Alliantie Renault-Nissan-Mitsubishi, voluit voor elektrische auto's

maandag, 24 januari 2022 19:55
Alliantie Renault-Nissan-Mitsubishi, voluit voor elektrische auto's

De drievoudige alliantie Renault, Nissan en Mitsubishi is van plan haar investeringen in elektrische auto's te verdrievoudigen, met 20 miljard euro en vijf specifieke platforms.

Renault, Nissan en Mitsubishi hebben besloten de ontwikkeling van elektrische modellen te intensiveren en zouden hun investeringen op dit gebied in de komende vijf jaar verdrievoudigen, voor een totaal van ongeveer 20 miljard euro, aldus Reuters. In totaal zullen niet minder dan 5 elektrische platforms worden ontworpen om het grootste deel van de modelportefeuille van de 3 constructeurs te bestrijken.

Lees verder op: autogids.be

Getagged onder:
renault nissan mitsubishi

Gerelateerde items (op tag)

RENAULT VERNIEUWT ZIJN GAMMA ZUIVER ELEKTRISCHE BEDRIJFSVOERTUIGEN MET NIEUWE KANGOO VAN E-TECH & MASTER E-TECH 52 KWH

  • Met een rijbereik van 300 kilometer beantwoordt Nieuwe Renault Kangoo Van E-Tech Electric meer dan ooit aan de meeste dagelijkse behoeften van professionele klanten.
  • Nieuwe Master E-Tech Electric 52 kWh wint aan veelzijdigheid met zijn rijbereik van 200 kilometer en een gamma van vijftien verschillende versies.
  • De twee nieuwe modellen geven het startschot voor de vernieuwing van het gamma compromisloze elektrische bedrijfsvoertuigen.

VERBORGEN SCHATTEN VAN RENAULT: DE GEHEIMEN VAN DE ECHOVRIJE KAMERS

De autowereld ondergaat momenteel een ware revolutie. In die context versnelt Renault Group zijn omschakeling naar elektrische wagens met het strategische plan Renaulution, dat in 2021 werd gelanceerd en dat als doel heeft om zich vanaf 2030 als een 100% elektrische constructeur te profileren in Europa.

Om die transformatie te realiseren, steunt Renault op de vaardigheden en knowhow van zijn ingenieurs, technici en experts. Het Technische Centrum van Aubevoye (Eure) verbergt schatten zoals de polen Akoestiek en Elektromagnetische Compatibiliteit, die bijdragen tot de uitmuntende producten van Renault.

Nissan Sakura: elektrische stadsauto voor Japan

In Japan zal Nissan een elektrisch stadsmodel aanbieden dat tot de kei-cars wordt gerekend, kleine, fiscaal bevoordeelde auto's. De Sakura heeft een kleine motor van 64 pk en kan 130 km/u halen.

RENAULT SCÉNIC VISION MEER DAN EEN CONCEPT, EEN ACTIEPLAN VOOR DUURZAME ONTWIKKELING

De auto-industrie is bezig met een meer dan complexe transformatie, want het zal een totale transformatie zijn! Met een nieuw paradigma, dat van een wereld die zich bewust is van haar kwetsbaarheid, zowel wat het klimaat als de natuurlijke hulpbronnen of maatschappelijke modellen betreft. De noodzaak tot verandering is een ruim gedeelde noodzaak geworden. Het paradigma moet erin slagen van dit collectieve bewustzijn een troef te maken voor een milieuvriendelijkere, veiligere en inclusievere toekomst. De uitdagingen van de klimaatverandering, het behoud van hulpbronnen en de evolutie van het gebruik rond mobiliteit veranderen de waardeketen van de auto-industrie ingrijpend. Via zijn bestaansreden en de lancering van het strategische plan Renaulution heeft Renault Group samen met zijn merken een ingrijpende transformatie doorgevoerd. Om van de volumerace over te gaan naar de creatie van economische, ecologische en maatschappelijke waarde, met als doelstelling om vanaf 2040 koolstofneutraal te zijn in Europa en tegen 2050 wereldwijd. Om dat te bereiken, mikt het merk Renault bijvoorbeeld op een 100% elektrisch gamma tegen 2030 in Europa. Hoewel Renault Group meer dan 10 jaar geleden pionier was op het gebied van elektriciteit, zal hij veel verder gaan dan het beperken van de koolstofuitstoot tijdens het gebruik. Renault onthult vandaag zijn nieuwe concept car Renault Scénic Vision. Hij belichaamt de engagementen van het merk op het vlak van duurzame ontwikkeling en vertaalt zijn plan om koolstofneutraal te worden over de hele levenscyclus van de wagen.