Elektrische Pole to Pole-expeditie passeert de evenaar

woensdag, 27 september 2023 10:41
Elektrische Pole to Pole-expeditie passeert de evenaar

Chris en Julie Ramsey zijn de evenaar gepasseerd tijdens hun unieke expeditie. Zij zijn de eerste ter wereld die met een elektrische auto – een Nissan Ariya – van de magnetische noordpool naar de zuidpool in Antarctica rijden.

Met hun speciaal voor de expeditie geprepareerde Nissan Ariya heeft het getrouwde koppel Chris en Julie Ramsey al meer dan 20.000 kilometer afgelegd. Via het uitdagende ijs op de Noordelijke IJszee, smeltende Canadese ijswegen en het gevarieerde landschap van Noord- en Centraal-Amerika zijn zij aangekomen in Quito, een stad net onder de evenaar in Ecuador.

De Pole to Pole-expeditie is de ultieme test voor een elektrische auto, met als doel de overgang naar elektrisch rijden te versnellen en aandacht te geven aan positieve acties van mensen, gemeenschappen en projecten langs de route. Terugkijkend op hun avonturen op het noordelijk halfrond zegt Julie: “Het is tot nu toe een ongelooflijke ervaring. Onze Expedition Ariya trekt de aandacht van heel veel mensen. We hadden het voorrecht om te worden ontvangen door de meest vriendelijke en fascinerende mensen. Allemaal omarmen ze de positiviteit en hoop waar de Pole to Pole-expeditie voor staat.”

Chris deelt ook zijn gedachten over de reis: “Ik wilde de grenzen van elektrische auto’s verleggen en aan de wereld laten zien wat ze kunnen en hoe leuk ze zijn. Onze Nissan Ariya doet het geweldig. Hij heeft ons geen moment in de steek gelaten en trekt onderweg veel aandacht van mensen. Het geeft mij het vertrouwen dat we deze expeditie succesvol kunnen voltooien, ondanks de uitdagende afstanden, wegen en temperaturen die we op het zuidelijk halfrond zullen trotseren. Antarctica wordt onze zwaarste test van de reis, maar we hebben de ervaringen van onze tocht in het Noordpoolgebied. En ik werk aan innovaties die ons kunnen helpen om eind december de Zuidpool te bereiken.”

Het avontuurlijke duo staat nu voor de prachtige, maar uitdagende landschappen en weersomstandigheden van het zuidelijk halfrond. Chris en Julie verwachten rond het eind van het jaar de zuidpool te bereiken.p

Getagged onder:
nissan

Gerelateerde items (op tag)

Scherper design en verbeterd infotainment voor nieuwe Nissan Qashqai

Aartselaar – In het zeer concurrerende crossover-speelveld, waarop de originele Nissan Qashqai de aftrap deed, staat niets lang stil. Sinds de introductie van de derde generatie Qashqai, ruim drie jaar geleden, zijn er meer dan 350.000 exemplaren in Europa verkocht. De Qashqai zet nog steeds de maatstaf. Om toonaangevend te blijven heeft Nissan diverse esthetische aanpassingen doorgevoerd, evenals interessante updates op het gebied van (rij)technologieën.

Vernieuwde Nissan Juke vanaf juni in de showroom, prijzen nu al bekend

Aartselaar – De Nissan Juke is vernieuwd. Interieurwijzigingen zorgen voor nog meer zitcomfort, extra rijassistentietechnologieën zorgen voor meer controle en er zijn nog meer mogelijkheden voor personalisatie. Onder meer de geliefde gele carrosseriekleur keert terug. Er is nog meer goed nieuws: de prijzen blijven ondanks alles ongewijzigd, wat betekent dat de vernieuwde Nissan Juke leverbaar is vanaf € 26.500. De eigenzinnige crossover staat vanaf juni in de showroom bij de Nissan concessiehouders.

Nissans bedrijfsplan The Arc: groei stimuleren, AMIEO-regio elektrificeren

Aartselaar – Nissan vergroot zijn inzet op het gebied van elektrificatie en groei in de markten van de AMIEO-regio – Afrika, Midden-Oosten, India, Europa en Oceanië. Dat doet het op basis van zijn nieuwe wereldwijde bedrijfsplan, The Arc, om meer waarde te genereren en zijn concurrentiepositie te versterken.