De Kia EV3 biedt een hoogstaande elektrische SUV-ervaring voor iedereen dankzij innovatieve technologie en een geavanceerd design dat zijn klasse overstijgt

maandag, 27 mei 2024 17:38
De Kia EV3 biedt een hoogstaande elektrische SUV-ervaring voor iedereen dankzij innovatieve technologie en een geavanceerd design dat zijn klasse overstijgt

Kia heeft vandaag alle details onthuld van de nieuwe Kia EV3, de compacte EV SUV van het bedrijf. Met zijn combinatie van een gedurfd design, innovatieve technologie en baanbrekende functies stelt de EV3 nieuwe normen die nog niet eerder te zien waren in het compacte EV SUV-segment.

De EV3, die gebaseerd is op de geavanceerde technologie en klantgerichte waarden van Kia's grotere , meermaals bekroonde EV9 SUV, heeft zijn eigen identiteit. Hij zorgt voor een unieke, meeslepende ervaring in het compacte EV SUV-segment. Door de verwachtingen van klanten ruimschoots te overtreffen zal de EV3 de aantrekkingskracht van EV SUV's vergroten en de perceptie ervan verbeteren.

"Door een baanbrekend design, een toonaangevende elektrische aandrijflijn en praktische, innovatieve lifestyle-oplossingen te bieden wil de EV3 de uitzonderlijke EV SUV-ervaring van Kia uitbreiden naar een breder publiek. Met een WLTP-rijbereik tot 600 km en de mogelijkheid om snel op te laden, komt de EV3 tegemoet aan de algemene bezorgdheid omtrent elektrische voertuigen. Hij zal mensen geruststellen die aarzelden om over te schakelen op elektrische mobiliteit en zal leiden tot de massale overstap naar EV's", zegt Ho Sung Song, President en CEO van Kia.

Koetswerkdesign: Een gedurfd en progressief statement
Centraal in het progressieve, dynamische en dramatische design van de Kia EV3 staat Kia’s designfilosofie ‘Opposites United’, die de creatieve spanning tussen de uiteenlopende waarden van natuur en moderniteit gebruikt om een harmonieus geheel af te leveren. De invloed van deze filosofie verhoogt het emotionele gevoel en de sfeer van de EV3, waarbij een dynamische esthetiek naadloos wordt gecombineerd met doordachte functionaliteit.

"De EV3 belichaamt perfect onze designfilosofie, een combinatie van speels design en doordachte functionaliteit. Hoewel compact omhult het inspirerende exterieur een open interieurruimte die de nadruk legt op verkwikkende ontspanning voor elke reis. Zijn toekomstgerichte esthetiek wordt verder aangevuld met een keuze aan gedurfde kleuren; binnenin geven het ruime interieur en de integratie van nieuwe organische materialen uitdrukking aan een jeugdig gevoel van energie en speelsheid", aldus Karim Habib, Executive Vice President en hoofd van Kia Global Design.

De EV3 straalt een zeer assertieve aanwezigheid uit. Vooraan dragen de verticale koplampen aan de uiteinden van de cleane voorkant bij aan een breed, zelfverzekerd postuur. Een gevoel van groot ruimtelijk volume wordt gecombineerd met onderscheiden grafische elementen en een gespierd uiterlijk dat harmonieert met het hele koetswerk.

Een nieuwe, robuuste interpretatie van het iconische Tiger Face-design van Kia omvat het nieuwste kenmerkende verlichtingsconcept met 'sterrenkaart' van het merk. De dagrijlichten (DRL's) zijn verticaal geplaatst en benadrukken het Tiger Face-design nog meer, voor een zelfverzekerd karakter.

In profiel straalt de EV3 een uitzonderlijke kracht uit, gecombineerd met een sterke indruk van wendbaarheid en dynamiek. De lange, aflopende, gestroomlijnde daklijn gaat naadloos over in een achterklep in hatchback-stijl, wat het zeer technische koetswerkontwerp nog eens extra benadrukt. Het dynamische silhouet en de royale binnenruimte zorgen voor een ruim interieur, terwijl de unieke in elkaar grijpende volumes en grafische elementen zijn innovatieve karakter nog benadrukken.

