Ford steunt verbod op verbrandingsmotoren vanaf 2035

dinsdag, 17 mei 2022 17:32
Ford steunt verbod op verbrandingsmotoren vanaf 2035

Ford sluit zich aan bij 24 andere grote ondernemingen en steunt het verbod op de verkoop van nieuwe auto's met verbrandingsmotor in Europa vanaf 2035.

Ford wil een witte ridder zijn op de Europese markt en is een van de 25 grote bedrijven die een petitie hebben ondertekend waarin de Europese Unie wordt opgeroepen de verkoop van nieuwe auto's en bestelwagens met verbrandingsmotoren, zelfs plug-in hybrides, te verbieden. De stap maakt deel uit van de doelstelling van de Amerikaanse fabrikant om verbrandingsmotoren uit zijn gamma te bannen en tegen 2035 koolstofneutraliteit te zijn - toch op de Europese markt. Net zoals onder meer Audi, Mercedes, Mini, Renault en Stellantis is Ford van plan om tegen 2030 geen modellen met een verbrandingsmotor meer aan te bieden in Europa.

 

Lees verder op: autogids.be

Getagged onder:
ford

Gerelateerde items (op tag)

EcoReview – Ford Mondeo Clipper Hybrid: bewezen laatbloeier

Ford is begonnen aan zijn hybride-offensief en dat zullen we geweten hebben. Naast een hele resem plug-inhybrides op basis van de Kuga, Explorer en zelfs de Transit bestelwagen brengt het merk voor het eerst ook een zelfladende versie van de Mondeo Clipper op de markt. Wij trokken erop uit met Fords grootste break onder stroom.