Citroën versterkt zijn plug-in hybride aanbod: meer toegankelijkheid met een nieuwe 180 pk op de c5 aircross en een grotere actieradius op de c5 aircross en c5 x

zaterdag, 12 november 2022 17:22
Citroën versterkt zijn plug-in hybride aanbod: meer toegankelijkheid met een nieuwe 180 pk op de c5 aircross en een grotere actieradius op de c5 aircross en c5 x
  • Citroën biedt een nieuwe, meer toegankelijke plug-in hybride met een nieuwe versie op de C5 Aircross die de 150 pk (110 kW) PureTech benzinemotor combineert met een 81 kW sterke elektromotor voor een gecombineerd vermogen van 180 pk.
  •  Deze versie is gebaseerd op een nieuwe generatie geoptimaliseerde 12,4 kWh batterij bestaande uit 84 cellen, waarmee tot 58 km kan worden afgelegd in de emissievrije elektrische modus.
  •  De C5 Aircross Plug-In Hybrid 180 e-EAT8 is een aanvulling op de Plug-In Hybrid versie 225 e-EAT8, waarvan de actieradius in elektrische modus met bijna 15% is toegenomen tot 64 km zonder CO2-uitstoot, zonder lawaai en zonder trillingen. Hij is gebaseerd op een nieuwe generatie 14,2 kWh batterij met 96 cellen. 
  •  Ook de C5 X Plug-In Hybrid 225 e-EAT8 ziet zijn actieradius met 15% toenemen tot 63 km dankzij een wijziging in het batterijbeheer. 
  •  Deze plug-in hybrides bieden een grote veelzijdigheid, met de mogelijkheid om dagelijks 100% elektrisch te rijden en te profiteren van de ondersteuning van de verbrandingsmotor voor langere ritten. Ze zorgen voor comfort en gemoedsrust met soepel en stil rijden en de mogelijkheid van toegang tot alle lage-emissiezones. 
  •  Ze profiteren van de diensten van het Citroën Citizen Services®-programma, zoals de PHEV Plug-in Reminder om serener en verantwoordelijker te rijden.
  •  De C5 Aircross Plug-In Hybrid 180 e-EAT8 is te bestellen vanaf € 44.180 (prijs incl. BTW).

1. NIEUWE 180 e-EAT8 PLUG-IN HYBRID MOTOR

Citroën stelt de C5 Aircross open voor bestellingen met een nieuwe 180 e-EAT8 Plug-in Hybrid motor als aanvulling op het bestaande aanbod van 225 e-EAT8 Plug-in Hybrid. Deze nieuwe versie vervangt de PureTech 180 benzineversie en draagt bij tot de energietransitie van het merk door een milieuvriendelijker geëlektrificeerd alternatief aan te bieden. Het weerspiegelt ook de wens van Citroën om de toegang tot deze nieuwe technologie te vergemakkelijken door een meer betaalbare versie aan te bieden. Deze versie is een bijzonder economische en ecologische oplossing voor klanten die het voertuig thuis of op kantoor kunnen opladen en zo hun dagelijkse ritten elektrisch kunnen afleggen en voor langere ritten kunnen vertrouwen op de verbrandingsmotor. 

De C5 Aircross Hybrid Plug-In Hybrid 180 e-AT8 combineert een 150 pk sterke 1.6 PureTech benzinemotor met een 81 kW sterke elektromotor, wat een gecombineerd vermogen oplevert van 180 pk en 360 Nm. Deze motor biedt al het plezier van rijden in elektrische modus met onmiddellijk beschikbaar koppel, lineaire acceleratie en een onvergelijkbaar gevoel van vloeiendheid en soepelheid, tot 135 km/u. Deze motor wordt gecombineerd met de nieuwste generatie e-EAT8 automatische versnellingsbak die naast zijn efficiëntie ook comfort en bedieningsgemak biedt.

Deze aandrijflijn is gekoppeld aan een nieuwe generatie batterij van 12,4 kWh (voor 11,3 kWh gebruik) die bestaat uit 84 cellen (41 Ah). Deze geoptimaliseerde batterij, met zijn nieuwe chemie, is ook een element dat het mogelijk maakt een aantrekkelijker hybride aanbod voor te stellen. Hij maakt tot 58 km (WLTP-cyclus) in elektrische modus mogelijk en biedt dus de gemoedsrust om zonder beperkingen in beperkte gebieden te kunnen reizen en het merendeel van de dagelijkse ritten in elektrische modus af te leggen. Hij kan in bijna 1 uur en 45 minuten worden opgeladen met een 7,4 kW lader. Zijn lichtste versie stoot slechts 35g/100km CO2 uit. 

