De nieuwe ID.3

maandag, 22 juli 2024 19:23
De nieuwe ID.3

De compacte elektrische ID.3 werd herontworpen om een brede waaier van klanten aan te spreken en voorzien van de nieuwste software, een verfijnd exterieurdesign en een geraffineerd interieur. Het gebruik van hoogwaardige, duurzame en dierproefvrije materialen weerspiegelt de strategie die Volkswagen heeft ingevoerd voor de hele ID-familie. 100% elektrisch.

Interieur: verbeterde kwaliteit, duurzaam en vrij van materialen van dierlijke oorsprong. Het interieur van de nieuwe ID.3 combineert modern design met een hoog percentage duurzame en gerecyclede materialen. Fijne stiksels in een contrasterende kleur versterken het gevoel van kwaliteit nog meer. Voor de deurbekleding en stoelbekleding heeft Volkswagen ArtVelours Eco-microvezel gebruikt, een stof die voor een groot deel uit gerecycled materiaal bestaat. De zachte, met schuim beklede oppervlakken van het bestuurderscompartiment zorgen voor een nieuwe tactiele ervaring. De vernieuwde deurbekleding in het interieur wordt ook gekenmerkt door zachtere, grotere vlakken.

De ID.3 is standaard slim verbonden. Opladen is eenvoudiger en nog handiger met de nieuwe ID.3, dankzij standaardfuncties zoals de intelligente reisplanner voor elektrische voertuigen. Op lange ritten plant deze de oplaadpunten die nodig zijn om de bestemming zo snel mogelijk te bereiken, op basis van actuele verkeersinformatie en -voorspellingen en het oplaadniveau van de accu. Laadstops worden dynamisch geëvalueerd op basis van het vermogen van de laadstations. Dit betekent dat de routeplanningsfunctie twee korte oplaadstops met een hoog vermogen kan voorstellen in plaats van één lange oplaadstop met een laag vermogen. Bovendien detecteert het systeem welke laadstations bezet zijn en stelt deze niet als eerste voor.

Een modern, intuïtief bedieningsconcept. De nieuwe ID.3 is uitgerust met de allernieuwste generatie software. Deze verbetert de prestaties van het systeem en is in staat om op afstand updates te ontvangen, bekend als "over-the-air". Het compacte scherm voor de bestuurder, met een diagonaal van 13,4 centimeter (5,3 inch), wordt bediend via het multifunctionele stuurwiel. In het midden van het dashboard bevindt zich nu standaard een touchscreen van 30,5 centimeter (12 inch) waarmee het navigatiesysteem, telefoonfuncties, media, bestuurdersassistentiesystemen en auto-instellingen kunnen worden bediend.

De Volkswagen ID.3 heeft de Best Buy award van Testaankoop gewonnen!

-Deze award is een echte erkenning voor het werk van de ontwerpers en ingenieurs en onderstreept de verbeteringen van de vernieuwde ID.3. Sinds de lancering van onze eerste elektrische ID in 2020 is de concurrentie op alle markten toegenomen. Toch kwam onze ID.3 als beste uit de bus in één van de strengste tests voor personenwagens.

-Een 'Best Buy' award ontvangen van de meest gerespecteerde consumentenorganisatie van België (en zelfs Europa) is een prestatie die het verdient om in de kijker gezet te worden. De ID.3 heeft zijn rijtest met glans doorstaan!

Tot slot is de nieuwe ID.3 verkrijgbaar tegen een zeer aantrekkelijke prijs. De ID.3 Pro Performance kost zelfs minder dan 40.000 euro btw inbegrepen, wat alleen maar onderstreept dat de Belgische klanten waar voor hun geld krijgen.

www.volkswagen.be/nl/modellen/new-id-3.html

Getagged onder:
volkswagen
Laatst aangepast op maandag, 22 juli 2024 19:26

Gerelateerde items (op tag)

Test: Volkswagen ID.7 Pro Business Premium

Volkswagen breidt zijn gamma stilaan uit en komt binnen de ID-reeks met een nieuw model, en dit keer geen SUV.  Na de ID.3, ID.4, ID.5 en ID.Buzz tijd voor de ID.7.  Een model dat meteen in een hoger segment terecht komt.  Wij zijn maar wat blij om een nog eens met een elektro-berline op pad te gaan.

Succesvolle Volkswagen Business Class: de wereldpremière van de nieuwe Passat Variant

Precies 50 jaar geleden werd een van de meest succesvolle Volkswagens gelanceerd: de Passat. Met meer dan 30 miljoen verkochte exemplaren is dat na de Golf en zelfs vóór de Kever het meestverkochte VW-model aller tijden. Nu geeft Volkswagen in een wereldpremière alle gegevens vrij van een volledig nieuw ontwikkelde Passat: hij zal voor het eerst aan het publiek worden gepresenteerd op de IAA Mobility in München (05-09.09.2023). De nieuwe Passat wordt in het eerste kwartaal van 2024 op de markt gebracht als een universeel bruikbare Variant. Het nieuwe design is strak en krachtig: overduidelijk Passat, onloochenbaar VW en toch vanuit elk perspectief overduidelijk nieuw. Het innovatieve gamma met drie nieuwe plug-in- en mildhybride aandrijvingen en vijf turbobenzine- en turbodieselvarianten is efficiënt. De rijervaring in de stille en ruime Passat Variant, die optioneel verkrijgbaar zal zijn met een nieuw adaptief onderstel (DCC Pro2) en nieuwe ergoActive-stoelen2 (met pneumatische drukpuntmassage) is hoogst comfortabel. De intuïtief bedienbare en vooruitstrevende functies van de vierde generatie van het MIB-infotainmentsysteem (MIB4) zijn volledig nieuw ontwikkeld. Optioneel kan de nieuwe Passat ook zelfstandig inparkeren en lange afstanden afleggen met ondersteuning van rijhulpsystemen.

Volkswagen ID-gamma: uitgebreid en verbeterd

Volkswagen breidt zijn gamma 100% elektrische voertuigen uit en biedt een compleet gamma emissievrije voertuigen.
De actieradius, volgens de WLTP-cyclus, bedraagt voor verschillende modellen in het ID-gamma meer dan 500 km. Lange ritten vormen nooit een probleem dankzij de mogelijkheid om op te laden aan een krachtige terminal (tot 135 kW) waarmee 80% van de lading in een half uur kan worden teruggewonnen.