Kia lanceert lichte bedrijfswagens in Europa en doet belangrijke aankondigingen op de IAA in Hannover

maandag, 16 september 2024 18:01
Kia lanceert lichte bedrijfswagens in Europa en doet belangrijke aankondigingen op de IAA in Hannover

Hannover, 16 september 2024 - Kia presenteerde de Europese première van het nieuwe Platform Beyond Vehicle (PBV)-concept van het merk op de IAA in Hannover. Met PBV's schudt Kia de markt voor lichte bedrijfsvoertuigen (LCV) op met een fascinerende reeks speciaal gebouwde elektrische voertuigen (EV's). Samen met belangrijke partnerschappen voor wagenparkbeheer, het ombouwen van voertuigen en nog veel meer, zullen de LCV's van Kia mensen helpen om zaken te doen zoals nooit tevoren, ondersteund door een garantie van zeven jaar/150.000 km.

De lichte bedrijfswagens van Kia, die volledig klantgericht zijn en ideaal voor zowel B2B als particuliere klanten, combineren op unieke wijze speciaal gebouwde elektrische voertuigen met geavanceerde softwareoplossingen, over-the-air updates en de beste afmetingen en laadvermogens in hun klasse. De concepten PV5, PV5 People Mover, PV5 High Roof en PV7 werden allemaal getoond op de Kia-stand. De productieversie is gepland voor de zomer van 2025.

"Om de markt voor lichte bedrijfsvoertuigen te ontwrichten is een holistische aanpak nodig om de voordelen van een speciaal platform voor een breed scala aan klanten te maximaliseren", zegt Marc Hedrich, President van Kia in Europa. "Hoewel deze aanpak geen primeur is voor elektrische personenwagens, is het zeker de eerste keer dat we dit zien voor lichte bedrijfsvoertuigen. Dit is een mijlpaal en onze lichte bedrijfsvoertuigen zijn klaar om een betere toegankelijkheid, hogere volumes en lagere operationele kosten te bieden om de logistiek en mobiliteit volledig te veranderen."

De PBV's van Kia maken deel uit van de Plan S-strategie van het merk, die ook de uitbreiding van het elektrische wagenpark omvat. Het PBV-concept is gebaseerd op vier pijlers - Drive, Charge, Connect en Work - en op de IAA in Hannover, die van 16 tot 22 september 2024 plaatsvindt, zullen voor elke pijler belangrijke nieuwe functies worden aangekondigd.

Drive: de ervaring maximaliseren
Kia heeft speciaal voor BEV's een innovatief BEV-platform ontwikkeld, dat kan worden aangepast aan verschillende wielbasislengtes om gemakkelijk plaats te bieden aan een breed scala aan voertuiggroottes en carrosserietypes. Met hun indrukwekkende rijeigenschappen, vermogen en acceleratie presteren kleine, middelgrote en grote PBV's uitstekend op de weg en in stedelijke gebieden. Ze bieden ongeëvenaarde rijeigenschappen en wendbaarheid, met een draaicirkel die het gemakkelijk maakt om in krappe ruimtes te parkeren en door stadscentra te rijden.

Op de IAA in Hannover kondigde Kia aan dat elke PBV gedekt zal zijn door een garantie van zeven jaar/150.000 km. Dit geeft klanten absolute gemoedsrust om alle dagelijkse ritten en taken met volledige betrouwbaarheid en dekking uit te voeren. Klanten kunnen ook genieten van de unieke gebruikerservaring van de multitasking cockpit, AI-gestuurde mens-machine-interface en meerdere opbergruimtes. De cockpit is in hoge mate aanpasbaar en kan eenvoudig worden omgevormd tot een mobiele werkplek wanneer het voertuig stilstaat.

Charge: efficiëntie maximaliseren
Kia LCV's zullen gebruikmaken van het Kia Charge-netwerk, dat toegang biedt tot meer dan 780.000 oplaadpunten in 28 Europese landen. Ook het IONITY-netwerk, met meer dan 4.100 laadpunten in 24 Europese landen, kan worden gebruikt. Dankzij ultrasnel laden kan een PBV in minder dan 30 minuten worden opgeladen van 10% tot 80%, zodat klanten de auto tijdens hun lunchpauze of bij een bezoek aan een klant kunnen opladen. Daarnaast zullen Kia's PBV's 22kW AC-laden aanbieden voor betere optimalisatie en kostenbesparing, evenals snelladen tot 150kW DC.

