Verkoopstart voor de nieuwe Mercedes-Benz GLC

dinsdag, 19 juli 2022 17:24
Verkoopstart voor de nieuwe Mercedes-Benz GLC

Nieuwe editie van de succesvolle SUV is per direct bij de dealers en online te bestellen
Stuttgart. De nieuwe Mercedes-Benz GLC is met onmiddellijke ingang te bestellen, voor prijzen die beginnen vanaf 57.475,00 euro incl. BTW . De volledig nieuw ontwikkelde modelreeks weet te overtuigen met zijn moderne design en technologie, sportieve prestaties en efficiëntie alsmede comfort en dynamische rijeigenschappen. Alle GLC-modellen beschikken over een geëlektrificeerde aandrijflijn. De GLC voelt zich thuis in elk terrein, zowel onroad als offroad. De nieuwe meesturende achteras maakt de auto nog lichtvoetiger en dynamischer. Met al zijn eigenschappen en features verdedigt de nieuwe GLC zijn toppositie in het portfolio personenauto’s van Mercedes-Benz: het is al meer dan twee jaar het best verkopende model.

Het design: sensuele puurheid, intelligentie en emotie

De nieuwe GLC is op het eerste gezicht direct herkenbaar als lid van de SUV-familie van Mercedes-Benz. Tot de standaarduitrusting hoort het AVANTGARDE Exterieur met verchroomde sierdelen. De proporties, met klassieke SUV-elementen zoals de optische beschermplaten in chroomlook onder de voor- en achterbumper, de dakrails van gepolijst aluminium en de optionele treeplanken, worden gecompleteerd door de scherpe vouwen in de flanken. Het resultaat is een evenwicht tussen elegantie, sportiviteit en offroad-eigenschappen. Highlights zijn de nieuwe koplampen, die direct in verbinding staan met de grille en de breedte van de auto accentueren. In combinatie met het optionele DIGITAL LIGHT, beschikken de koplampen over ellipsvormige dagrijverlichting. Een andere optische highlight is de radiatorgrille met geïntegreerde Mercedes-ster, een donkergrijze lamel met verchroomde afwerking en de omlijsting van chroom.

Het interieurdesign, standaard in uitrustingsniveau AVANTGARDE, benadrukt de hoge kwaliteit en moderniteit van de GLC: zo is het dashboard bijvoorbeeld horizontaal verdeeld in twee secties, afgewerkt met grote sierdelen. Het avantgardistische stoeldesign en het moderne ontwerp van de portierpanelen onderstrepen de hoge kwaliteit van het interieur.

De GLC vormt een nieuwe maatstaf op het gebied van aerodynamica en aero-akoestiek: in de meest gestroomlijnde configuratie heeft de auto een cw-waarde van slechts 0,29, een aanzienlijke verbetering ten opzichte van zijn voorganger (cw = 0,31) – en een significant lage waarde voor een SUV met een conventionele aandrijflijn. In akoestiek opzicht is de GLC een aangenaam stille auto met een soeverein geluidsbeeld en zeer weinig rol- en windgeruis. Alle akoestische maatregelen bij elkaar dragen bij aan de ‘welkom thuis’ atmosfeer die kenmerkend is voor elke Mercedes-Benz.

De aandrijflijnen:

De nieuwe GLC is systematisch ontworpen voor hybride aandrijflijnen, en vormt de maatstaf op het gebied van efficiëntie. De mild-hybrid units worden ondersteund door een geïntegreerde startdynamo (Integrated Start Generator ISG) van de tweede generatie.

Het onderstel: wendbaar en veilig

De belangrijkste componenten van het dynamisch afgestemde onderstel van de GLC, zijn de nieuwe viervoudig geleide voorwielophanging en de onafhankelijke multilink-achterwielophanging. Het standaard onderstel biedt een hoogstaand veer-, afrol- en geluidscomfort, agiele rijeigenschappen en rijplezier. Het onderstel is voorzien van een amplitude-afhankelijk dempingssysteem. AIRMATIC luchtvering is optioneel verkrijgbaar. De optionele achterasbesturing en de meer directe overbrenging van het stuurhuis op de voorwielen maken de GLC extra dynamisch. De achteras heeft een maximum stuurhoek van 4,5 graden. Dit verkleint de draaicirkel met 90 centimeter, tot 10,9 meter.

