Bosch eBike Systems presenteert nieuwigheden voor modeljaar 2024

donderdag, 29 juni 2023 18:00
Bosch eBike Systems presenteert nieuwigheden voor modeljaar 2024

Tijdens haar jaarlijkse persconferentie heeft Bosch eBike Systems de nieuwe producten en features in het smart systeem-portfolio voorgesteld. Lichtere en stillere aandrijvingen, volledig verbonden kleurendisplays, compactere accu's: dit zijn slechts een paar van de talrijke productinnovaties die Bosch eBike Systems presenteert voor modeljaar 2024.

Met de compacte aandrijving Performance Line SX zet Bosch eBike Systems een nieuwe standaard voor sportief fietsen met lichtgewicht eMTB's, eGravel Bikes en eUrban Bikes. “De nieuwe aandrijfeenheid combineert een hoog vermogen met een laag gewicht, waardoor deze nu de Bosch-aandrijving is met de hoogste vermogensdichtheid”, zegt Claus Fleischer, directeur van Bosch eBike Systems. “Deze eigenschappen en de nauwkeurig afgestemde ondersteuning zorgen voor een natuurlijk rijgevoel en maken sportief eBiken op de trail en intensieve trainingsrondjes op gravel mogelijk – naast snelle ritten door de stad.”

Sportieve fietser
De nieuwe Performance Line SX richt zich vooral naar de sportieve fietser, voor wie een laag totaalgewicht belangrijk is om snel te kunnen fietsen en een natuurlijke flow te ervaren. “Ons doel was om de typische kwaliteit, rijprestaties en betrouwbaarheid van Bosch te behouden en deze ook over te brengen op lichte, wendbare fietsen”, zegt Claus Fleischer. “Met de Performance Line SX kunnen de modernste eBike-designs en maximaal rijplezier optimaal worden gecombineerd."

Hoog vermogen
De aandrijfeenheid combineert een hoog vermogen met een laag gewicht, waardoor het nu de Bosch eBike Systems-aandrijving is met de hoogste vermogensdichtheid. De energie voor trailavonturen wordt geleverd door de nieuwe accu CompactTube 400, die ook optimaal is afgestemd op de Performance Line SX. “Bij een lichte eMTB bepaalt de combinatie van framegeometrie, gewicht, motorvermogen en accucapaciteit in hoge mate de rijeigenschappen”, zegt Claus Fleischer. “Fietsers met dit type eMTB profiteren vooral op trails - met veel technische passages en scherpe bochten - van de voordelen van de Performance Line SX.”

Piekvermogen
De Performance Line SX heeft een piekvermogen van maximaal 600 watt dat bij een hoge trapfrequentie kan worden opgeroepen – voor effectieve ondersteuning van de eBiker, bijvoorbeeld op steile hellingen. Op vlakker terrein of bij afdalingen zorgt de drive unit – die dankzij het lichtgewicht ontwerp en de magnesium behuizing slechts ongeveer twee kilogram weegt – voor de nodige wendbaarheid en maakt hij indruk met het uiterst efficiënte en energiebesparende rijgedrag.

Nieuwe accu CompactTube 400
De energie voor trailavonturen wordt geleverd door de nieuwe accu CompactTube 400, die ook optimaal is afgestemd op de Performance Line SX. “Als lichtste accu in het Bosch eBike-assortiment die in de onderbuis van een frame kan worden geïntegreerd, heeft hij dankzij de innovatieve celtechnologie ook de hoogste energiedichtheid”, zegt Claus Fleischer. “Hij weegt slechts ongeveer twee kilo en heeft een capaciteit van 400 wattuur – meer dan genoeg voor sportieve, ambitieuze fietsers die toch al meer van hun eigen vermogen inzetten.”

Rijmodus Sprint
Als passende toevoeging bij de nieuwe drive unit heeft Bosch eBike Systems de progressieve rijmodus Sprint ontwikkeld, die op het display wordt weergegeven als "SPRNT". Deze helpt eGravelers om snel een hoge snelheid te bereiken en te behouden. Op trajecten met een hoge trapfrequentie ondersteunt de nieuwe rijmodus hen steeds intensiever ten opzichte van hun eigen vermogen. Ook nieuw en optimaal afgestemd op eGravel Bikes is de kleine bedieningseenheid Mini Remote Dropbar, die links van de stuurpen op een dropbar-stuur (31,8 millimeter diameter) kan worden bevestigd. In combinatie met de System Controller en de CompactTube 400 verminderen de lichtgewicht componenten het gewicht van het hele systeem tot slechts ongeveer vier kilogram en creëren zo de beste voorwaarden voor sportief succes.

Getagged onder:
ebikes
Laatst aangepast op donderdag, 29 juni 2023 18:06

Gerelateerde items (op tag)

De ÅSKA Supercommuter: de beste speedpedelec met een Belgisch meesterwerk frame

Als je op zoek bent naar de ultieme speedpedelec, dan is de ÅSKA Supercommuter een naam die je niet mag missen. Deze speedpedelec staat niet alleen bekend om zijn indrukwekkende prestaties en functionaliteiten, maar ook om zijn opvallende frame, dat wordt gemaakt met Belgische precisie en innovatie. Laten we eens dieper ingaan op wat de ÅSKA Supercommuter tot de beste keuze maakt voor veeleisende fietsers.

RS-bicycles & Components: “Unieke technologie zodat je heel natuurlijk fietst”

Bakfiets met high end kwaliteit

Het type e-bakfiets MK1-E heeft een uniek systeem dat de fiets heel wendbaar en stabiel maakt. Je begeeft je veilig in het verkeer. RS Bicycles & Components heeft een unieke bakfiets van topkwaliteit in het gamma. Het gaat om het type MK1-E van het Deense bedrijf Butchers & Bicycles. De fiets behoort tot de top qua vormgeving en design. Ook de prijszetting is ijzersterk. Het bedrijf zet bovendien stevig in op high end kwaliteit en viel met de bakfiets al in de prijzen.

Carqon: premium bakfietsen met stijl

“Kwaliteit en design gaan erg goed samen”

Carqon heeft twee modellen innovatieve bakfietsen. Ze springen eruit omwille van technologie en een fraai sportief design. Handige accessoires versterken het fietsplezier nog meer.

Bergamont ziet steile opmars van de longtail en e-cargo

De longtail en e-cargo bikes kennen een stijgende opmars bij de jongere generatie. De e-cargo neemt zelfs meer en meer de functie van een wagen over. Johan Huygens, CEO/Owner bij Scott Sportech Benelux - dat het fietsenmerk Bergamont verdeelt - spreekt niet van een trend maar van een heuse omslag. De opmars komt door een toenemend bewustzijn voor het klimaat en het slecht functionerend openbaar vervoer.