Het vereenvoudigde laadproces wordt geleverd door het Kia Plug & Charge systeem, waarmee het voertuig in één stap kan worden opgeladen door simpelweg de laadkabel aan te sluiten, en de Kia EV routeplanner, die het volgende beschikbare laadstation vindt en het voertuig er rechtstreeks naartoe leidt. Vloten kunnen ook profiteren van laadoplossingen voor depots, waarbij een vloot PBV's wordt opgeladen in het privécentrum of de depotlocatie van de operator.

Kia PBV's zullen ook voorzien zijn van V2L, waardoor het mobiele energie-eenheden worden die apparaten, gereedschap, koeleenheden, noodapparatuur en nog veel meer van stroom kunnen voorzien. Klanten kunnen ook energie uitwisselen met het elektriciteitsnet via het V2G-ecosysteem, waardoor de totale eigendomskosten van het voertuig worden geoptimaliseerd en wordt bijgedragen aan een duurzaam gebruik van elektriciteit.

Connect: maximaal gemak
Kia PBV's zullen de meest flexibele en technologisch geavanceerde LBV's op de markt zijn. Op de IAA Hannover kondigde Kia aan dat het de krachten heeft gebundeld met Geotab om de toekomst van wagenparkbeheer te stimuleren. Deze strategische samenwerking zal een reeks data-oplossingen integreren, met verbeterde technologie aan boord van voertuigen, innovatieve systemen, routeoptimalisatie en beloningen voor veilig rijden. Geotab is wereldwijd marktleider op het gebied van connected transport en asset management oplossingen.

“We werken samen met Geotab omdat we dezelfde toewijding delen voor het leveren van de beste oplossingen voor wagenparkbeheer”, zegt Pierre-Martin Bos, Director PBV bij Kia Europe. “Samen zijn we erop gericht om wagenparkbeheerders te voorzien van geavanceerde technologie en rijke gegevensinzichten die nodig zijn om de activiteiten te optimaliseren en de veiligheid van de bestuurder te verbeteren.”

Als volledig verbonden voertuigen hebben Kia PBV's een reeks systemen en functies aan boord om het gebruiksgemak te maximaliseren. Dit omvat een volledig nieuwe head unit op basis van Android OS, een AI-gestuurde stemassistent, voorspellend onderhoud, intelligente routing en een op maat gemaakt fleet management systeem. Digital Key 2.0 biedt op afstand gedeelde toegang tot het voertuig, terwijl over-the-air updates ervoor zorgen dat de nieuwste functies en technologieën aan boord zijn.

Meer in het algemeen kunnen live gegevens die tijdens het gebruik van de PBV worden gegenereerd, worden gebruikt om rijpatronen te analyseren, problemen op afstand te identificeren, toegang te krijgen tot voertuigbediening en wagenparken effectiever dan ooit te beheren. Dankzij de toegang tot de Android applicatiemarkt kunnen klanten de applicaties die ze willen aan het voertuig toevoegen. Daarnaast zal Kia Connect doordachte klantoplossingen bieden voor lichte bedrijfsvoertuigen, geoptimaliseerd om de gebruikerservaring te verbeteren op basis van specifieke bedrijfsbehoeften.

Work: productiviteit maximaliseren
PBV's zijn uiterst flexibele voertuigen, verkrijgbaar in verschillende varianten, zitopstellingen, afmetingen en ombouwingen. Ze bieden het beste laadvolume en de grootste laadhoogte in hun klasse om de productiviteit te maximaliseren en stilstand tot een minimum te beperken.

Kia werkt al samen met een aantal partners, waaronder pan-Europese ombouwers, om PBV's op maat te ontwikkelen voor specifieke behoeften, zoals bedrijfswageninrichting, gekoeld goederentransport, vrijetijdsmobiliteit en rolstoeltoegankelijke mobiliteit.

