Kia EV9 bekroond met veiligheidsscore van vijf Euro NCAP-sterren

maandag, 11 december 2023 18:05
Kia EV9 bekroond met veiligheidsscore van vijf Euro NCAP-sterren

De gloednieuwe Kia EV9 kreeg de hoogste veiligheidsscore na uitgebreide tests door Euro NCAP, de toonaangevende onafhankelijke testorganisatie in Europa. De volledig elektrische SUV met zeven zitplaatsen behaalde de maximumscore van vijf sterren en liet geen twijfel bestaan over de indrukwekkende veiligheidscapaciteiten van de wagen.

De EV9 werd in vier categorieën beoordeeld en liet hoge prestaties optekenen gedurende het hele testproces. Zo kreeg hij een score van 84 procent voor de bescherming van volwassen inzittenden, 88 procent voor de bescherming van kinderen, 76 procent voor kwetsbare weggebruikers, waaronder voetgangers, en 83 procent in de categorie ‘safety assist’, die een voertuig beoordeelt op basis van de beschikbaarheid van een uitgebreid gamma technologieën om ongevallen te vermijden.

Euro NCAP prees het vermogen van het passagierscompartiment om stabiel te blijven in de frontale-impacttest en om de knieën en dijbenen van alle inzittenden goed te beschermen, ongeacht hun grootte of zitpositie. Tests hebben uitgewezen dat de EV9 een matig goedaardige botspartner zou zijn bij een frontale botsing. Bij de zijdelingse aanrijding tegen een barrière scoorde de EV9 het maximum van de punten, met een uitstekende bescherming voor alle kritieke lichaamsdelen van bestuurder en passagiers. De SUV werd ook geprezen om zijn geavanceerde eCall-systeem dat de hulpdiensten waarschuwt bij een ongeval.

De EV9 scoorde nog beter in de tests met kinderen, waarbij de wagen de nodige bescherming bood voor alle kritieke lichaamsdelen van de dummy’s die zes- en tienjarige passagiers voorstellen. De organisatie schonk aandacht aan de flexibiliteit van de airbags van de EV9 en het intelligente detectiesysteem voor kinderen.

Bij tests van de veiligheidstechnologieën in de EV9 benadrukte Euro NCAP de prestaties van het Automatic Emergency Braking-systeem (AEB), dat goed reageerde op andere voertuigen en een impact in de meeste testscenario’s wist te vermijden.

Een van de andere veiligheidsvoorzieningen die EuroNCAP in de verf zette, was de Lane Keeping Assistant (LKA) van de EV9, die het traject van de wagen voorzichtig corrigeert wanneer hij van zijn rijstrook afwijkt en ook ingrijpt in kritieke situaties. Het snelheidsassistentiesysteem bleek het ook goed te doen bij het identificeren van de lokale snelheidslimiet, waarbij de bestuurder ervoor kon kiezen om de begrenzer automatisch in te stellen door het systeem.

De veiligheidsscore van de EV9 werd nog verhoogd door het uiterst sterke Electric-Global Modular Platform (E-GMP) en de stijve koetswerkstructuur. In combinatie met diverse actieve rijhulp- en veiligheidssystemen bevestigt dit de kwaliteiten van de EV9 op het vlak van maximaal gebruiksgemak en veiligheid op de weg.

Getagged onder:
kia
Laatst aangepast op maandag, 11 december 2023 18:08

Gerelateerde items (op tag)

Test: Kia EV9 RWD, Space-KIA

Met het succes van de Kia EV6 en de daarbij horende titel van Auto van het Jaar 2022, zet KIA hun elektrisch offensief voort. Ditmaal met de indrukwekkend uitziende EV9. Later komen daar nog een compacte stadswagen EV3, een C-segment SUV EV5 en zelfs een berline in het C-segment EV4 bij.

Kia EV9 bekroond als World Car en World Electric car 2024

Olivier Gelas (Managing Director Kia Belux) : “De EV9 heeft op korte tijd een indrukkend palmares aan prijzen verzameld. Ons elektrisch topmodel verlegt grenzen, sterker nog, hij herdefinieert een segment waar Kia tot voor kort zelfs niet aanwezig was. De EV9 dient een belangrijke rol in de transformatie van het merk te spelen. We kunnen nu al zeggen dat deze missie geslaagd is. Dat leiden we ook concreet af uit het commerciële succes in België en Luxemburg van dit topproduct, dat Kia’s brand claim ‘Movement that Inspires’ met brio belichaamt.”

Kia EV9 uitgeroepen tot ultieme winnaar van de Women's Worldwide Car of the Year 2024

De Kia EV9 is uitgeroepen tot 'World's Best Car for 2024' door een gewaardeerde jury tijdens de Women's Worldwide Car of the Year (WWCOTY). Heel toepasselijk valt deze erkenning samen met de viering van Internationale Vrouwendag. Na grondige evaluaties door 75 vrouwelijke autojournalisten uit 52 landen verspreid over vijf continenten kwam de Kia EV9 als winnaar uit een reeks van 63 kanshebbers. De meest recente bekroning van de EV9 onderstreept de ongeëvenaarde veelzijdigheid van de volledig elektrische SUV en zijn uitzonderlijke vermogen om te voldoen aan de uiteenlopende behoeften van consumenten wereldwijd.