De achterkant maakt de hightech vormtaal en het doelgerichte postuur van de EV3 compleet. De dikke zwarte sierstrip, die de verbinding tussen het robuuste design van de C-stijl en de dynamische daklijn benadrukt, versterkt het gevoel van kracht van de auto nog meer. Het vereenvoudigde, geometrische ontwerp van de achterlichten sluit naadloos aan op de achterruit en vormt de omlijsting van een futuristisch achterklepontwerp met een brede, technische en gestroomlijnde uitstraling die is geïnspireerd op de Tiger Face-lichten met 'sterrenkaart' vooraan.

Kia biedt de EV3 aan in negen koetswerkkleuren, waarvan er twee exclusief voor het nieuwe model zijn gecreëerd: Aventurine Green en Terracotta.

De EV3 GT-line heeft een nog ruigere en avontuurlijkere uitstraling. Aan de voorkant versterkt de contrasterende onderste koetswerkbekleding het dynamische design nog meer, terwijl de geïntegreerde onderbumper voor een sportievere, meer verfijnde look zorgt. De technische verticale en horizontale grafische elementen laten hem er nog gedurfder uitzien in contrast met de grote, in het zwarte beklede vlakken van de auto. Deze behandeling vinden we ook achteraan terug, met een karakteristieke driehoekige vleugelconfiguratie op de onderste bumper, die voor een vergelijkbaar agressief effect zorgt.

Interieurdesign: Op de natuur geïnspireerde esthetiek voor meer welzijn
Het interieurdesign van de EV3 levert een ruime cabine op die comfortabel plaats biedt aan vijf personen. Kia heeft een zeer functioneel en effectief interieur gecreëerd dat een aantrekkelijke leefruimte-achtige sfeer uitstraalt, ontworpen voor het genot van de inzittenden tijdens elke rit en wanneer de auto wordt opgeladen.

Een elegante middenconsole bevat een schuiftafel en opbergruimte. Het onderste gedeelte kan worden gebruikt om drankjes, snacks en zelfs kleine rugzakken op te bergen, terwijl persoonlijke elektronische voorwerpen, zoals laptops en tablets, op de tafel kunnen worden geplaatst wanneer het voertuig stilstaat.

Samen met de multi-instelbare sfeerverlichting en de ultracomfortabele zetels, die een wegklapbare ontspanningsmodus hebben, zorgt de schuiftafel ervoor dat de inzittenden zich maximaal kunnen ontspannen wanneer ze geparkeerd staan. Met een frunk van 25 liter en een kofferruimte van 460 liter biedt de EV3 de grootste bagageruimte in zijn klasse. Het verstelbare bagagerek met twee niveaus biedt meer dan 140 mm flexibiliteit qua laadhoogte, waardoor het praktisch is voor activiteiten zoals kamperen met het gezin.

Een breedbeeldscherm van bijna 30 inch, inclusief een cluster van 12,3 inch, een klimaatregelingspaneel van 5,3 inch en nog een AVN-scherm van 12,3 inch, maakt een naadloze aanraakbediening van de klimaatregelingsfuncties mogelijk en biedt de bestuurder duidelijke graphics en intuïtieve informatie. Het scherm loopt ook door tot in het midden van het dashboard om de voorpassagier toegang te geven tot functies zoals entertainment en navigatie.

Veel van de functies van de EV3 zijn toegankelijk en te bedienen met een simpele aanraking van de knoppen op het stuurwiel, zoals de rijmodus, cruisecontrol, entertainment en navigatie. Met een naadloze rij knoppen onder het centrale scherm kunnen verschillende functies intuïtief worden bediend, zoals mapping, media en voertuigsysteemconfiguratie.

Klanten hebben een ruime keuze aan interieurkleuren, materialen en afwerkingen, geïnspireerd op de elementen Lucht, Aarde en Water. De opties zijn Subtle Grey, Warm Grey en Blue, terwijl Onyx Black exclusief beschikbaar is op de GT-line.