De GLC is een allrounder en biedt in elk terrein, en ook onder slechte weersomstandigheden, sterk verbeterde rijeigenschappen. Voor trajecten buiten de gebaande paden, is de bediening via het offroad-scherm vergemakkelijkt. De ‘transparante motorkap’ geeft een beter overzicht en de tractie en stabiliteit zijn verbeterd dankzij de verder doorontwikkelde managementsystemen. Als plug-in hybride ook in het volledig elektrische rijprogramma.

Voor het trekken van een trailer zijn de assistent voor aanhangwagens, het nieuwe aanhangwagenmenu en de trailer routeplanner van de GLC belangrijke highlights. Hiermee wordt het rijden met een trailer zo veilig en aangenaam mogelijk. Bovendien biedt de 4MATIC-vierwielaandrijving een uitstekende tractie op elke ondergrond.

De comfortuitrusting: op tal van details verbeterd

Met zijn twee grote standaard displays en full-screen navigatie, maakt de jongste generatie van het MBUX infotainmentsysteem het interieur nog digitaler en intelligenter. De spraakassistent ‘Hey Mercedes’ reageert nog beter en heeft een snellere zelfleerfunctie. Met de MBUX Smart Home functie kunnen klanten de GLC linken aan het smart home systeem, waarmee de auto verandert in een mobiel controlecentrum voor thuis. MBUX integreert alle belangrijke streamingproviders voor muziek, inclusief persoonlijke voorkeuren en instellingen. Eveneens nieuw voor MBUX is de ‘Tourguide’ audio-reisleider. Als onderdeel van de MBUX Voice Assistant van Mercedes me, voegt de audio-‘Tourguide’ een interessante en leerzame functie toe aan de reeds bestaande reisinformatie. Als reactie op de gesproken opdracht ‘Hey Mercedes, start Tourguide’, leest het MBUX infotainmentsysteem uitgebreide informatie voor over de bezienswaardigheden op de route. Het systeem reageert op de ongeveer 3400 bruine verkeersborden die te vinden zijn aan de Duitse snelwegen. De nieuwe audio-reisgids kan aanvankelijk alleen in Duitsland worden gebruikt, later wordt deze functie ook in andere landen uitgerold. Het optionele Burmester® surround sound systeem biedt met zijn 15 premium luidsprekers en een totaal vermogen van 710 watt een unieke ervaring.

De DIGITAL LIGHT koplamptechnologie (optioneel) biedt een optimale verlichting, die zich constant aanpast aan andere weggebruikers en de omgeving. In combinatie met de projectiefunctie, kan het systeem markeringen en waarschuwingssymbolen op de weg projecteren. Een andere nieuwe optie voor de GLC is het Rijassistentiepakket Plus. Dit omvat de actieve afstandsassistent DISTRONIC, de actieve stuurassistent, de actieve remassistent, de actieve uitwijkassistent, de actieve dodehoekassistent en PRESAFE® PLUS, evenals de actieve fileassistent en PRESAFE® Impulse Side. Andere nieuwe optiemogelijkheden zijn de ‘transparante motorkap’ en de assistent voor aanhangwagens.

De componenten en systemen van de GLC zijn op talrijke details verbeterd, zoals het ENERGIZING AIR CONTROL, AIRBALANCE, GUARD 360°, de sfeerverlichting en het nieuwe panorama schuifdak, dat met zijn smallere dwarsbalk een nog ruimtelijker gevoel biedt. De optionele multicontourstoelen zijn nu voorzien van een massagefunctie.

De basisuitrusting: nog omvangrijker

De standaarduitrusting van de nieuwe GLC is nog omvangrijker. Zo is bijvoorbeeld het uitrustingsniveau AVANTGARDE standaard, met gewilde zaken zoals de grote displays, smartphone-integratie, een draadloos oplaadsysteem en stoelverwarming voorin. Het aanbod van aanvullende extra’s is voor de klant aanzienlijk vereenvoudigd, zodat het minder tijd kost om individuele opties te selecteren. Features die in het verleden vaak individueel werden besteld, zijn nu gebundeld in uitrustingspakketten. Naast deze pakketten zijn slechts enkele afzonderlijke functionele opties beschikbaar. Met een keur aan design-opties zoals de carrosserielakken, bekledingen, sierpanelen en wielen, kunnen klanten hun GLC net als voorheen individueel configureren.

