CITROËN CONCENTREERT ZIJN AANBOD VOOR PARTICULIEREN OP DE Ë-BERLINGO EN DE Ë-SPACETOURER OM DE ELEKTRIFICATIE VAN ZIJN GAMMA TE VERSNELLEN

zondag, 09 januari 2022 10:18
CITROËN CONCENTREERT ZIJN AANBOD VOOR PARTICULIEREN OP DE Ë-BERLINGO EN DE Ë-SPACETOURER OM DE ELEKTRIFICATIE VAN ZIJN GAMMA TE VERSNELLEN
  • ë-Berlingo en ë-SpaceTourer, de elektrische versies van deze twee modellen, zullen vanaf begin januari 2022 als enige aanbod beschikbaar zijn voor particuliere klanten om te bestellen.
  • Zonder afbreuk te doen aan het comfort, de modulariteit en de veelzijdigheid van deze twee modellen, ontworpen voor gezinnen en actieve mensen van alle leeftijden, bieden ë-Berlingo en ë-SpaceTourer de soepelheid en het comfort van een elektrische motor met lagere gebruikskosten.
  • Citroën is een pionier in het segment van de MPV's en de vrijetijdsvoertuigen en versnelt zo een beweging die essentieel is om de toekomst op lange termijn van beide modellen te verzekeren. 
  • Dit besluit is alleen van toepassing op nieuwe orders voor voertuigen voor particuliere klanten in Europa (1 ) en geldt niet voor bedrijfsvoertuigen.

EEN MERK DAT ZIJN KLANTEN WIL ONDERSTEUNEN BIJ HET ZOEKEN NAAR OPLOSSINGEN VOOR DE TOEKOMST

 

Vanaf januari 2022 zullen alle nieuwe bestellingen voor de Berlingo en SpaceTourer beperkt worden tot de 100% elektrische versie, die het enige model zal zijn dat kan worden besteld. Als pionier in het segment van de MPV's en MPV's verlegt Citroën zijn aanbod in deze twee segmenten naar een toekomstgerichte energiebron die de klanten in staat stelt zich vrij te blijven verplaatsen tegen een gecontroleerde kostprijs per gebruik en tegelijk te profiteren van de bewoonbaarheid en het praktische karakter van deze twee carrosserieën.

 

"Citroën is een pionier op het gebied van minivans en MPV's, en heeft voortdurend innovaties ten dienste van de klanten gesteld. Zonder afbreuk te doen aan de bewoonbaarheid en de veelzijdigheid die de belangrijkste redenen zijn om deze modellen te kopen, hebben wij er alle vertrouwen in dat de Berlingo en de Space Tourer aan de vele behoeften van onze klanten kunnen voldoen. Eens te meer heeft Citroën bewezen dat het opgewassen is tegen de uitdagingen van de toekomst. Vincent Cobée - CEO Citroën

 

Deze beslissing is het resultaat van een verantwoordelijke aanpak van een militant merk dat beweert betrokken te zijn bij de energietransitie en dat zijn klanten naar een oplossing voor de toekomst wil leiden. Trouw aan zijn geschiedenis geeft Citroën blijk van een durf ten dienste van de mobiliteit, die volledig aansluit bij de bekommernissen van de maatschappij.

 

EEN ANTWOORD OP EEN UITDAGING VAN DE TOEKOMST

 

Elektrificatie is een bijzonder gevoelige kwestie voor de MPV- en berline-segmenten. Door hun vorm en massa verbruiken zij meer dan andere voertuigen, wat ten koste gaat van een voortdurend stijgend brandstofbudget. Deze druk wordt nog versterkt door de strengere belastingen in bepaalde landen en de beperkte toegang tot bepaalde gebieden. Een situatie die de relevantie van benzine- of dieselaanbiedingen op deze modellen snel zal doen afnemen. 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Citroën neemt dus resoluut de beslissing om voor deze modellen versneld over te schakelen op elektrificatie, ten voordele van de klanten en het milieu. Deze verhuizing betreft voertuigen voor particuliere klanten in Europa (1). De versies met verbrandingsmotor zullen beschikbaar blijven in het gamma bedrijfsvoertuigen en voor bestemmingen buiten Europa. Gezien de productiesituatie zullen de laatste in 2021 geplaatste orders voor verbrandingsmotoren in 2022 in Europa worden geleverd. Er zij op gewezen dat de Grand C4 SpaceTourer, die tot zeven personen kan vervoeren, nog steeds in het gamma zit in verbrandingsversie.

 

  1. Met uitzondering van Zwitserland en de Balkanlanden

MODELLEN DIE AAN DE BEHOEFTEN VAN DE KLANT VOLDOEN

 

Deze verschuiving wordt mogelijk gemaakt door de relevantie en de veelzijdigheid van de aangeboden modellen. De strategie van Citroën inzake elektrificatie is gebaseerd op modellen die meer comfort en gemoedsrust bieden, lagere gebruikskosten en een kleinere milieu-impact, met behoud van de ruimtekwaliteit en de modulariteit die van de Berlingo en de SpaceTourer historische referenties in hun segment hebben gemaakt. Citroën biedt ook een reeks geconnecteerde diensten, zoals Charge my Car, om de elektrische rijervaring te vergemakkelijken.

 

Citroën ë-Berlingo heeft alle erkende kenmerken van de Berlingo, zonder compromissen, en past zich aan alle behoeften aan dankzij een ruim interieur, modulariteit en praktische bruikbaarheid. ë-Berlingo is verkrijgbaar in twee lengtes voor maximaal zeven personen. Hij behoudt hetzelfde royale cabinevolume, drie onafhankelijke achterstoelen, de Modutop® multifunctionele dakbekleding en een te openen achterruit.