Net als elk nieuw model dat Kia maakt, bevat de EV3 verschillende duurzame onderdelen om duurzaamheid op grote schaal te versnellen. Op het dashboard en de deurbekleding is gerecycleerde stof aangebracht om een intieme en huiselijke sfeer te creëren. Polyethyleentereftalaat (PET), een van de gemakkelijkst te recycleren kunststoffen ter wereld, is terug te vinden op tal van plaatsen in het interieur, waaronder de zetels, hemelbekleding, armsteunen in de deuren, sierlijsten, vloermatten en hoedenplank.

Elektrische aandrijflijn: Uitstekend rijbereik en ultrasnel opladen
De EV3 is 4.300 mm lang, 1.850 mm breed, 1.560 mm hoog en heeft een wielbasis van 2.680 mm. Hij beschikt over een ultramoderne elektrische aandrijflijn met voorwielaandrijving op basis van het Electric Global Modular Platform (E-GMP), dat gebruikmaakt van Kia's batterijtechnologie van de vierde generatie. Het EV3 Standard-model wordt uitsluitend aangeboden met een batterij van 58,3 kWh, terwijl de EV3 Long Range is uitgerust met een batterij van 81,4 kWh.

Beide modellen maken gebruik van een 150 kW/283 Nm sterke elektromotor, die een beste acceleratietijd van 0-100 km/u in 7,5 seconden mogelijk maakt. De topsnelheid van de EV3 is 170 km/u.

"De Kia EV3 is ontworpen en ontwikkeld om tegemoet te komen aan de behoeften van klanten die een auto willen die past bij hun duurzaamheidswaarden, maar geen toegevingen willen doen wat hun praktische dagelijkse behoeften betreft. Hij biedt een van de beste leef- en bagagevolumes in zijn klasse, terwijl onze flexibele E-GMP-architectuur zorgt voor een ongeëvenaard volledig elektrisch rijbereik. Met de EV3 heeft Kia het EV SUV-segment opnieuw gedefinieerd door een compact model te creëren dat volop is uitgerust met innovatieve technologie en functies", aldus Spencer Cho, Vice President en hoofd van Global Business Planning.

Net als bij de grotere EV9 SUV hebben de ingenieurs van Kia geen middel onbeproefd gelaten in hun streven naar optimale efficiëntie bij de EV3. Hij heeft een verbeterd aerodynamisch koetswerk, met een volledige 3D-bodemplaat voor een indrukwekkend lage luchtweerstandscoëfficiënt van 0,263 Cd. De ultramoderne technologie van de Battery Management Unit (BMU) en Cell Monitoring Unit (CMU) zorgt ervoor dat de hoogspanningsbatterijsystemen van 58,3 kWh en 81,4 kWh zo efficiënt mogelijk met energie omgaan.

De EV3 Long Range biedt een geschat rijbereik tot 600 km (WLTP). Deze indrukwekkende flexibiliteit geeft mensen die voor het eerst kennismaken met elektrische mobiliteit, het volste vertrouwen om lange ritten aan te kunnen. Wanneer de batterij van de EV3 moet worden 'bijgetankt', kunnen de inzittenden ontspannen in het comfort van het leefruimteachtige interieur. Dankzij het geavanceerde Vehicle Charging Management System van Kia kan de batterij immers in ongeveer 31 minuten worden opgeladen van 10-80 procent .

Veiligheid en technologie van een grote elektrische SUV in het compacte segment
Kia heeft de EV3 uitgerust met een reeks ultramoderne veiligheids-, rij-, gebruiks- en oplaadfuncties die gewoonlijk voorbehouden zijn aan het segment van de grote EV SUV's. Het resultaat is een beter aanbod voor eigenaars dat aanzienlijk verder gaat dan wat momenteel wordt aangeboden in het bestaande compacte SUV-segment, naast een transformerende en superieure rijervaring in vergelijking met voertuigen met een verbrandingsmotor (ICE).

