Carqon: premium bakfietsen met stijl

woensdag, 19 juli 2023 15:01
Carqon: premium bakfietsen met stijl

“Kwaliteit en design gaan erg goed samen”

Carqon heeft twee modellen innovatieve bakfietsen. Ze springen eruit omwille van technologie en een fraai sportief design. Handige accessoires versterken het fietsplezier nog meer.

Carqon ging in 2020 van start en is dus nog een vrij jong bedrijf. Het maakt deel uit van de Accell groep met de bekende fietsmerken Batavus, Babboe en Sparta. “Binnen de groep zijn wij expert op het vlak van innovatieve bakfietsen. Onze actieradius is momenteel Nederland, België, Duitsland, Frankrijk en Denemarken. We hebben de ambitie om onze markt nog verder te verruimen”, zegt Ron Lether, Brand Manager bij Carqon.

Q van Quality
Aan de bakfietsen ging een grondige voorbereiding vooraf. De Q van Carqon staat voor kwaliteit. Er wordt al jarenlang nauw samengewerkt met een team van ontwerpers en ingenieurs, allemaal experten op het gebied van mobiliteit. Het leverde twee succesvolle modellen op. De Carqon Classic werd bekroond met internationale designprijzen. “De focus ligt op extra veiligheid voor de kinderen. Het gaat om een hoge bak waardoor de kinderen dieper zitten dan bij andere merken. Het is de eerste tweewielige elektrische bakfiets met een geïntegreerd kinderdeurtje. Hierdoor kunnen kinderen snel en gemakkelijk in- en uitstappen. De deur is voorzien van een dubbel kinderveilig veiligheidsslot.”
De Carqon Cruise is de tweede familiebakfiets van Carqon en heeft een kenmerkende, nieuw ontworpen bak met een unieke beschermkraag. De Carqon Cruise voldoet aan dezelfde hoogwaardige specificaties als de Carqon Classic. Goed om te weten: tot eind augustus krijg je op www.carqon.com 1500 euro korting bij de aankoop van een Carqon Cruise. Kijk op www.carqon.com voor de voorwaarden.

‘Premium’ bakfiets
Carqon heeft enkele troeven die een belangrijk verschil maken. “Het gaat om premium bakfietsen met een uitstekende kwaliteit en een mooi design. Je kan upgraden naar twee batterijen waardoor de rij-afstand verdubbelt. De fietsen hebben een krachtige Bosch middenmotor, de beste die er is. Het fietsen is bovendien fijn door de actieve en sportieve zithouding. Dat is vooral een belangrijke factor voor mannen, zo blijkt uit de reacties die we krijgen. Aan de voorkant is er een voorvork die schokken dempt, bijvoorbeeld wanneer je op of af een stoep fietst. Door de stuurkabels gebaseerd op technologie uit de automotive industrie, ben je wendbaarder en kan je bochten scherper en soepeler nemen. Innovatie is voor ons belangrijk, op dat spoor gaan we zeker verder.”

Enthousiasme
Carqon ontgaat influencers niet. In België is er onder meer zangeres Natalia, ook bekend als coach bij The Voice van Vlaanderen. Ook Tiffany Ling-Vannerus, de echtgenote van acteur Louis Talpe, heeft een Carqon bakfiets. “Ze zijn echt super enthousiast over onze fietsen en dat is prettig om te vernemen. We zetten graag in op social media, bijvoorbeeld om nieuwigheden aan te kondigen. We krijgen ook veel reacties via social media. Daaruit kunnen we bijvoorbeeld afleiden dat onze bakfietsen niet alleen in stedelijke gebieden worden gebruikt, maar ook in rurale regio’s zijn doorgebroken. Je kan door de schokdemping immers heel comfortabel ook op onverharde wegen fietsen en het bereik verdubbelen met een tweede batterij.”

Handige accessoires
Bij Carqon vind je ook perfecte accessoires die het fietsplezier en het comfort nog versterken.
Door het unieke railsysteem kan je makkelijk accessoires in de bak monteren zoals een maxi cosi houder. “Sinds kort zijn er twee nieuwe accessoires. Er is de smart bar die handig voorin de bak gemonteerd wordt. Daar kan je je tas, helm of hondenriem aan vastmaken. De roll up cover voor de Carqon Cruise is ook relatief nieuw. Dit is ideaal voor in het najaar. De box cover kan je op de fiets laten zitten terwijl je kinderen in- en uitstappen. Daardoor blijft de binnenkant droog. Klassiekers die ook fel op prijs worden gesteld, zijn de regententen, zitkussens en peuterschalen. Ze mogen niet mogen ontbreken bij de aankoop van een fiets.”

Kwaliteit verzekerd
Nederland en België zijn bij uitstek fietslanden, zowel voor dagdagelijkse verplaatsingen, ontspannende fietstochten en de grote belangstelling voor koersen. “Carqon is 100% een Nederlands merk. De productie en assemblage gebeuren door eigen monteurs bij Accell in Heerenveen, ook de logistiek gebeurt vanuit Nederland. Het volledige proces kan dus goed worden opgevolgd, wat een extra kwaliteitsgarantie is.”

Info: www.carqon.com
Tot eind augustus krijg je 1500 euro korting bij de aankoop van een Carqon Cruise.

Tekst: Hilde Pauwels
Foto’s: Carqon

Getagged onder:
ebikes
Laatst aangepast op woensdag, 19 juli 2023 15:04

Gerelateerde items (op tag)

De ÅSKA Supercommuter: de beste speedpedelec met een Belgisch meesterwerk frame

Als je op zoek bent naar de ultieme speedpedelec, dan is de ÅSKA Supercommuter een naam die je niet mag missen. Deze speedpedelec staat niet alleen bekend om zijn indrukwekkende prestaties en functionaliteiten, maar ook om zijn opvallende frame, dat wordt gemaakt met Belgische precisie en innovatie. Laten we eens dieper ingaan op wat de ÅSKA Supercommuter tot de beste keuze maakt voor veeleisende fietsers.

RS-bicycles & Components: “Unieke technologie zodat je heel natuurlijk fietst”

Bakfiets met high end kwaliteit

Het type e-bakfiets MK1-E heeft een uniek systeem dat de fiets heel wendbaar en stabiel maakt. Je begeeft je veilig in het verkeer. RS Bicycles & Components heeft een unieke bakfiets van topkwaliteit in het gamma. Het gaat om het type MK1-E van het Deense bedrijf Butchers & Bicycles. De fiets behoort tot de top qua vormgeving en design. Ook de prijszetting is ijzersterk. Het bedrijf zet bovendien stevig in op high end kwaliteit en viel met de bakfiets al in de prijzen.

Bergamont ziet steile opmars van de longtail en e-cargo

De longtail en e-cargo bikes kennen een stijgende opmars bij de jongere generatie. De e-cargo neemt zelfs meer en meer de functie van een wagen over. Johan Huygens, CEO/Owner bij Scott Sportech Benelux - dat het fietsenmerk Bergamont verdeelt - spreekt niet van een trend maar van een heuse omslag. De opmars komt door een toenemend bewustzijn voor het klimaat en het slecht functionerend openbaar vervoer.