Jeep Avenger: “coole” Auto van het jaar geraakt tot 550 kilometer ver in stadsverkeer

vrijdag, 14 juli 2023 10:48
Jeep Avenger: “coole” Auto van het jaar geraakt tot 550 kilometer ver in stadsverkeer

De nieuwe Jeep is de juiste keuze voor een compacte, robuuste en “coole” auto met de modernste technologie, maar ook ruimte, comfort en rijplezier. Naast woon-werkverkeer is de Avenger ook geschikt om ermee op vakantie te gaan, om boodschappen te doen, of om te ontsnappen aan de verharde wegen.

Op de weg en daarbuiten
De Jeep Avenger biedt de kenmerkende prestaties van een Jeep. Hij is wendbaar, reageert direct op input van de bestuurder en is een plezier om te rijden. Deze elektrische Jeep levert dynamische prestaties dankzij zijn onmiddellijke koppel en onderscheidt zich door zijn stilte.

De nieuwe Avenger is de eerste Jeep met voorwielaandrijving die standaard is uitgerust met Selec-Terrain-systeem en Hill Descent Control. Deze sytemen zorgen samen met de bodemvrijheid van 200 mm, de aanrijhoek van 20 graden en de afrijhoek van 32 graden voor terreincapaciteiten die in het segment van de Avenger ongekend zijn.

Om zijn weg- en terreincapaciteiten te optimaliseren bouwt Jeep de Avenger op het nieuwe, modulaire en elektrische e-CMP2-platform van Stellantis, dat aanzienlijk is aangepast zodat de Avenger de beste terreincapaciteiten heeft in zijn klasse.

De Jeep Avenger is de perfecte belichaming van de ‘dual soul’ van Jeep, hij is net zo thuis op de weg als offroad. Dat dankt hij aan zijn compacte formaat en wendbaarheid, met een draaicirkel van slechts 10,5 meter. Dat is ideaal in de smalle straatjes van een stadscentrum, maar ook op kronkelende offroadwegen.

Elektrische aandrijflijn met laag energieverbruik
De Jeep Avenger heeft een best-in-class WLTP verbruik van 15,4 kWh/100 km. Dit wordt mogelijk gemaakt door de efficiëntie van de aandrijflijn, maar ook door de extreme lichtheid van het voertuig, dat slechts 1.500 kilogram op de weegschaal zet, dankzij de compacte afmetingen en het gebruik van lichte materialen.

De volledig nieuwe elektromotor verbetert de actieradius met 5 procent, de volledig nieuwe accu zorgt voor een voordeel van 12 %, en nog eens 5 % werd bereikt door te werken aan de aerodynamica, versnellingsbak en banden. Ook de standaard warmtepomp draagt bij tot 10 procent extra bereik bij extreme hitte of koude.

De elektromotor levert 115 kW oftewel 156 pk aan vermogen en 260 Nm koppel. De nieuwe batterij van 54 kWh biedt een uitstekende verhouding tussen nominale en bruikbare energie, dat laatste is 51 kWh. Het batterijpakket is bijzonder compact en onder de zitplaatsen en middentunnel geïnstalleerd. De Avenger biedt een WLTP-actieradius tot 400 kilometer en zelfs 550 kilometer in de stad.

Het laadsysteem van de nieuwe Avenger accepteert tot 100 kW gelijkstroom, wat betekent dat opladen van 20 tot 80 procent in snellaadmodus slechts 24 minuten vraagt. Bij wisselstroom accepteert de Avenger 11 kW, wat betekent dat hij in 5,5 uur oplaadt van 0 naar 100 procent bij een openbaar laadpunt.

Vier versies, zeven kleuren
Het gamma van de Avenger is eenvoudig samen te stellen. Er zijn vier versies, met keuze uit zeven kleuren. Via verschillende pakketten kan de Avenger gepersonaliseerd worden.

tekst: Jeep en Filip Dewulf
foto’s: Jeep

 

Getagged onder:
jeep
Laatst aangepast op vrijdag, 14 juli 2023 10:57

Gerelateerde items (op tag)

Eerste test: Jeep Avenger, Lichtgewicht EV

Jeep lanceert zijn eerste elektrisch model. En dat gaat niet onopgemerkt voorbij. In januari kaapten ze meteen de titel “auto van het jaar 2023” weg, voor de neus van de blitse VW ID.BUZZ en de Nissan Ariya. Hoe goed die auto van het jaar is, konden wij uittesten in het zonnige zuiden, in Malaga.

Eerste test: Jeep Avenger, Lichtgewicht EV

Jeep lanceert zijn eerste elektrisch model. En dat gaat niet onopgemerkt voorbij. In januari kaapten ze meteen de titel “auto van het jaar 2023” weg, voor de neus van de blitse VW ID.BUZZ en de Nissan Ariya. Hoe goed die auto van het jaar is, konden wij uittesten in het zonnige zuiden, in Malaga.

Jeep op de Brussels Motor Show 2023

  • Nieuwe Jeep Avenger : 100% elektrisch, 100% Jeep
  • Jeep Avenger 4x4 Concept : De ultieme uitdrukking van Jeeps legendarische capaciteiten, versterkt door elektrificatie
  • Nieuwe Grand Cherokee 4xe : het beste van twee werelden
  • Compass en Renegade e-Hybrid : 15% minder brandstofverbruik

Het wachten is over: de bestellingen voor de nieuwe Jeep® Avenger, de eerste volledig elektrische SUV van het merk, zijn nu geopend.

  • De pre-bookingfase van de Avenger, Jeeps eerste volledig elektrische SUV, is een groot succes, met meer dan 10.000 reservaties in slechts één maand sinds de opening op 17 oktober.
  • De bestellingen voor de exclusieve, volledig uitgeruste en opvallende Jeep Avenger 1st Edition zijn vanaf nu geopend. De top van het gamma, waar technologie, connectiviteit en capaciteitsmogelijkheden op hun allerbest zijn.
  • De Jeep Avenger is verkrijgbaar vanaf €249/maand. De eerste leveringen worden verwacht vanaf het tweede trimester van 2023.
  • De Avenger staat op de shortlist voor de prijs Auto van het Jaar 2023 en bevestigt daarmee zijn succes, zelfs onder de industrie-experts.