De ADAS-technologie (Advanced Driving Assistance Systems) van het voertuig omvat eDTVC Electric Dynamic Torque Vectoring Control om ervoor te zorgen dat de EV3 zijn vermogen soepel en stabiel overbrengt op de weg. Forward Collision-Avoidance Assist, Lane Keeping Assist, Highway Driving Assist en Reverse Parking Collision-Avoidance Assist bieden extra ondersteuning en gemoedsrust voor bestuurders tijdens elke rit, hoe lang of kort die ook is.

Met de Remote Smart Parking Assist van Kia kunnen eigenaars de EV3 zelfverzekerd en veilig in en uit krappe ruimtes manoeuvreren zonder dat de bestuurder in het voertuig hoeft te zitten. Het 12-inch grote Head-up Display (HUD), dat nog meer waarde toevoegt aan het compacte EV SUV-segment, projecteert informatie op de voorruit om de bestuurder zo min mogelijk af te leiden.

De EV3 is het eerste model dat profiteert van i-Pedal 3.0, Kia's nieuwe remtechnologie waarmee de bestuurder het niveau van regeneratief remmen naar eigen voorkeur kan aanpassen terwijl hij met één pedaal rijdt. Dit maximaliseert de energie-efficiëntie en vermindert merkbaar de vermoeidheid tijdens lange ritten. Daardoor kan het voertuig verder rijden op één lading en wordt de reis boeiender, aangenamer en comfortabeler.

Met de EV3 is Kia de eerste fabrikant die Vehicle-to-Load (V2L) naar het segment van de compacte EV SUV's brengt. Hiermee hebben de inzittenden de vrijheid en flexibiliteit om externe apparaten zoals laptops, kleine koelkasten, koffiezetapparaten of haardrogers van stroom te voorzien. Met de Digital Key 2.0 van Kia hoeven klanten geen fysieke sleutels meer mee te nemen en kunnen ze de EV3 ontgrendelen en starten met alleen hun smartphone of smartwatch. Ze kunnen de digitale sleutel van de EV3 ook gemakkelijk delen met vrienden en familie.

Innovatieve technologie en digitale connectiviteit naar een hoger niveau tillen
Als aanvulling op de transformerende ervaring die het leefruimteachtige interieur biedt, heeft Kia de EV3 uitgerust met een holistisch pakket connectiviteits- en entertainmentfuncties. De meeste zijn ontworpen om veilig van te genieten als het voertuig in beweging is, terwijl andere alleen kunnen worden ervaren als het voertuig stilstaat en Parkeren is geselecteerd.

Kia biedt verschillende streambare content aan via zijn Premium Streaming-service, geleverd via LG's Automotive Content Platform (ACP) dat met webOS werkt. Kia biedt ook arcadespellen, zodat de inzittenden in het voertuig kunnen gamen. Deze meeslepende ervaring wordt nog versterkt door de geluidskwaliteit van het Harman Kardon-audiosysteem in de EV3, dat een ervaring biedt die lijkt op die van een thuisbioscoop.

"Auto's zijn niet langer alleen een vervoermiddel, maar een verlengstuk van onze 'leefruimte'. De EV3, die werd ontwikkeld met tal van klantgerichte innovaties, biedt onze klanten een meeslepende content-ervaring met onze premium streaming-diensten en het beste geluidssysteem in zijn klasse", aldus Chang Sung Ryu, Senior Vice President en hoofd van Global Brand & CX. "Door de mogelijkheid te bieden om het interieur van de EV3 digitaal aan te passen via de Kia Connect Store, net zoals men een smartphone zou personaliseren, samen met de introductie van Kia's AI Assistant benadrukken deze voorbeelden nog eens hoe de EV3 inspeelt op de steeds veranderende behoeften van klanten."

In de EV3 kunnen inzittenden het dashboard en infotainmentsysteem van hun auto personaliseren met op de NBA-teams geïnspireerde Display Themes. Deze thema's tonen de kleuren, afbeeldingen en animaties van de teams en zijn gemakkelijk toegankelijk via de digitale Kia Connect Store. Kia is van plan om de selectie Display Themes in de toekomst uit te breiden, zodat er nog meer opties zijn om de auto aan te passen.

