

 • De C5 Aircross biedt een ongeëvenaarde ervaring van sereniteit aan boord. Hij krijgt een nieuwe look en oogt nu een pak zakelijker. De C5 Aircross, een referentie op het vlak van comfort en modulariteit - en leverbaar in een oplaadbare hybride versie - werd opgefrist en wint hierbij aan maturiteit.
 • Aan de voorzijde introduceert de C5 Aircross een nieuwe designtaal waarin rondingen werden vervangen door meer gestructureerde lijnen. De voorkant heeft een nieuw, meer rechtopstaand en moderne look die de perceptie van breedte en het karakter van een imposant en veilig voertuig versterkt. 
 • De chique uitstraling van het model wordt ook geïllustreerd door een driedimensionale lichtsignatuur aan de achterzijde, nieuwe 18" diamantgeslepen velgen en een nieuwe, elegantere en meer personalisatiemogelijkheden. Binnenin versterken het nieuwe design van het 10"-touchscreen en de middenconsole het karakter van de cabine.
 • De C5 Aircross is altijd al een referentie geweest op het vlak van comfort aan boord en maakt het verschil met het Citroën Advanced Comfort®-onderstel, de nieuwe Citroën Advanced Comfort®-zetels, de ongeëvenaarde binnenruimte, de modulariteit en de rijhulptechnologieën, zoals de Highway Driver Assist, die van elke rit een serene rijervaring maakt.

UITNODIGING ELECTRIC DAYS

Door het grote succes van onze vorige Electric Days, organiseren wij zowel in Roeselare als in Waregem nieuwe Electric days tijdens de maand januari!

CES 2022 : CITROËN PRESENTEERT ZIJN INNOVATIEVE VISIE OP MOBILITEIT MET TWEE STERKE VOORSTELLEN, HET CITROËN AUTONOMOUS MOBILITY VISION CONCEPT EN CITROËN AMI

 • In het hart van de beleving van Stellantis, van 5 tot 8 januari, op de CES 2022 (Consumer Electronic Show) in Las Vegas, het niet te missen evenement voor elektronica, technologie en innovatie, presenteert Citroën met trots zijn visie op de mobiliteit van vandaag en morgen met twee krachtige innovaties: Citroën Skate en Citroën Ami.
 • Citroën heeft ervoor gekozen om de skate van zijn gedurfde autonome en gedeelde mobiliteitsconcept, Citroën Autonomous Mobility Vision, tentoon te stellen. Dit concept combineert een autonoom technologieplatform, de Citroën Skate, met pods gewijd aan verschillende diensten en gebruiksmogelijkheden, ontworpen door partners (lokale overheden, dienstverlenende bedrijven) en biedt gebruikers vervoer van het ene punt naar het andere in de stad, terwijl ze aan boord een unieke ervaring beleven. 
 • Ook de Citroën Ami zal in de schijnwerpers staan, in zijn ludieke en sportieve versie My Ami Pop. De toegankelijke, elektrische, ultracompacte en wendbare Ami, die beantwoordt aan de nieuwe behoeften van de micromobiliteit, vervolledigt ons gamma van elektrische voertuigen voor zowel privé- als professionele klanten.