Het leven met de nieuwe, volledig elektrische Volvo EX90 is een beter leven

vrijdag, 11 november 2022 20:52
Het leven met de nieuwe, volledig elektrische Volvo EX90 is een beter leven

De nieuwe Volvo EX90 is zoveel meer dan gewoon een auto. De Volvo die vandaag in het centrum van Stockholm werd onthuld, is niet alleen de meest geavanceerde Volvo die we ooit hebben gemaakt – het is ook uw toegang tot een breder ecosysteem van diensten en functies die uw leven eenvoudiger en aangenamer kunnen maken en waarmee u de voordelen van volledig elektrische rijden optimaal kunt benutten.

Het leven met de nieuwe, volledig elektrische Volvo EX90 is een beter leven

De nieuwe Volvo EX90 is zoveel meer dan gewoon een auto. De Volvo die vandaag in het centrum van Stockholm werd onthuld, is niet alleen de meest geavanceerde Volvo die we ooit hebben gemaakt – het is ook uw toegang tot een breder ecosysteem van diensten en functies die uw leven eenvoudiger en aangenamer kunnen maken en waarmee u de voordelen van volledig elektrische rijden optimaal kunt benutten.

Hij weerspiegelt onze nieuwe benadering van autobezit, ongeacht of u uw Volvo EX90 online of via een verdeler koopt. U beslist ook hoe u hem koopt: direct, via een abonnement of via leasing. Wat voor u het beste uitkomt.

Het leven met uw Volvo EX90 wordt verder ondersteund door de smartphone-app van Volvo Cars, ons mobiele platform dat een breed scala aan diensten en functies met betrekking tot uw volledig elektrische gezins-SUV op één plek samenbrengt.

Of u nu zoekt naar een openbaar laadpunt, wilt betalen voor het opladen, slim opladen thuis wilt beheren, een nieuwe over-the-air software-update wilt plannen of gewoon uw auto wilt openen zonder sleutel, de Volvo Cars-app maakt het allemaal mogelijk en gemakkelijker dan ooit tevoren.

In ons nieuwe, volledig elektrische paradepaardje geven twee heldere schermen u vlotte toegang tot alle functies met duidelijke, aan de situatie aangepaste informatie. Eersteklas infotainment en connectiviteit zorgen voor een naadloze verbinding tussen uw auto en uw huis. De Volvo EX90 wordt geleverd met een groot aantal ingebouwde Google-apps en -diensten, waaronder de mogelijkheid om uw auto op afstand te bedienen vanuit uw luie zetel.

“De Volvo EX90 weerspiegelt onze visie op een grote gezins-SUV in het elektrische tijdperk”, aldus Jim Rowan, onze CEO. “Hij is elektrisch, wordt door software gedefinieerd en laat zien waar toekomstige Volvo’s voor staan op het vlak van veiligheid, technologie, duurzaamheid, design en het creëren van een meer persoonlijke beleving voor elke klant."

Laden was nog nooit zo eenvoudig

Als de verpersoonlijking van een nieuw tijdperk voor Volvo Cars is de volledig elektrische Volvo EX90 uw perfecte partner voor een duurzamere levensstijl van uw gezin. Uw auto laden was nog nooit zo eenvoudig dankzij allerlei slimme technologieën en diensten.

In de Volvo Cars-app kunt u kiezen uit honderdduizenden openbare laadpunten over de hele wereld, betalen om te laden en de voortgang van het laadproces volgen in één gebruiksvriendelijke interface. Ondertussen kunt u op het centrale scherm van het infotainmentsysteem de realtime beschikbaarheid van laadpunten checken via Google Maps.

De Volvo EX90 zal ook Plug & Charge ondersteunen. Zodra dit beschikbaar is, zult u uw auto eenvoudig kunnen aansluiten op een openbaar laadpunt dat deze technologie ondersteunt en hij zal automatisch beginnen op te laden, waarbij tegelijkertijd ook de betaling wordt geregeld.

We breiden daarnaast voortdurend de reikwijdte van ons aanbod voor het laden van elektrische wagens uit door meer snellaadnetwerken aan ons ecosysteem van openbare laadpunten toe te voegen, zodat bestuurders van elektrische Volvo's gemakkelijk kunnen laden tegen aantrekkelijke tarieven.

Schone stroom, ook voor uw huis

De Volvo Cars app is ook het vertrekpunt van ons aanbod energiebeheer voor thuis, waarmee u uw CO2-uitstoot kunt verminderen, geld kunt besparen en uw impact op het milieu kunt verminderen.

Ons aanbod energiebeheer voor thuis zal in eerste instantie in een aantal geselecteerde markten beschikbaar zijn, en omvat een bidirectionele wallbox en een energiebeheersysteem waarmee u het energieverbruik van uw huishouden kunt volgen en optimaliseren. Onze experten zullen toezicht houden op de volledige installatie en ervoor zorgen dat alles klaar is wanneer uw auto wordt geleverd.