De EV3 is het eerste EV-model dat is uitgerust met Kia's AI Assistant-technologie, die onlangs zijn debuut maakte in de K4, de compacte sedan van Kia. Deze technologie biedt klanten nieuwe en innovatieve manieren om direct en intuïtief met de voertuigfuncties te communiceren en ze te bedienen, wat het gebruiksgemak verhoogt en de productiviteit optimaliseert terwijl ze in het voertuig zitten. Deze mensachtige assistent zal gebruikers altijd ondersteunen en inspireren terwijl ze de wereld verkennen. Kia zal binnenkort van start gaan met de introductie van deze functies in andere EV-modellen, te beginnen met de EV3.

Met de integratie van generatieve AI is de spraakassistent van Kia nu nog capabeler. Generatieve AI verstaat complexe contexten doordat het natuurlijke taal begrijpt, waardoor het op een natuurlijke manier met gebruikers kan communiceren. De AI Assistant kan de reisplanning ondersteunen en klanten begeleiden om optimaal te profiteren van de voertuigfuncties, zoals entertainment en het zoeken naar informatie.

De AI Assistant wordt in eerste instantie op massaproductie toegepast in Zuid-Korea, maar Kia is van plan om het domein en de diensten van de AI Assistant uit te breiden naar Europa. Deze technologie is voortdurend in ontwikkeling en zal in de toekomst nog meer voordelen opleveren voor klanten.

Kia's wereldwijde campagne voor de EV3: 'A moving power'
Kia zal een reeks wereldwijde campagneactiviteiten lanceren, onder het overkoepelende statement 'a moving power'. Dit statement weerspiegelt de toewijding van het bedrijf aan innovatie door middel van geavanceerd design en technologie, evenals de vastberadenheid om het aanbod uit te breiden. De introductie van de EV3 zal voor een duurzamere, efficiëntere en handigere mobiliteit zorgen om EV's toegankelijker te maken voor iedereen.

De EV3 wordt eerst in Korea geïntroduceerd in juli 2024, gevolgd door de Europese lancering in de tweede helft van het jaar. Kia heeft plannen om de verkoop van de EV3 verder uit te breiden naar andere regio's. Na de introductie op de Europese markt worden nog meer lanceringen verwacht.

Getagged onder:
kia
Laatst aangepast op maandag, 27 mei 2024 17:42

Gerelateerde items (op tag)

Europese première voor Kia PBV op IAA Hannover 2024

Brussel, België - 30 augustus 2024 - Kia is voor het eerst aanwezig op de IAA Hannover, van 16 tot en met 22 september 2024. Een belangrijk hoogtepunt van het evenement is de Europese première van de PBV-conceptvoertuigen van het merk. Met de PBV's neemt Kia de gewaagde stap om de markt van lichte bedrijfsvoertuigen (LCV) te betreden met een unieke reeks voertuigen.

Kia EV3: hoogstaande elektrische SUV-ervaring voor iedereen

Kia onthulde alle details van de nieuwe Kia EV3, de compacte EV SUV van het Koreaanse merk. Met zijn combinatie van een gedurfd design, innovatieve technologie en baanbrekende functies stelt de EV3 nieuwe normen die nog niet eerder te zien waren in het compacte EV SUV-segment.

De EV3 is gebaseerd is op de geavanceerde technologie en design van Kia’s grootste SUV, de EV9, maar heeft toch zijn eigen identiteit.

Test: Kia EV9 RWD, Space-KIA

Met het succes van de Kia EV6 en de daarbij horende titel van Auto van het Jaar 2022, zet KIA hun elektrisch offensief voort. Ditmaal met de indrukwekkend uitziende EV9. Later komen daar nog een compacte stadswagen EV3, een C-segment SUV EV5 en zelfs een berline in het C-segment EV4 bij.  

Kia Vermant levert 23 Kia Ceed SW PHEV wagens aan Equans.

Antwerpen Zuid, 24 juni 2024 – Kia Vermant mocht onder een (langverwachte) stralende zon 23 Kia Ceed SW Plug-In hybrides leveren aan Equans. In de schaduw van de Kia Vermant-toren aan de A12 in Aartselaar, werd de overhandiging een feestelijk gebeuren.