McLaren koopt Mercedes-EQ Formula E Team

zondag, 29 mei 2022 09:24
McLaren koopt Mercedes-EQ Formula E Team

Ondanks het feit dat Mercedes aan het winnen is in de Formule E, heeft het zijn exit al aangekondigd. McLaren gaat het team overkopen en zal dus zowel in de Extreme E als in de Formule E racen.

Mercedes was de winnaar van het vorige Formule E-seizoen, met Nyck De Vries als kampioen bij de piloten, en dit jaar is het Stoffel Vandoorne die het kampioenschap leidt voor het Duitse raceteam. Toch wil Mercedes besparen en kondigde het vorig jaar al zijn exit aan uit de sport. Vandoorne koos eieren voor zijn geld en stelde zijn toekomst veilig door een contract te tekenen bij DS Penske voor 2022-2023. Maar nu komt het nieuws dat het team toch zal blijven bestaan... in het oranje.

 

Lees verder op: autogids.be

Getagged onder:
mclaren mercedesbenz

Gerelateerde items (op tag)

Brabus EQS: eco-tuning op z'n best

Brabus heeft een tuningpakket klaar voor de Mercedes EQS, het elektrische vlaggenschip van het Duitse merk. En die tuning maakt hem niet enkel stoerder, ook zou hij verder moeten kunnen rijden op een batterijlading...

Productie Mercedes-AMG ONE-klantvoertuigen is gestart

Van de hypercar met Formule 1-technologie wordt een exclusieve kleine serie geproduceerd
Er worden in totaal slechts 275 exemplaren van gebouwd: de exclusieve productie van de hypercar Mercedes AMG ONE (gewogen brandstofverbruik gecombineerd: 8,7 l/100 km; gewogen CO2-emissie gecombineerd: 198 g/km; gewogen energieverbruik gecombineerd: 32 kWh/100 km)[1] is gestart. De eerste klantvoertuigen worden in de tweede helft van 2022 afgeleverd. De op de Formule 1 gebaseerde hybride aandrijflijn met een 1,6 liter V6-turbomotor en vier elektromotoren wordt gebouwd door de autosportexperts van Mercedes-AMG High Performance Powertrains in Brixworth (Groot-Brittannië), die ook verantwoordelijk zijn voor de ontwikkeling en productie van de motoren voor de Mercedes-AMG Petronas F1-racewagens. Het gehele voertuig wordt in Coventry (UK) geproduceerd. Daartoe heeft AMG samen met productiepartner Multimatic een speciale fabriek voor de productie van kleine series opgezet.

Verkoopstart voor de EQS SUV

Comfort en connectiviteit in een avantgardistisch interieur
De EQS SUV is de eerste volledig elektrische luxe SUV van Mercedes-EQ. Bij de tintroductie omvat het modellengamma drie varianten: de EQS 450+ (energieverbruik gecombineerd (WLTP): 22,9-19,5 kWh/100 km; CO2-emissie gecombineerd: 0 g/km) en EQS 450 4MATIC (energieverbruik gecombineerd (WLTP): 24,3-20,8 kWh/100 km; CO2-emissie gecombineerd: 0 g/km)[1] – beide met een vermogen van 265 kW/360 pk – en de EQS 580 4MATIC (energieverbruik gecombineerd (WLTP): 24,3-20,9 kWh/100 km; CO2-emissie gecombineerd: 0 g/km)1 met 400 kW/544 pk. De consumentenadviesprijzen beginnen bij 98.700 euro exclusief BTW voor de EQS 450+. De EQS 450 4MATIC en EQS 580 4MATIC beginnen respectievelijk bij 104.500 euro en 140.000 euro exclusief BTW. De EQS 580 4MATIC is uitsluitend met AMG Line leverbaar. De modellen zijn nu te bestellen en worden vanaf december aan de eerste klanten in Europa geleverd. De modelserie wordt CO2-neutraal geproduceerd in de Mercedes-Benz fabriek in Tuscaloosa (VS).

Verkoopstart voor de nieuwe Mercedes-Benz GLC

Nieuwe editie van de succesvolle SUV is per direct bij de dealers en online te bestellen
Stuttgart. De nieuwe Mercedes-Benz GLC is met onmiddellijke ingang te bestellen, voor prijzen die beginnen vanaf 57.475,00 euro incl. BTW . De volledig nieuw ontwikkelde modelreeks weet te overtuigen met zijn moderne design en technologie, sportieve prestaties en efficiëntie alsmede comfort en dynamische rijeigenschappen. Alle GLC-modellen beschikken over een geëlektrificeerde aandrijflijn. De GLC voelt zich thuis in elk terrein, zowel onroad als offroad. De nieuwe meesturende achteras maakt de auto nog lichtvoetiger en dynamischer. Met al zijn eigenschappen en features verdedigt de nieuwe GLC zijn toppositie in het portfolio personenauto’s van Mercedes-Benz: het is al meer dan twee jaar het best verkopende model.