Met de C5 Aircross Plug-In Hybrid 180 e-EAT8 brengt Citroën een aanbod op de markt dat een unieke ervaring van comfort en rijplezier combineert met een redelijk budget.

 

2. 15% MEER AUTONOMIE OP DE 225 e-EAT8 PLUG-IN HYBRID

 

Naast de introductie van deze nieuwe versie bevordert Citroën zijn 225 e-EAT8 Plug-in Hybrid aanbod op de C5 Aircross en C5 X, waarbij de 180 pk sterke 1.6 PureTech benzinemotor wordt gecombineerd met een 81 kW sterke elektromotor voor een gecombineerd vermogen van 225 pk. Deze plug-in hybride modellen, de ultieme ervaring op het gebied van comfort en prestaties aan boord, zagen hun elektrische actieradius met meer dan 15% toenemen, van 55 km tot 64 km voor de C5 Aircross en van 55 km tot 63 km voor de C5 X. 

Door de Euro 6.4-norm aan te nemen, beschikt de C5 Aircross over een nieuwe generatie accu's met een nieuwe chemie, die van 13,2 kWh naar 14,2 kWh gaat (voor 12,9 kWh gebruik) terwijl het aantal cellen hetzelfde blijft: 96 (met cellen die van 38 Ah naar 41 Ah gaan). Zijn lichtste versie stoot slechts 28 g/100 km CO2 uit (WLTP gecombineerde cyclus).

Voor de C5 X blijft de batterij ongewijzigd op 12,4 kWh (voor 11,3 kWh gebruik) op basis van 84 cellen (van 41 Ah). De geboekte vooruitgang betreft een wijziging in het beheer van de minimale laaddrempel van de batterij naar aanleiding van de overgang naar de Euro 6.4-norm, die een beter energiebeheer bevordert voor een grotere actieradius in elektrische modus en een vermindering van de CO2-uitstoot. Zijn lichtste versie stoot slechts 27g/100km CO2 uit (WLTP gecombineerde cyclus).

Deze ontwikkeling versterkt de veelzijdigheid van de C5 Aircross en C5 X Plug-In Hybrid 225 door het gemak van reizen in elektrische modus te vergroten, terwijl hij toch kan ontsnappen voor lange ritten of gewoon om de actieradius bij dagelijks gebruik te vergroten. Ze kunnen in minder dan 2 uur worden opgeladen met een lader van 7,4 kW.



3. DE SERENITEIT VAN PLUG-IN HYBRIDES MET "CITROËN CITIZEN SERVICES ®

"Citroën Citizen Services ® vergemakkelijkt een meer serene totaalervaring en moedigt respectvolle en beredeneerde mobiliteit aan, met programma's die specifiek van toepassing zijn op het plug-in hybride aanbod:

  • Toegang tot de PRIVATE EN PUBLIC RECHARGING SERVICES van Free2Move eSolutions die klanten helpen de beste oplossingen te vinden om thuis en onderweg op te laden. Zo kan de klant na een nauwkeurige analyse van zijn behoeften, zijn elektrische installatie en speciale financieringsaanbiedingen worden begeleid bij de keuze en installatie van een wandlaadunit op de plaats van zijn keuze. Onderweg kan de bestuurder, dankzij zijn verbinding met het wereldwijde mobiliteitsportaal van Free2Move dat toegang biedt tot 260.000 oplaadpunten in Europa, snel de beschikbare oplaadpunten en hun prijzen zien, en bij aankomst het oplaadpunt ontgrendelen met behulp van de eSolutions Charging-applicatie of de eSolutions-kaart. 
  •   PHEV PLUG-IN REMINDER helpt om het maximale uit het gebruik van zijn plug-in hybride model te halen door de klant te vragen de accu op te laden wanneer deze onvoldoende wordt opgeladen. Het voertuig analyseert de gebruikspatronen en geeft, indien nodig, een melding op het centrale display na vijf dagen en tien ritten zonder opladen. 
  •   PHEV CONNECT, een dienst die het eerste jaar gratis aan professionele klanten wordt aangeboden en waarmee wagenparkbeheerders het verbruik en de emissies kunnen verminderen door het gebruik en het oplaadgedrag van gebruikers te analyseren, om hen aan te moedigen en te ondersteunen bij een efficiënter gebruik van hun plug-in hybride voertuig.

