CITROËN VERNIEUWT DE VLOOT VAN HET AG2R CITROËN-TEAM MET PLUG-IN HYBRIDES, WAARONDER DE GLOEDNIEUWE C5 X

donderdag, 17 maart 2022 16:24
CITROËN VERNIEUWT DE VLOOT VAN HET AG2R CITROËN-TEAM MET PLUG-IN HYBRIDES, WAARONDER DE GLOEDNIEUWE C5 X
 • Citroën zal het AG2R CITROËN-team voorzien van een wagenpark dat perfect beantwoordt aan de behoeften van het team op het vlak van binnenruimte, comfort, efficiëntie en betrouwbaarheid
 • De integratie van plug-in hybrides in het wagenpark is van bijzonder belang en benadrukt de vooruitstrevende aanpak van Citroën op het gebied van duurzame mobiliteit
 • Het nieuwe wagenpark zal de volgende voertuigen omvatten: 9 C5 Aircross plug-in hybrides, 10 C5 X plug-in hybrides en 7 Spacetourer
 • Citroën zal het team voor het eerst zijn paradepaardje, de nieuwe C5 X, ter beschikking stellen 

Link naar de C5 X video:  https://youtu.be/nI23TLQyy9g

Als co-sponsor van het AG2R CITROËN-team zal Citroën de volledige vloot voorzien van nieuwe voertuigen, waaronder het nieuwe vlaggenschip van het merk, de C5 X, en de nieuwe C5 Aircross. De nieuwe vloot zal de C5 Aircross plug-in hybride, C5 X plug-in hybride en Spacetourer omvatten. Dit is de eerste keer dat Citroën de C5 X aan het team zal leveren. De integratie van plug-in hybrides in het wagenpark is echt significant en onderstreept de vooruitstrevende aanpak van Citroën in de energietransitie naar duurzame mobiliteit. 

 

Daar het team voortdurend op de baan is, is het wagenpark waarover het beschikt van essentieel belang. Ruimte aan boord is een van de belangrijkste criteria voor deze nieuwe voertuigen. Het is van essentieel belang alles mee te kunnen nemen, van radioapparatuur, helmen, drankmateriaal en fietsbenodigdheden tot fietsen en reserveonderdelen zoals wielen en onderhoudsgereedschap. Gemiddeld vervoert een auto tot zeven fietsen op het dak voor elke race. 

 

De C5 X en de nieuwe C5 Aircross belichamen deze waarden van efficiëntie en betrouwbaarheid. Ze garanderen de mobiliteit van het hele team, zowel tijdens wedstrijden als tijdens trainingen, op alle soorten terrein, en bieden alle essentiële elementen voor het team, waaronder ongeëvenaard comfort, ruimte aan boord, toegankelijkheid en laadvermogen, de meest geavanceerde veiligheidstechnologieën, alsmede krachtige en milieuvriendelijke motoren.

Citroën is voorstander van duurzame mobiliteit en vindt dat die voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk moet zijn. Citroën zal tegen 2025 een volledig geëlektrificeerd gamma aanbieden met volledig elektrische of oplaadbare hybride voertuigen. Door verschillende benaderingen van mobiliteit te ontwikkelen, wil Citroën zijn klanten echte bewegingsvrijheid bieden en tegelijk zorg dragen voor het welzijn van zijn passagiers tijdens hun verplaatsingen.
C5 X : HET NIEUWE VLAGGENSCHIP VAN CITROËN

 

Vanaf mei 2022 zullen 10 C5 X plug-in hybride modellen worden geleverd aan het AG2R CITROËN team. 

 

De C5 X, die in 2021 werd onthuld, is het vlaggenschip van Citroën. Hij weerspiegelt het summum van gedurfdheid en innovatie, voor een serene reiservaring. De stijl van de C5 X belichaamt perfect de filosofie van Citroën. Deze auto voldoet aan alle eisen van het team op het gebied van comfort, binnenruimte, prestaties en rijflexibiliteit. Bovendien benadrukt het de inzet van Citroën voor de energietransitie voor duurzame mobiliteit. Het interieur van de C5 X is sereen dankzij het onvergelijkbare comfort met een passagierscompartiment dat een huiskamer waardig is, met onder meer de gloednieuwe Citroën Advanced Comfort® actieve ophanging en Advanced Comfort® zetels. De bagageruimte heeft een maximale inhoud van 545 liter, die kan worden vergroot tot 1.640 liter als de stoelen op de tweede rij worden neergeklapt. Dit is een echte aanwinst voor het team dat dagelijks veel material met zich mee moet nemen. Plug-in hybride technologie maakt het leven gemakkelijker voor bestuurders, maar ook voor sportmanagers die gemiddeld vier tot zes uur per dag in een auto doorbrengen. 

 

NIEUWE C5 AIRCROSS ET SPACETOURER : DE ANDERE CITROËN MODELLEN IN DE VLOOT

 

De vloot zal ook 9 C5 Aircross plug-in hybrides en 7 Spacetourer omvatten. 

