Nieuwe Renault Austral : opening van de bestellingen in België

maandag, 19 september 2022 15:35
Nieuwe Renault Austral : opening van de bestellingen in België
 • Een gamma hybridemotoren, waaronder een 200 pk sterke E-TECH Full Hybrid-versie met een verbruik van 4,6 l/100 km en een CO2-uitstoot vanaf 104 g/km, met de beste verhouding tussen verbruik en prestaties op de markt. 
 • De vanafprijs bedraagt € 31.800 voor de equilibre-versie Mild Hybrid advanced 130 pk, terwijl de techno-versie Esprit Alpine E-TECH Full Hybrid 200 pk wordt aangeboden tegen € 40.200. 
 • Renault Austral zal het nieuwe en performante infotainmentsysteem OpenR Link aanbieden, dat werkt met Google Automotive Services. 
 • Een ongeziene afwerking met een sportieve look, voor het eerst verkrijgbaar in het gamma dat Esprit Alpine werd gedoopt. 
 • Opening van de bestellingen in België op 20 september 2022 en eerste leveringen aan klanten gepland voor december 2022.

Nieuwe Renault Austral zal vanaf 20 september te bestellen zijn in het Belgische Renault-net en op renault.be, voor leveringen vanaf december 2022.

De moderne en hoogtechnologische, ruime en comfortabele Nieuwe Austral belichaamt de strategie van het Renaulution-plan om het C-segment te heroveren. Hij positioneert zich midden in het C-SUV-segment en mikt zowel op particulieren als op professionals die op zoek zijn naar een standingvolle en opvallende wagen. Dankzij zijn efficiënte E-TECH Full Hybrid-motor beantwoordt hij aan de behoeften van de meest veeleisende wagenparken op het vlak van TCO (Total Cost of Ownership) en particulieren die hun uitgaven onder controle willen houden zonder beperkingen in verband met opladen.

MOTOREN MET DE LAAGSTE VERBRUIKS- EN EMISSIECIJFERS

 Om een hoogwaardige rijervaring te bieden die dynamiek aan efficiëntie koppelt, heeft Renault voor Nieuwe Austral een E-TECH Full Hybrid-motor van de nieuwste generatie ontwikkeld met 160 of 200 pk. Deze motor is een heus concentraat van technologie en omvat een nieuwe 1,2-liter turbobenzinemotor met 3 cilinders, goed voor 96 kW (130 pk) en een koppel van 205 Nm. Hij werkt samen met een nieuwe elektromotor, een lithium-ionbatterij (2 kWh / 400 V) en een intelligente multimodeversnellingsbak met 15 combinaties, waarvan 2 in de 100% elektrische modus. Zijn verbruik vanaf 4,6 l/100 km en zijn CO2-uitstoot vanaf 104 g/km zijn ongeëvenaard in zijn klasse, zonder compromissen op het vlak van rijplezier.

Twee Mild Hybrid-motoren vullen het gamma 100% hybridemotoren aan:

 • de Mild Hybrid Advanced-motor, die voor het eerst in het Renault-gamma wordt aangeboden, koppelt de nieuwe 1,2-liter turbobenzinemotor met 3 cilinders en directe injectie aan een lithium-ionbatterij van 48 V en een alternator/startmotor. Met deze motor van 130 pk en een handgeschakelde versnellingsbak biedt Nieuwe Austral onberispelijk rijplezier met een verbruik en CO2-uitstoot vanaf 5,2 l/100 km en 118 g/km die tot de beste cijfers in hun klasse behoren. Zo werpt deze motor zich op als alternatief voor dieselmotoren van de nieuwste generatie.
 • de Mild Hybrid 12V met 160 pk steunt op een 1,3-liter benzinemotor met 4 cilinders, turbo en directe injectie. Hij is verkrijgbaar met een automatische versnellingsbak en is goed voor een verbruik vanaf 6,2 l/100 km en een CO2-uitstoot vanaf 141 g/km.