 

De C5 Aircross Plug-In Hybrid 180 e-EAT8 is geprijsd vanaf € 44.180 inclusief BTW.

Getagged onder:
citroen

Gerelateerde items (op tag)

Nieuwe Citroën ë-C3, Nieuw gezicht, betaalbaar en comfortabel

Citroën is maar wat trots op hun ‘kleine’ modellen, oftewel auto’s uit het B-segment. Van de Citroën C3 verkochten ze sinds 2002 wereldwijd meer dan 5 miljoen exemplaren. Ook in België is dit één van de populairste auto’s. Tijd voor een nieuwe generatie, dachten ze bij Citroën. De vierde generatie van de C3 is dit. Citroën maakt van de gelegenheid gebruik om de nieuwe designtaal te lanceren. Een nieuw gezicht met het nieuwe logo – dat wij voor het eerst zagen op de concept-car Olli – dat prominent vooraan en achteraan aanwezig is. Het nieuwe logo is een groot ovaal en een nieuwe interpretatie van de Citroën-‘chevrons’. Vanzelfsprekend wordt dit aangevuld met nieuwe verlichtingsclusters.

CITROËN MY AMI buggy sold out in a few hours

Poissy 21 June, Citroën's new limited edition "My Ami Buggy" went on sale online in 8 countries starting from 11 a.m. on Tuesday, 20th June. More than 20,000 visits were made to the selling site, and the 800 units of this new My Ami Buggy series intended for the online sale were snapped up in just 10 hours.

AMI, kleine vriend in de stad

Onze gewoonten veranderen. Micromobiliteit is steeds meer het hedendaagse straatbeeld in de stad. Citroën gaat permanent mee in de evolutie van het autolandschap. Belgen vallen sinds juni 2021 dan ook massaal voor de Ami, de bestverkochte quadricycle vorig jaar. De elektrische tweezitter vanaf 16 jaar heeft een aaibaar imago en een guitige, aantrekkelijke look met in de openklappende portierraampjes een leuke knipoog naar de legendarische 2CV. Een blik op de eigenschappen van de Ami maakt duidelijk waarom deze kleine stadsvlegel zo populair is: toegankelijk voor iedereen, vanaf 16 jaar met een AM-rijbewijs, betaalbaar (vanaf 7.990 €, BTW incl.), comfortabel en veilig, geen uitstoot, ecologisch en duurzaam, geen lawaai, uiterst wendbaar, slechts een halve parkeerplaats nodig, makkelijk opladen net zoals je smartphone, bijna geruisloos door de stad suizen tot 45 km/u. zonder stress…Geen wonder dat het gamma intussen steeds verder is uitgebreid.

CITROËN OP DE BRUSSELS MOTOR SHOW 2023

Afgelopen september heeft Citroën een nieuwe merkidentiteit en een nieuw logo in gebruik genomen, waarmee een nieuwhoofdstuk in zijn geschiedenis wordt ingeluid.Met een nieuwe interpretatie van het oorspronkelijke ovaal uit 1919 neemt eennieuw logo trots zijn plaats in als 10e evolutie in de 103-jarige geschiedenis van Citroën.Het nieuwe logo is moderner,grafischer en aangepast aan de nieuwe digitale media. Het nieuwe logo is te zien op de nieuwe OLI concept car, en zal vanafmedio 2023 geleidelijk toekomstige producten en concepten sieren. De nieuwe merkidentiteit van Citroën zal gefaseerdworden toegepast op alle communicatiemiddelen en op alle fysieke contactpunten van het Merk (verkooppunten,werkplaatsen, enz.) en zal te zien zijn op de prachtige Citroën-stand op het Autosalon van Brussel 2023.Deze verandering gaatgepaard met een nieuwe merksignatuur die belooft de ontwikkeling van meer gedurfde en gastvrije mobiliteitsoplossingenvoor het welzijn van de Citroën-klanten te versnellen: "Nothing moves us like Citroën".