Elektrische Subaru Solterra als sportieve STI

vrijdag, 14 januari 2022 12:16
Elektrische Subaru Solterra als sportieve STI

De elektrische SUV's van Toyota en Subaru gaan de sportieve toer op. Op het 2022 Tokyo Auto Salon worden zowel de Subaru Solterra STI als de Toyota bZ4X GR Sport gepresenteerd.

Het Tokyo Auto Salon is eigenlijk een veredelde tuningbeurs, het hoeft dan ook niet te verbazen dat de Japanse constructeur hun sportieve beentje voorzetten. Subaru presenteert er de STI E-RA Concept, een 1.088 pk sterke elektroracer die een recordtijd op de Nordschleife van de Nürburgring ambieert.
Maar relevanter is deze Subaru Solterra STI Concept, de prelude van wat een sportversie van de elektrische SUV zou kunnen worden.

 

Lees verder op: autogids.be

Getagged onder:
subaru

Gerelateerde items (op tag)

Partnership Subaru Benelux en Electricea

Zaventem/Lauwe 12 januari 2022: Met het oog op de lancering van de nieuwe Subaru Solterra EV later dit jaar, wordt tijdens de perspresentatie ook de samenwerking tussen Subaru Benelux en Electricea  aangekondigd. De samenwerking houdt niet alleen in dat Electricea de Subaru Solterra dealers, in België,  Nederland en Luxemburg, voorziet van een laadstation op de dealerlocatie, maar ook de ondersteuning van  de dealers bij het aanbieden van een laadoplossing bij hun klanten.

Subaru STI E-RA Concept is de Japanse VW ID.R

Subaru STI heeft zijn visie op de motorsport van de nabije toekomst gepresenteerd in de vorm van de E-RA Concept, een 1.088 pk sterke elektrische racer die ook echt rondjes zal rijden op de Nürburgring.

Subaru’s eerste volledig elektrische auto SOLTERRA maakt werelddebuut

Tijdens de ontwikkeling van de SOLTERRA, de eerste BEV van het merk dat wereldwijd wordt gelanceerd, heeft Subaru de nadruk gelegd op het overtreffen van de klantverwachtingen van een BEV en er een praktisch voertuig van gemaakt zodat klanten er comfortabel en vol vertrouwen voor kunnen kiezen, omdat de auto de hoeksteen van Subaru’s toekomstige BEV’s zal zijn. Tegelijkertijd zet Subaru, omdat het een Subaru SUV is, in op het maken van een auto die bestaande Subaru-klanten het gevoel biedt dat het een echte Subaru is.

Subaru werkt aan elektrische SUV voor Europa

Subaru kondigt de komst van een volledig elektrisch model aan dat wordt ontwikkeld door Toyota en bedoeld is voor de Europese markt. De constructeur wil dus nog even doorgaan op ons continent.

Subaru Impreza: nu ook als e-Boxer

Subaru neemt de Impreza onder handen. Het koetswerk en het interieur krijgen enkele retouches, maar het grote nieuws schuilt onder de motorkap: de Impreza is er voortaan ook als hybride e-Boxer.