Plug & Charge nu ook beschikbaar voor de plug-in hybrids van Mercedes-Benz

woensdag, 14 september 2022 15:58
Plug & Charge nu ook beschikbaar voor de plug-in hybrids van Mercedes-Benz
 • Eenvoudige authenticatie zonder app, laadpas of headunit bij geschikte laadpunten
 • Laadproces start automatisch bij het aansluiten van de laadkabel
 • Nu ook beschikbaar voor de actuele plug-in hybrids van de Mercedes-Benz C-Klasse en S-Klasse en de nieuwe GLC met optioneel gelijkstroomlaadsysteem (DC-laden)
 • Reeds verkochte plug-in hybrids van de actuele C-Klasse en S-Klasse met DC-laden krijgen de functie via een software-update over-the-air (OTA)
 • Plug & Charge werkt in eerste instantie bij meer dan 1.800 IONITY-snellaadpunten in Europa en circa 700 Aral pulse-snellaadpunten in Duitsland

Het elektrische luxemodel EQS en de businesslimousine EQE gaven de aftrap en vanaf nu is ook de huidige generatie plug-in hybrids van Mercedes-Benz uitgerust met Plug & Charge in combinatie met de Mercedes me connect-service en Mercedes me Charge. Mercedes-Benz is een van de eerste autofabrikanten die deze functie nu ook voor plug-in hybrids aanbiedt, waardoor de comfortabele authenticatiemogelijkheid voor een nog grotere groep klanten beschikbaar is. Laden en betalen wordt voor klanten nog makkelijker met Plug & Charge, omdat handmatige authenticatie niet meer nodig is. Het laadstation communiceert rechtstreeks met het voertuig, mits het betreffende openbare laadstation geschikt is voor Plug & Charge.

Rijd naar het laadstation, open de laadaansluiting, steek de stekker in het stopcontact – en de stroom begint te stromen. Gedoe met een laadpas, app of headunit voor authenticatie behoort nu tot het verleden. Dit wordt mogelijk gemaakt door de geïntegreerde communicatie tussen het voertuig en het laadstation via de laadkabel. De ISO 15118-norm zorgt ervoor dat de communicatie tussen voertuig en infrastructuur en de opgeslagen contractgegevens worden beschermd tegen manipulatie. Het voertuig en het laadstation dienen beide volgens deze norm te werken. Al het andere wordt automatisch afgehandeld via de Mercedes me connect-service Mercedes me Charge. Klanten hoeven alleen hun actieve laadcontract in Mercedes me Charge op te slaan.

Iedereen die al in een huidige C-Klasse of S-Klasse plug-in hybrid rijdt, kan profiteren van de nieuwe en ongecompliceerde laadoplossing. Via een OTA-update kunnen de benodigde certificaten in het voertuig worden geïnstalleerd, zonder dat verdere actie nodig is. Hiermee benadrukt het merk dat de auto heeft uitgevonden zijn ambitie om een leidende rol te spelen, niet alleen in elektrisch rijden, maar ook in voertuigsoftware. Naast de actuele C-Klasse en S-Klasse, ondersteunt de nieuwe GLC Plug & Charge af fabriek. Voorwaarde is dat de plug-in hybrids zijn uitgerust met het optionele gelijkstroomlaadsysteem (DC-laden) en dat de klant de Plug & Charge-service heeft geactiveerd in het serviceoverzicht.

De laadstationdetails in de headunit of in de Mercedes me-app laten zien of een laadstation geschikt is voor Plug & Charge. Er kan ook gericht worden gezocht naar geschikte laadpalen. Plug & Charge is de vierde en handigste manier om toegang te krijgen tot een laadstation. Er is ook de mogelijkheid om te laden via MBUX in de headunit van het voertuig, via de Mercedes me-app of via de Mercedes me Charge-laadpas.

Plug & Charge werkt bij meer dan 1.800 IONITY-snellaadpunten in Europa en bij Aral pulse-snellaadpunten in Duitsland. Alleen al in Duitsland zijn er ongeveer 700 Aral-puls-laadpunten en het netwerk breidt zich voortdurend uit, ook buiten Duitsland. Mercedes-Benz en de laadnetbeheerders zijn doorlopend bezig om Plug & Charge uit te breiden naar steeds meer laadstations.

Mercedes me Charge maakt laden makkelijker

De Mercedes me connect-service Mercedes me Charge biedt toegang tot een groot aantal openbare laadstations in steden, winkelcentra, hotels en servicegebieden langs snelwegen. De exacte locatie en actuele beschikbaarheid van het geselecteerde laadpunt kan worden bekeken in de Mercedes me-app en in de headunit van het voertuig. Bij volledig elektrische Mercedes-EQ-modellen wordt het geïntegreerde navigatiesysteem ook voorzien van informatie over de laadpunten en kan hiermee rekening worden gehouden in de routegeleiding. Bij het laadstation vindt authenticatie plaats via het display in de headunit, de Mercedes me-app, de Mercedes me Charge-laadpas of, bij bepaalde Mercedes-Benz plug-in hybrid modellen en de EQS en EQE, volledig automatisch via Plug & Charge. Al het andere wordt automatisch afgehandeld via Mercedes me Charge.