DRIE UITRUSTINGSNIVEAUS EN EEN EXCLUSIEVE ESPRIT ALPINE-AFWERKING

Het gamma van Nieuwe Austral telt 3 uitrustingsniveaus: equilibretechno en iconic. De twee hoogste niveaus zijn verkrijgbaar met een Esprit Alpine-afwerking.

De Esprit Alpine-afwerking, die voor het eerst deel uitmaakt van het gamma, put zijn unieke stijl uit het sportieve DNA van het merk Alpine. Zijn opvallende design versterkt de aantrekkingskracht van Nieuwe Austral: voorbumper met sportieve spoilerlamel in gesatineerd grijs, 20” lichtmetalen Daytona-velgen, glanzend zwarte ruitomlijsting, 3D-achterlichten, zetelbekleding in Alcantara® met blauwe stiknaden, stuur in nappaleder met blauwe/witte/rode stiknaden.

Uitrustingsniveaus

Vanaf het eerste uitrustingsniveau equilibre biedt Nieuwe Austral een chic en aantrekkelijk design, zowel aan de buitenkant met een groot verchroomd radiatorrooster, wielkasten en drempels in glanzend zwart, als aan de binnenkant met een hoogwaardig dashboard, een 9" centraal scherm en een 12,3" groot bestuurdersscherm. Deze uitvoering beschikt over een volledige uitrusting, met onder meer een parkeerhulpsysteem achteraan, een handenvrije instap- en startkaart en ledlichten met Pure Vision-technologie.

De techno-uitvoering wordt geaccentueerd door hoogwaardige stijlelementen: zwarte gediamanteerde 19" lichtmetalen Komah-velgen, gemengde zetelbekleding in similileder/stof en gepersonaliseerde sfeerverlichting. Hij beschikt standaard over hoogtechnologische voorzieningen zoals het OpenR Link-systeem op een 12,3” groot scherm met connectiviteit en Google-diensten, waaronder het Google Maps-navigatiesysteem. De techno-uitvoering heeft een plaatsaanbod dat tot de beste in zijn klasse behoort dankzij de verschuifbare achterbank (1/3-2/3) met centrale armsteun en de Easy Break-functie.

De iconic-uitvoering wordt aangevuld met zwarte gediamanteerde 20” lichtmetalen Effie-velgen, tweekleurige lak met zwart dak, verchroomde dakstangen en 3D-ledachterlichten. Dit hoogwaardige design wordt standaard aangevuld met een comfortuitrusting: elektrische bestuurderszetel met massagefunctie, verwarmde voorzetels en gemotoriseerde achterklep. Voor een premium ervaring is de iconic-uitvoering ook uitgerust met 3D Vision 360°-camera en adaptieve Stop & Go-snelheidsregelaar.

In totaal biedt Nieuwe Renault Austral tot 32 rijhulpsystemen, verdeeld over drie categorieën: rijden, parkeren en veiligheid.

Nieuwe Austral introduceert ‘4CONTROL Advanced’, de derde generatie van het vierwielgestuurde systeem van Renault, dat de laatste 15 jaar voortdurend werd verbeterd. Hij is uniek in het C-SUV-segment en biedt het gebruiksgemak van een stadswagen, een ongeëvenaarde wendbaarheid en een onberispelijke veiligheid op alle soorten wegen.

Nieuwe Austral is verkrijgbaar in zeven koetswerkkleuren: Ijswit, Vlamrood, Parelwit, Sterzwart, Ironblauw,  Schiste Grijs en de exclusieve kleur Schiste Grijs Satijn voor de versies met Esprit Alpine-afwerking.

PRIJZEN

De rijkelijk uitgeruste techno Esprit Alpine E-TECH Full Hybrid-versie met de topmotor E-TECH 200 pk en het exclusieve Esprit Alpine-design wordt aangeboden tegen € 40.200.

Als equilibre-versie met Mild Hybrid Advanced 130 pk heeft Nieuwe Austral een vanafprijs van € 31.800.