Dankzij de slimme oplaadfunctie in de Volvo Cars-app kunt u uw Volvo EX90 laden op de momenten dat dit het beste is voor het milieu en voor uw portemonnee. Beeld u eens in dat u die energie later zou kunnen gebruiken, misschien tijdens piekuren wanneer de elektriciteitsprijzen hoger zijn en de energiemix minder duurzaam is.

Dit komt omdat de Volvo EX90 onze eerste auto is die is uitgerust met alle hardware die nodig is om bidirectioneel te kunnen laden. Het is een technologie waarmee u de batterij van uw auto als extra energievoorziening kunt gebruiken, bijvoorbeeld om uw huis, andere elektrische apparaten of een andere elektrische Volvo van stroom te voorzien. We zijn van plan om in de toekomst bidirectioneel laden beschikbaar te maken, te beginnen in geselecteerde markten.

We willen klanten ook in staat te stellen om energie terug te verkopen aan het net, waarbij ze samen aangesloten zijn om een virtuele energiecentrale te vormen. Dit zou voor een efficiënter en stabieler systeem kunnen zorgen met een lagere CO₂-voetafdruk en inkomsten kunnen opleveren voor u en voor ons.

Complexiteit vereenvoudigen

Het centrale scherm van 14,5 inch in de Volvo EX90 is uw toegangspoort tot een van de meest geavanceerde infotainmentsystemen op de markt, standaard met ingebouwde Google-diensten en 5G-connectiviteit waar dit beschikbaar is. Waar 5G niet beschikbaar is, werken we samen met toonaangevende dienstverleners om wereldwijd de best mogelijke service te bieden. Uw bestemming zoeken, uw favoriete muziek streamen, uw favoriete apps installeren en nog veel meer zijn een koud kunstje dankzij de intuïtieve installatie.

Bovendien is de algemene gebruikerservaring in de Volvo EX90 ontworpen volgens het principe ‘complexiteit vereenvoudigen’, waardoor er geen overdaad aan informatie is. De displays in de middenconsole en voor de bestuurder geven op een slimme manier informatie die naar eigen voorkeur kan worden aangepast. De Volvo EX90 zal ook compatibel zijn met draadloze Apple CarPlay of Android Auto™.

Of u nu in de handmatige, ondersteunde of – in de toekomst – autonome rijmodus rijdt, de rijmodus zal altijd duidelijk worden weergegeven en herkenbaar zijn. Zo vermijden we verwarring tussen de modi en dragen we bij aan een geconcentreerde, veilige en aangename rit.

De Volvo EX90 wordt ook de eerste Volvo met Dolby Atmos, dat wordt geleverd door een Bowers & Wilkins-audiosysteem van referentiekwaliteit met 25 luidsprekers voor een immersief geluid in het hele interieur.

Bovendien introduceren we met de Volvo EX90 Phone-as-Key-technologie. Dat wil zeggen dat u uw sleutel thuis kunt laten en uw auto gewoon ontgrendelt met uw mobiele telefoon. Onze technologie, die is gebouwd op de UWB-industrienorm, zal compatibel zijn met een brede waaier van telefoonmerken en -modellen en biedt u de mogelijkheid om de sleutel indien nodig te delen met familie en vrienden.

Ten slotte kunt u met acties op afstand naadloos tussen de auto en uw huis bewegen. Vraag Google gewoon vanuit uw luie zetel om uw Volvo EX90 te vergrendelen, te verwarmen of te koelen. U kunt ook direct achterhalen wat het laadniveau van uw batterij is.

Leven met de Volvo EX90 betekent dus een beter leven. Een auto die zorgt voor en helpt bij het beschermen van u en uw dierbaren, bijdraagt aan een duurzamere levensstijl en uw dagelijks leven prettiger en gemakkelijker kan maken. Zodat u het leven ten volle kunt leven.

De kleine lettertjes

  • Er worden toekomstige technologieën en functies beschreven, de kenmerken ervan kunnen variëren. De functies zijn mogelijk niet beschikbaar in alle markten en zullen niet standaard in alle markten of voor alle modellen zijn.
  • Het openbare laadaanbod zal beschikbaar zijn in al onze belangrijke markten in de VS, de EU en China.
  • Navigatie, Google Assistant-functionaliteit, toegang tot de app store, data en toegang tot diensten op afstand via de Volvo Cars-app zullen deel uitmaken van een abonnement op digitale diensten. De duur waarvoor deze diensten zijn inbegrepen, kan per markt verschillen.
  • Google, Android, Google Play, Android Auto en andere merken zijn handelsmerken van Google LLC.
  • Om Android Auto op uw autodisplay te gebruiken, hebt u een Android-telefoon met Android 8 of hoger, een actief data-abonnement en de Android Auto-app nodig.
Getagged onder:
volvo
Laatst aangepast op vrijdag, 11 november 2022 20:56

Gerelateerde items (op tag)