Een overzicht van de GLC-modellen die vanaf 13 juli 2022 beschikbaar zijn om te bestellen:

    GLC 200 4MATIC GLC 300 4MATIC GLC 220 d 4MATIC
Cilinderinhoud cm3 1.999 1.999 1.993
Vermogen kW/pk 150/204 190/258 145/197
bij tpm 6.100 5.800 3.600
Extra vermogen (boost-effect) kW/pk 15/20 15/20 15/20
Maximum koppel Nm 320 400 440
Bij tpm 2.000-4.000 2.000-3.200 1.800-2.800
Extra koppel (boost-effect) Nm 200 200 200
Brandstofverbruik gecombineerd (WLTP) 2 l/100 km 7,4-8,2 7,6-8,2 5,2-5,9
CO2-emissie gecombineerd (WLTP) 2 g/km 167-186 171-186 136-155
Acceleratie 
0-100 km/h
s 7,8 6,2 8,0
Topsnelheid km/h 221 240 219
Prijs vanaf [1] Euro 47.500,00 59.600,00 48.500,00
Getagged onder:
mercedesbenz

Gerelateerde items (op tag)

Plug & Charge nu ook beschikbaar voor de plug-in hybrids van Mercedes-Benz

 • Eenvoudige authenticatie zonder app, laadpas of headunit bij geschikte laadpunten
 • Laadproces start automatisch bij het aansluiten van de laadkabel
 • Nu ook beschikbaar voor de actuele plug-in hybrids van de Mercedes-Benz C-Klasse en S-Klasse en de nieuwe GLC met optioneel gelijkstroomlaadsysteem (DC-laden)
 • Reeds verkochte plug-in hybrids van de actuele C-Klasse en S-Klasse met DC-laden krijgen de functie via een software-update over-the-air (OTA)
 • Plug & Charge werkt in eerste instantie bij meer dan 1.800 IONITY-snellaadpunten in Europa en circa 700 Aral pulse-snellaadpunten in Duitsland

Mercedes-Benz slaat in de Benelux handen ineen met ZonnepanelenDelen

Hoe groener de energie, hoe duurzamer elektrisch rijden wordt. Want groene stroom draagt aanzienlijk bij tot verlaging van de CO2-uitstoot. Met zijn ‘Green Charging’-initiatief garandeert Mercedes-Benz al dat elke bestuurder van een volledig batterij-elektrische auto de eerste 200.000 km op groene stroom rijdt. Nu gaat het merk nog een stap verder en investeert het via ZonnepanelenDelen in Nederlandse zonnedaken en -parken.

Roeselare huldigt Formule E wereldkampioen Stoffel Vandoorne en haalt zijn Formule E-bolide naar de stad

Roeselare, stad der wereldkampioenen, is onlangs een wereldkampioen rijker geworden. Mercedes-EQ Formula E Team-piloot Stoffel Vandoorne kroonde zich in het Zuid-Koreaanse Seoel tot ‘s werelds beste Formule E-rijder. Een bijzondere straffe prestatie die we als stad niet zomaar willen laten passeren. Stoffel Vandoorne, die opgroeide in Rumbeke, wordt op zaterdag 3 september feestelijk gehuldigd door Stad Roeselare. Iedereen kan daarbij zijn én krijgt de unieke kans om zijn Formule E-wagen van dichtbij te bekijken.

Mercedes-Benz tekent memorandum van overeenstemming met Canadese regering: nauwere samenwerking in de hele waardeketen van elektrische voertuigen en ontwikkeling van natuurlijke hulpbronnen

 • Memorandum of Understanding (MoU) om de bijdrage van Canada aan de toeleveringsketen van elektrische voertuigen uit te breiden, inclusief de ontwikkeling van duurzame hulpbronnen
 • Mercedes-Benz en Canada zoeken naar aanvullende mogelijkheden in het upstream, middlestream en downstream mijnbouw- en raffinagesegment en op het gebied van actieve kathodehalffabrikaten, actieve kathodematerialen en accucellenproductie
 • Mercedes-Benz zoekt samenwerking met de sterke mijnbouw- en raffinaderijsector in Canada en kijkt naar mogelijkheden om Canadese ecosystemen voor elektrovoertuigen en auto-onderdelen te benutten en uit te breiden
 • Bevorderen van dialoog en relaties om de samenwerking van Mercedes-Benz Group AG met strategische partners in Canada uit te breiden, onder andere met Rock Tech Lithium Inc. voor levering van lithiumhydroxide
 • Het Canadees-Duitse Rock Tech Lithium en Mercedes-Benz zijn van plan een overeenkomst te ondertekenen voor jaarlijkse levering van maximaal 10.000 ton lithiumhydroxide
 • Verantwoorde inkoop: lithium zal alleen afkomstig zijn uit mijnen die zijn gecontroleerd volgens de mijnbouwnorm van Initiative for Responsible Mining Assurances (IRMA), teneinde hoge milieu- en mensenrechtennormen garanderen