 

Elke rit in de Citroën ë-Berlingo wordt een moment van ontspanning voor alle passagiers. De elektrische motor, met 136 pk vermogen en een snelheid van 130 km/u, zorgt voor een vlotte start dankzij zijn onmiddellijk beschikbare koppel. Het rijgedrag is soepel, trillingsvrij, stil en CO2-emissievrij. De 50 kWh lithium-ion batterij van de ë-Berlingo biedt een actieradius tot 280 km, zodat de meeste dagelijkse ritten zonder zorgen kunnen worden afgelegd. Hij kan in 30 minuten tot 80% worden opgeladen bij een openbaar snellaadstation tot 100kW, en in bijna 7 uur via een eenvoudige enkelfasige 7,4kW Wallbox die gemakkelijk kan worden geïnstalleerd door gebruikers van minibusjes die vaak in individuele huizen wonen. De grotere dichtheid van het oplaadnetwerk zal het mogelijk maken om de zeldzame lange ritten die in de loop van het jaar kunnen voorkomen, met een gerust hart aan te pakken. 

 

Citroën ë-SpaceTourer is een grote, moderne, veelzijdige en lonende MPV die in alle gemoedsrust zes tot negen personen kan vervoeren. Met zijn drie lengtes en verschillende interieurindelingen biedt hij een nieuwe 100% elektrische oplossing voor professionals en "tribes" (gezinnen of vrienden), en voegt hij aan de kwaliteiten van de SpaceTourer alle voordelen van elektrische aandrijving toe op het vlak van comfort en verantwoord en zuinig rijden. Hij biedt een grote bewegingsvrijheid voor meerdere personen dankzij zijn twee niveaus van autonomie, van bijna 230 km (WLTP-cyclus) met de 50 kWh batterij en tot 330 km met de 75 kWh batterij. Hij kan even gemakkelijk worden opgeladen als de Berlingo en biedt ook al het plezier van rijden in elektrische modus.

Getagged onder:
citroen

Gerelateerde items (op tag)

Nieuwe Citroën ë-C3, Nieuw gezicht, betaalbaar en comfortabel

Citroën is maar wat trots op hun ‘kleine’ modellen, oftewel auto’s uit het B-segment. Van de Citroën C3 verkochten ze sinds 2002 wereldwijd meer dan 5 miljoen exemplaren. Ook in België is dit één van de populairste auto’s. Tijd voor een nieuwe generatie, dachten ze bij Citroën. De vierde generatie van de C3 is dit. Citroën maakt van de gelegenheid gebruik om de nieuwe designtaal te lanceren. Een nieuw gezicht met het nieuwe logo – dat wij voor het eerst zagen op de concept-car Olli – dat prominent vooraan en achteraan aanwezig is. Het nieuwe logo is een groot ovaal en een nieuwe interpretatie van de Citroën-‘chevrons’. Vanzelfsprekend wordt dit aangevuld met nieuwe verlichtingsclusters.

CITROËN MY AMI buggy sold out in a few hours

Poissy 21 June, Citroën's new limited edition "My Ami Buggy" went on sale online in 8 countries starting from 11 a.m. on Tuesday, 20th June. More than 20,000 visits were made to the selling site, and the 800 units of this new My Ami Buggy series intended for the online sale were snapped up in just 10 hours.

AMI, kleine vriend in de stad

Onze gewoonten veranderen. Micromobiliteit is steeds meer het hedendaagse straatbeeld in de stad. Citroën gaat permanent mee in de evolutie van het autolandschap. Belgen vallen sinds juni 2021 dan ook massaal voor de Ami, de bestverkochte quadricycle vorig jaar. De elektrische tweezitter vanaf 16 jaar heeft een aaibaar imago en een guitige, aantrekkelijke look met in de openklappende portierraampjes een leuke knipoog naar de legendarische 2CV. Een blik op de eigenschappen van de Ami maakt duidelijk waarom deze kleine stadsvlegel zo populair is: toegankelijk voor iedereen, vanaf 16 jaar met een AM-rijbewijs, betaalbaar (vanaf 7.990 €, BTW incl.), comfortabel en veilig, geen uitstoot, ecologisch en duurzaam, geen lawaai, uiterst wendbaar, slechts een halve parkeerplaats nodig, makkelijk opladen net zoals je smartphone, bijna geruisloos door de stad suizen tot 45 km/u. zonder stress…Geen wonder dat het gamma intussen steeds verder is uitgebreid.

CITROËN OP DE BRUSSELS MOTOR SHOW 2023

Afgelopen september heeft Citroën een nieuwe merkidentiteit en een nieuw logo in gebruik genomen, waarmee een nieuwhoofdstuk in zijn geschiedenis wordt ingeluid.Met een nieuwe interpretatie van het oorspronkelijke ovaal uit 1919 neemt eennieuw logo trots zijn plaats in als 10e evolutie in de 103-jarige geschiedenis van Citroën.Het nieuwe logo is moderner,grafischer en aangepast aan de nieuwe digitale media. Het nieuwe logo is te zien op de nieuwe OLI concept car, en zal vanafmedio 2023 geleidelijk toekomstige producten en concepten sieren. De nieuwe merkidentiteit van Citroën zal gefaseerdworden toegepast op alle communicatiemiddelen en op alle fysieke contactpunten van het Merk (verkooppunten,werkplaatsen, enz.) en zal te zien zijn op de prachtige Citroën-stand op het Autosalon van Brussel 2023.Deze verandering gaatgepaard met een nieuwe merksignatuur die belooft de ontwikkeling van meer gedurfde en gastvrije mobiliteitsoplossingenvoor het welzijn van de Citroën-klanten te versnellen: "Nothing moves us like Citroën".