Mercedes me Charge – het wereldwijde netwerk blijft groeien en maakt laden gemakkelijker

Mercedes me Charge is een van 's werelds grootste laadnetwerken en breidt voortdurend uit: het omvat momenteel meer dan 850.000 laadpunten, waarvan meer dan 350.000 in Europa. Alleen al in dit werelddeel zijn er meer dan 850 verschillende exploitanten van openbare laadstations wiens laadpunten toegankelijk zijn voor Mercedes me Charge-gebruikers. Hiervoor is bij Mercedes me Charge slechts één laadcontract met een externe provider nodig. Klanten profiteren van eenvoudige facturatie. Het doel is ontspannen en probleemloos reizen in combinatie met transparantie en planningszekerheid.

Klanten profiteren sinds juni 2022 ook van een nieuw laadtariefsysteem voor de ruim 350.000 laadpunten in het Europese Mercedes me Charge-netwerk. Het nieuwe Europese tariefsysteem omvat drie nieuwe laadtarieven die zijn afgestemd op de individuele kilometrages. Met dit slimme tariefsysteem biedt Mercedes-Benz ook vaste prijzen per kilowattuur elektriciteit en creëert zo een maximaal kostenoverzicht bij openbare laadstations. Klanten die in een plug-in hybrid of volledig elektrische auto van Mercedes-Benz rijden, kunnen onder bepaalde voorwaarden permanent profiteren van de voordelen van Mercedes me Charge. In het eerste jaar na registratie zelfs met exclusief prijsvoordeel voor openbaar laden met vaste prijzen per kilowattuur elektriciteit. Voor klanten die een nieuwe plug-in hybrid van Mercedes-Benz kopen in Europa, wordt het maandelijkse basistarief voor de M-categorie in het eerste jaar na registratie en serviceactivering kwijtgescholden.

Meer informatie kunt u hier vinden.

Green Charging – meer duurzaamheid en transparantie voor klanten

Groene stroom, dat wil zeggen elektriciteit uit hernieuwbare energiebronnen, is een belangrijke factor in de levenscyclus van een plug-in hybrid of een elektrische auto als middel om de CO2-uitstoot te vermijden. Met Mercedes me Charge kunnen klanten Green Charging gebruiken bij elk openbaar laadstation binnen het Mercedes me Charge-netwerk in Europa en Noord-Amerika. Green Charging brengt het laadnetwerk in evenwicht met energie uit hernieuwbare bronnen en zorgt ervoor dat de bijbehorende hoeveelheden groene stroom worden teruggeleverd aan het net. Hiervoor wordt gebruikgemaakt van Certificaten van Oorsprong of Certificaten van Hernieuwbare Energie, die de oorsprong van de energie certificeren.

Getagged onder:
mercedesbenz

Gerelateerde items (op tag)

Mercedes-Benz slaat in de Benelux handen ineen met ZonnepanelenDelen

Hoe groener de energie, hoe duurzamer elektrisch rijden wordt. Want groene stroom draagt aanzienlijk bij tot verlaging van de CO2-uitstoot. Met zijn ‘Green Charging’-initiatief garandeert Mercedes-Benz al dat elke bestuurder van een volledig batterij-elektrische auto de eerste 200.000 km op groene stroom rijdt. Nu gaat het merk nog een stap verder en investeert het via ZonnepanelenDelen in Nederlandse zonnedaken en -parken.

Roeselare huldigt Formule E wereldkampioen Stoffel Vandoorne en haalt zijn Formule E-bolide naar de stad

Roeselare, stad der wereldkampioenen, is onlangs een wereldkampioen rijker geworden. Mercedes-EQ Formula E Team-piloot Stoffel Vandoorne kroonde zich in het Zuid-Koreaanse Seoel tot ‘s werelds beste Formule E-rijder. Een bijzondere straffe prestatie die we als stad niet zomaar willen laten passeren. Stoffel Vandoorne, die opgroeide in Rumbeke, wordt op zaterdag 3 september feestelijk gehuldigd door Stad Roeselare. Iedereen kan daarbij zijn én krijgt de unieke kans om zijn Formule E-wagen van dichtbij te bekijken.

Mercedes-Benz tekent memorandum van overeenstemming met Canadese regering: nauwere samenwerking in de hele waardeketen van elektrische voertuigen en ontwikkeling van natuurlijke hulpbronnen

 • Memorandum of Understanding (MoU) om de bijdrage van Canada aan de toeleveringsketen van elektrische voertuigen uit te breiden, inclusief de ontwikkeling van duurzame hulpbronnen
 • Mercedes-Benz en Canada zoeken naar aanvullende mogelijkheden in het upstream, middlestream en downstream mijnbouw- en raffinagesegment en op het gebied van actieve kathodehalffabrikaten, actieve kathodematerialen en accucellenproductie
 • Mercedes-Benz zoekt samenwerking met de sterke mijnbouw- en raffinaderijsector in Canada en kijkt naar mogelijkheden om Canadese ecosystemen voor elektrovoertuigen en auto-onderdelen te benutten en uit te breiden
 • Bevorderen van dialoog en relaties om de samenwerking van Mercedes-Benz Group AG met strategische partners in Canada uit te breiden, onder andere met Rock Tech Lithium Inc. voor levering van lithiumhydroxide
 • Het Canadees-Duitse Rock Tech Lithium en Mercedes-Benz zijn van plan een overeenkomst te ondertekenen voor jaarlijkse levering van maximaal 10.000 ton lithiumhydroxide
 • Verantwoorde inkoop: lithium zal alleen afkomstig zijn uit mijnen die zijn gecontroleerd volgens de mijnbouwnorm van Initiative for Responsible Mining Assurances (IRMA), teneinde hoge milieu- en mensenrechtennormen garanderen