4 jaar - of 40.000 km- garantie voor fietsaccu's

donderdag, 11 mei 2023 10:25
4 jaar - of 40.000 km- garantie voor fietsaccu's

Een mondiale première voor een Frans elektrisch fietsmerk

O2feel, het merk van elektrische fietsen uit Lille, zet zijn offensief op de EAB-markt voort. Sinds januari 2023 biedt O2feel namelijk een batterij die 4 jaar of 40.000 km gegarandeerd is. Een unieke aanbieding op de elektrische fietsmarkt, dankzij de volledige controle over de productieketen van zijn batterijen. Sinds 2019 ontwerpt, produceert en ontwikkelt het merk zijn eigen batterijen voor alle fietsen. En de slaagroom op de taart : deze batterijen zijn een van de meest performante op de markt!

O2feel Protect, een nieuwe dienst op de EV-markt

Sinds de eerste januari 2023 hebben O2feel batterijen een garantie van 4 jaar (of 40 000 km*), een nieuw aanbod op de Europese EV-markt. Dit wordt mogelijk gemaakt door de technologische en kwaliteit beheersing van de batterijen die het merk produceert. In lijn met haar innovatie-, duurzaamheids- en knowhow-waarden heeft O2feel sinds 2019 besloten om haar batterijen te produceren, repareren en recycleren om een innovatief en duurzaam product aan te bieden en zo de klanttevredenheid te verbeteren. Het merk biedt een diagnoseservice en battery balancing om de levensduur van de batterij twee keer te verlengen! De batterijgarantie is overdraagbaar op alle nieuwe eigenaren in geval van doorverkoop van de motorfiets gedurende 4 jaar. * Om van deze garantie (geldig tot 30 dagen na aankoop) gebruik te maken is het noodzakelijk om zich op de website van O2feel te registreren - en om het serienummer en de aankoopdatum te verkrijgen.

Een ongekende beheersing van technologie op de Franse markt
De beheersing van de technologie en de kwaliteit van de batterijen maakt het mogelijk om de consument een veilig voordeel te bieden. Doordat het merk uit Lille de hand heeft in het ontwerp van zijn batterijen, vanaf het ontwerp tot de assemblage, kan het verschillende concurrentievoordelen hebben:

  • Vrij en innovatief zijn in het ontwerp van de fietsen.
  • De autonomie van de batterijen kunnen kiezen volgens het gebruik van de fiets
  • Om de panne in recordtijd te diagnosticeren
  • Repareren om een tweede leven te bieden

Naast het ontwerpen en produceren van haar batterijen heeft O2feel een batterijreparatieservice ontwikkeld, een expertise die nog steeds zeer zeldzaam is op de markt. De afgelopen jaren heeft O2feel aan ondersteuning en opleiding van zijn dealers gewerkt om een dienst van herconditionering en reparatie van de batterijprestaties aan te bieden. 99,6% van de storingen wordt per telefoon opgelost en slechts 0,4% gaat terug naar de werkplaatsen van het merk voor een diagnose. 90% van de ontvangen batterijen worden in de werkplaatsen van O2feel in Rijsel gerepareerd en verlaten de werkplaatsen met een wattuurcapaciteit die die van een nieuwe batterij benadert. Deze bijna unieke expertise in de EAB-markt maakt een echt verschil voor zowel dealers als eigenaren van 02feel elektrische fietsen.

Ultramoderne technologie
Deze beheersing van technologie wordt met het gebruik van de beste van de actuele technologieën gecombineerd. O2feel batterijen zijn uitgerust met een slim BMS (Battery Management System) dat de temperatuur regelt en het laden, ontladen en balanceren van de cellen regelt om de prestaties en levensduur te behouden. Ze zijn ook uitgerust met het nieuwste 21700 lithiumcelformaat, dat meer energie concentreert dan de vorige generatie, en een nieuw "honingraat"-montagepatroon (3D-patroon) dat een nooit eerder bereikt betrouwbaarheidsniveau garandeert. Dankzij de unieke cellulaire en elektronische eigenschappen biedt dit systeem een uitzonderlijke levensduur. 

Om betrouwbaarheid en prestaties te garanderen, worden O2feel batterijen getest en gecertificeerd door Shimano.
De O2feel-fietsen, geleid door Shimano-motoren en uitgerust met de nieuwste technologische innovaties, combineren design en prestaties. O2feel ontwikkelt zijn eigen iPowerpack, iPowerFit en iPowerpack Advanced batterijen. Het volledige gamma O2feel-fietsen is ontworpen om aan de verschillende behoeften van elke gebruiker te voldoen. COMFORT: betrouwbare en handelbare fietsen; DYNAMISCH: superpresterende fietsen; UTILITY: vouw- en draagfietsen bij uitstek; SPORT met mountainbikes uitgerust met krachtige motoren. O2feel heeft meer dan 100.000 fietsen in omloop en een netwerk van 350 dealers in Frankrijk, België, Luxemburg, Nederland, Zwitserland, Griekenland, Engeland en Spanje.

Getagged onder:
ebikes
Laatst aangepast op donderdag, 11 mei 2023 10:32

Gerelateerde items (op tag)

De ÅSKA Supercommuter: de beste speedpedelec met een Belgisch meesterwerk frame

Als je op zoek bent naar de ultieme speedpedelec, dan is de ÅSKA Supercommuter een naam die je niet mag missen. Deze speedpedelec staat niet alleen bekend om zijn indrukwekkende prestaties en functionaliteiten, maar ook om zijn opvallende frame, dat wordt gemaakt met Belgische precisie en innovatie. Laten we eens dieper ingaan op wat de ÅSKA Supercommuter tot de beste keuze maakt voor veeleisende fietsers.

RS-bicycles & Components: “Unieke technologie zodat je heel natuurlijk fietst”

Bakfiets met high end kwaliteit

Het type e-bakfiets MK1-E heeft een uniek systeem dat de fiets heel wendbaar en stabiel maakt. Je begeeft je veilig in het verkeer. RS Bicycles & Components heeft een unieke bakfiets van topkwaliteit in het gamma. Het gaat om het type MK1-E van het Deense bedrijf Butchers & Bicycles. De fiets behoort tot de top qua vormgeving en design. Ook de prijszetting is ijzersterk. Het bedrijf zet bovendien stevig in op high end kwaliteit en viel met de bakfiets al in de prijzen.

Carqon: premium bakfietsen met stijl

“Kwaliteit en design gaan erg goed samen”

Carqon heeft twee modellen innovatieve bakfietsen. Ze springen eruit omwille van technologie en een fraai sportief design. Handige accessoires versterken het fietsplezier nog meer.

Bergamont ziet steile opmars van de longtail en e-cargo

De longtail en e-cargo bikes kennen een stijgende opmars bij de jongere generatie. De e-cargo neemt zelfs meer en meer de functie van een wagen over. Johan Huygens, CEO/Owner bij Scott Sportech Benelux - dat het fietsenmerk Bergamont verdeelt - spreekt niet van een trend maar van een heuse omslag. De opmars komt door een toenemend bewustzijn voor het klimaat en het slecht functionerend openbaar vervoer.