 

De nieuwe C5 Aircross beantwoordt perfect aan de behoeften van het team op het gebied van ruimte aan boord, prestaties, comfort en betrouwbaarheid. De gerestylde auto straalt meer kracht en dynamiek uit dankzij zijn nieuwe, gemoderniseerde en kenmerkende design. De nieuwe C5 Aircross biedt een uitstekend zicht dankzij de hoge rijpositie, zowel op lange ritten als op de meest bochtige bergwegen waar bestuurders bijzonder oplettend moeten zijn. De nieuwe C5 Aircross is een maatstaf op het gebied van comfort aan boord. Hij is uitgerust met het Citroën Advanced Comfort®-onderstel en de nieuwe Citroën Advanced Comfort®-zetels, die het beste zit- en postuurcomfort bieden, zelfs na meerdere uren rijden. De nieuwe C5 Aircross biedt een ongeëvenaarde ruimte en modulariteit: hij heeft een grote kofferruimte en drie afzonderlijke verschuifbare, verstelbare en opklapbare achterzetels die kunnen worden opgeklapt om het volume van de kofferruimte naar wens aan te passen. Zijn plug-in hybride motor verhoogt het welzijn aan boord, voor een vlotte reiservaring voor het hele team. 

 

Citroën Spacetourer is een grote, moderne en veelzijdige bestelwagen die een hoog comfortniveau biedt. De XL-versie (5,30 meter lang) heeft een ruime bagageruimte die al het materiaal kan transporteren dat het team nodig heeft, evenals tot 9 personen. Het Citroën Advanced Comfort-programma zorgt voor een hoog comfortniveau aan boord, dankzij de zetels, de vering, de binnenverlichting en de aangename interieurbekleding. Hij biedt de meest geavanceerde rijassistentietechnologieën, zoals het dodehoekcontrolesysteem, de actieve veiligheidsrem en het head-up display. Dit uiterst functionele voertuig is voorzien van handsfree schuifdeuren achter, een echt te openen achterklepraam en talrijke opbergvakken. Hij kan aan elk gebruik worden aangepast, met een ruime binnenruimte, een grote bagageruimte en een grote wendbaarheid.

Klik hier op de link voor de C5 X video : https://youtu.be/nI23TLQyy9g

Getagged onder:
citroen

Gerelateerde items (op tag)

C5 X PLUG-IN HYBRID : HET ULTIEME COMFORT VAN DE CITROËN ADVANCED COMFORT® ACTIVE SUSPENSION

 • Op zijn Plug-In Hybrid versie biedt de C5 X een technologisch hoogstandje dat nog nooit eerder werd gezien in de automobielsector, de Citroën Advanced Comfort® Active Suspension, die de dubbele Progressive Hydraulic Stops®-ophanging, die al aanwezig is in het Citroën-gamma op de thermische modellen C4, C5 Aircross en C5 X, combineert met een elektronische sturing van de dempers.
 • De ophanging van elk wiel wordt onafhankelijk en in real time gereguleerd om te reageren op de ondervonden spanningen, wat het mogelijk maakt om het veercomfort nog verder te verhogen. De demping kan nog soepeler zijn en tegelijk een uitstekende ondersteuning van het lichaam bieden, dankzij de continue elektronische regeling van de dempers.
 • Met de Citroën Advanced Comfort® Active Suspension heeft Citroën opnieuw een stap vooruit gezet in zijn programma Citroën Advanced Comfort® en biedt het met de C5 X Plug-In Hybrid een comfortniveau dat ongeëvenaard is in zijn categorie, om in alle gemoedsrust te reizen.
 • Video : https://youtu.be/F6PNMSxltE8

De Plug-In Hybrid versie van de C5 X biedt 's werelds eerste actieve Citroën Advanced Comfort®-ophanging, die Progressive Hydraulic Stops® combineert met actieve ophangingsregeling. Het voertuig past de ophanging van elk wiel aan door het zachter of strakker te zetten afhankelijk van de omstandigheden.

CITROËN AMI : EEN SUCCES ZONDER GRENZEN

 • Het succes van de Citroën Ami gaat verder dan de landsgrenzen. Hij wordt al verkocht in negen Europese landen en is sinds juni beschikbaar in het Verenigd Koninkrijk en Turkije voor zowel zakelijke als particuliere klanten. 
 • Compact en praktisch, bruikbaar zowel in de stad als op het platteland, particuliere klanten zijn goed voor 84% van de bestellingen. In sommige landen is de mix echter omgekeerd ten gunste van het bedrijfsleven, zoals op de Marokkaanse en de Turkse markt. 
 • Portugal heeft het perfecte evenwicht gevonden tussen particuliere en zakelijke klanten, die de bestellingen gelijk verdelen. 
 • Met al meer dan 23.000 bestellingen illustreert dit succesverhaal hoe Citroën erin geslaagd is om tegemoet te komen aan de nieuwe verwachtingen van de maatschappij op het gebied van micro-mobiliteit voor alle soorten klanten en behoeften.