Europese première voor Kia PBV op IAA Hannover 2024

woensdag, 04 september 2024 09:59
Europese première voor Kia PBV op IAA Hannover 2024

Brussel, België - 30 augustus 2024 - Kia is voor het eerst aanwezig op de IAA Hannover, van 16 tot en met 22 september 2024. Een belangrijk hoogtepunt van het evenement is de Europese première van de PBV-conceptvoertuigen van het merk. Met de PBV's neemt Kia de gewaagde stap om de markt van lichte bedrijfsvoertuigen (LCV) te betreden met een unieke reeks voertuigen.

PBV staat voor "Platform Beyond Vehicles". Op de stand van Kia (hal 13, locatie C71) worden de PV5 High Roof concepten, PV5 People Mover concepten, PV5 3D concepten en PV7 concepten getoond. Volledig elektrisch, verbonden en aanpasbaar, de Kia PBV's zijn een baanbrekende benadering van de LCV-markt, met de lancering van de productieversie gepland voor de zomer van 2025.

"Onze flexibele en zeer veelzijdige PBV's gaan logistiek en transport volledig veranderen, met een zeer klantgerichte aanpak en een uniek elektrisch platform dat kan worden aangepast voor meerdere mobiliteitsbehoeften," zegt Marc Hedrich, President van Kia Europa.

Van ontwikkeling tot inzet, Kia PBV's zijn ideaal voor zowel professionele als particuliere klanten. Als complete mobiliteitsoplossingen combineren PBV's op unieke wijze doelgerichte EV's met geavanceerde softwareoplossingen, over-the-air updates en de beste afmetingen en laadcapaciteiten in hun klasse, met uitstekende wendbaarheid en de laagste laadhoogte op de markt.

Kia houdt op 16 september om 10.00 uur een persconferentie om de PBV's te introduceren op de Kia-stand.

Getagged onder:
kia
Laatst aangepast op woensdag, 04 september 2024 10:26

Gerelateerde items (op tag)

Kia lanceert lichte bedrijfswagens in Europa en doet belangrijke aankondigingen op de IAA in Hannover

Hannover, 16 september 2024 - Kia presenteerde de Europese première van het nieuwe Platform Beyond Vehicle (PBV)-concept van het merk op de IAA in Hannover. Met PBV's schudt Kia de markt voor lichte bedrijfsvoertuigen (LCV) op met een fascinerende reeks speciaal gebouwde elektrische voertuigen (EV's). Samen met belangrijke partnerschappen voor wagenparkbeheer, het ombouwen van voertuigen en nog veel meer, zullen de LCV's van Kia mensen helpen om zaken te doen zoals nooit tevoren, ondersteund door een garantie van zeven jaar/150.000 km.

Kia EV3: hoogstaande elektrische SUV-ervaring voor iedereen

Kia onthulde alle details van de nieuwe Kia EV3, de compacte EV SUV van het Koreaanse merk. Met zijn combinatie van een gedurfd design, innovatieve technologie en baanbrekende functies stelt de EV3 nieuwe normen die nog niet eerder te zien waren in het compacte EV SUV-segment.

De EV3 is gebaseerd is op de geavanceerde technologie en design van Kia’s grootste SUV, de EV9, maar heeft toch zijn eigen identiteit.

Test: Kia EV9 RWD, Space-KIA

Met het succes van de Kia EV6 en de daarbij horende titel van Auto van het Jaar 2022, zet KIA hun elektrisch offensief voort. Ditmaal met de indrukwekkend uitziende EV9. Later komen daar nog een compacte stadswagen EV3, een C-segment SUV EV5 en zelfs een berline in het C-segment EV4 bij.  

Kia Vermant levert 23 Kia Ceed SW PHEV wagens aan Equans.

Antwerpen Zuid, 24 juni 2024 – Kia Vermant mocht onder een (langverwachte) stralende zon 23 Kia Ceed SW Plug-In hybrides leveren aan Equans. In de schaduw van de Kia Vermant-toren aan de A12 in Aartselaar, werd de overhandiging een feestelijk gebeuren.