 Alle versies, uitrustingen en opties zullen vanaf het openen van de bestellingen beschikbaar zijn in de Austral-configurator op renault.be

Getagged onder:
renault

Gerelateerde items (op tag)

R5 Turbo 3E, geboren drifter

 • Renault viert de vijftigste verjaardag van Renault 5 met een spectaculaire, zuiver elektrische show-car gewijd aan driften, een eerbetoon aan de meest mythische sportversies, Renault 5 Turbo en Turbo 2.
 • Een herinterpretatie van uitgesproken exuberantie en toonaangevende prestaties, gericht op fun en gaming, maar ook op de digitale wereld via NFT.
 • Na Renault 5 Prototype is R5 TURBO 3E een nieuw voorbeeld van de ‘elektrische renaissance’ van een iconisch model uit de merkgeschiedenis. Renault elektrificeert zijn erfgoed om zijn zuiver elektrische toekomst in Europa vanaf 2030 beter voor te bereiden.
 • De show-car R5 TURBO 3E wordt op 25 september in wereldpremière voorgesteld op Chantilly Arts & Elégance 2022 en is vanaf 17 oktober te bewonderen op het Autosalon van Parijs 2022.

Renault elektriseert IAA Transportation-salon in Hannover

 • Renault toont in Hannover al zijn elektrische expertise in het segment van de bedrijfsvoertuigen
 • De constructeur onthult Nieuwe Trafic Van E-Tech Electric als aanvulling op het gamma zuiver elektrische bedrijfsvoertuigen
 • Na Hippie Caviar Hotel opent Renault een nieuw hoofdstuk in zijn visie op reizen met Hippie Caviar Motel op basis van Kangoo E-Tech Electric

Renault is verheugd om vier jaar na de laatste editie opnieuw te kunnen deelnemen aan het IAA Transportation-salon in Hannover.

De stand van de constructeur is een mooi voorbeeld van Renaults uitgebreide expertise op het gebied van zuiver elektrische bedrijfsvoertuigen.

Het merk riep dit segment ruim tien jaar geleden in het leven met de marktlancering van de zuiver elektrische Renault Kangoo, die van bij zijn lancering in 2011 werd bekroond met de titel van ‘International Van Of The Year’, in die tijd een primeur voor een voertuig van dit type.

Renault pakt uit met een elektriserende show car

Het was een belofte, 2022 zou een jaar vol verrassingen worden met de vijftigste verjaardag van Renault 5. Nu het nieuwe schooljaar van start gaat, blijven de festiviteiten rond het iconische model ook doorgaan met de lancering van een nieuwe, leuke show car die veel vermogen onder de motorkap heeft zitten.

Renault Group koploper in vermindering van energieverbruik

 • Renault Group heeft het energieverbruik van zijn industriële en tertiaire vestigingen in Frankrijk met bijna 10% verlaagd tussen 2021 en het eerste semester van 2022.
 • Renault Group versnelt zijn energiebesparingsplan en mikt op een daling van het globale verbruik met 12% eind 2022 en 14% in 2023.
 • Doel is om tegen 2025 het energieverbruik per geproduceerd voertuig met 40% te verlagen ten opzichte van 2021.

De eerste resultaten van Renault Group met betrekking tot zijn energie-efficiëntieplan dat sinds een jaar wordt geïmplementeerd, zijn positief: het energieverbruik in zijn Franse vestigingen werd al met bijna 10% verlaagd (waarvan 13% voor gas). Zo wordt tegemoet gekomen aan de noodzaak om het energieverbruik in Frankrijk collectief te verminderen. Deze daling met 10% vertegenwoordigt ongeveer het jaarlijkse verbruik van een fabriek.

 Dankzij de uitrol van een reeks maatregelen en de implementatie van een specifieke organisatie versnelt Renault Group zijn inspanningen om het energieverbruik in zijn Franse vestigingen in 2023 te verminderen met 14% (waarvan 17% voor gas).