Officieel: Polestar 2 BST Edition 270 (2022) + prijs

dinsdag, 07 juni 2022 09:01
Officieel: Polestar 2 BST Edition 270 (2022) + prijs

Als voormalig Volvo-tuner weet Polestar van wanten. Die expertise leidt nu tot de Polestar 2 BST Edition 270, zoals de 476 pk sterke sportversie van de elektrische berline heet.

Polestar maakte naam als Volvo-tuner en werd daarna door de Zweedse constructeur ingelijfd om sportmodellen te ontwikkelen en de autosportactiviteiten te overzien. Pas daarna werd het een op zichzelf staande autobouwer onder de grote Geely-paraplu. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan, want met de Polestar 2 BST Edition 270 lanceren ze een heuse sportversie van hun elektrische berline. Zeg maar de productieversie van het prototype dat in 2021 in actie kwam tijdens het Goodwood Festival of Speed.

De Polestar 2 BST Edition 270 komt met twee elektromotoren die een systeemvermogen van 476 pk en een maximumkoppel van 680 Nm beloven. De sprint van 0 naar 100 km/u vraagt niet meer dan 4,4 seconden. Aan het accupakket wordt niet geraakt, ook deze sportversie goochelt met een batterijcapaciteit van 78 kWh. 

 

Lees verder op: autogids.be

Getagged onder:
polestar

Gerelateerde items (op tag)

Polestar Gallery sluit af met Dylan Martinez

ANTWERPEN, BELGIË – 1 december, 2023 – Polestar, de Zweedse fabrikant van premium elektrische voertuigen, introduceert Polestar Gallery: een initiatief waarbij lokale ontwerpers hun oeuvre tentoonstellen in verschillende Polestar Spaces in België.

Rijden met een elektrische wagen in koud weer: een handleiding

Onze wagens zijn ontworpen in Zweden en getest onder de zwaarste winterse omstandigheden. We zijn dus vertrouwd met sneeuw en ijs. In dit artikel geven we je tips over hoe je de actieradius en prestaties van je Polestar tijdens de wintermaanden kunt maximaliseren.