Op de IAA Hannover kondigde het merk een nieuwe technische samenwerking aan met de Petit Forestier Groep, de wereldleider op het gebied van koelvoertuigen, voor de ontwikkeling van de gekoelde versie van onze PBV's. Met meer dan 117 jaar ervaring en een wereldwijde aanwezigheid, brengt de Petit Forestier Groep alle nodige vaardigheden en expertise rond de koelketen samen. Kia PBV zal profiteren van hun technische knowhow, maar ook van hun kennis van de markten en zakelijke toepassingen van hun merk voor de verhuur van koeloplossingen.

Kia werkt al samen met merken als Uber en heeft de eerste deals gesloten met Coupang en CJ Logistics voor leveringen, evenals met Kakao Mobility en Dubai Taxi Corporation voor ride-hailing.

PBV's hebben een superieur laadvolume en de beste laadhoogte in hun klasse, waardoor klanten meer goederen kunnen laden, hun productiviteit kunnen maximaliseren en tijd kunnen besparen. Voor B2B-klanten zal een speciaal dealernetwerk bestaan uit werkplaatsen met de juiste afmetingen, een ervaren verkoopteam, verlengde openingstijden en deskundig personeel dat speciaal is opgeleid voor B2B-behoeften - dit alles om het gebruik en de inzettijd van de voertuigen te optimaliseren. Kia zal ook B2B-financiering aanbieden om een zeer concurrerende total cost of ownership te garanderen.

“Onze focus ligt op de behoeften van de klant, om een oplossing te bieden voor elk gebruik, bedrijfscontinuïteit te garanderen en de uptime van voertuigen te optimaliseren”, zegt Pierre-Martin Bos, Director PBV bij Kia Europe. “We versterken onze merkbelofte met een toegewijd PBV-netwerk dat klaar staat om onze voertuigen te onderhouden met specifieke klantgerichte normen, bovenop de meer dan 2600 daadwerkelijke Kia-dealers in Europa, samen met voorspellend onderhoud via onze OTA-mogelijkheden, zijn we vastbesloten om de meest holistische en innovatieve mobiliteitservaring te leveren aan al onze klanten, voor zakelijk en privégebruik.”

Getagged onder:
kia
Laatst aangepast op maandag, 16 september 2024 18:03

Gerelateerde items (op tag)

Europese première voor Kia PBV op IAA Hannover 2024

Brussel, België - 30 augustus 2024 - Kia is voor het eerst aanwezig op de IAA Hannover, van 16 tot en met 22 september 2024. Een belangrijk hoogtepunt van het evenement is de Europese première van de PBV-conceptvoertuigen van het merk. Met de PBV's neemt Kia de gewaagde stap om de markt van lichte bedrijfsvoertuigen (LCV) te betreden met een unieke reeks voertuigen.

Kia EV3: hoogstaande elektrische SUV-ervaring voor iedereen

Kia onthulde alle details van de nieuwe Kia EV3, de compacte EV SUV van het Koreaanse merk. Met zijn combinatie van een gedurfd design, innovatieve technologie en baanbrekende functies stelt de EV3 nieuwe normen die nog niet eerder te zien waren in het compacte EV SUV-segment.

De EV3 is gebaseerd is op de geavanceerde technologie en design van Kia’s grootste SUV, de EV9, maar heeft toch zijn eigen identiteit.

Test: Kia EV9 RWD, Space-KIA

Met het succes van de Kia EV6 en de daarbij horende titel van Auto van het Jaar 2022, zet KIA hun elektrisch offensief voort. Ditmaal met de indrukwekkend uitziende EV9. Later komen daar nog een compacte stadswagen EV3, een C-segment SUV EV5 en zelfs een berline in het C-segment EV4 bij.  

Kia Vermant levert 23 Kia Ceed SW PHEV wagens aan Equans.

Antwerpen Zuid, 24 juni 2024 – Kia Vermant mocht onder een (langverwachte) stralende zon 23 Kia Ceed SW Plug-In hybrides leveren aan Equans. In de schaduw van de Kia Vermant-toren aan de A12 in Aartselaar, werd de overhandiging een feestelijk gebeuren.