Alpine creëert Hypertech Alpine, zijn nieuwe spitstechnologische ontwikkelingscentrum in Viry-Châtillon

dinsdag, 01 oktober 2024 17:57
Alpine creëert Hypertech Alpine, zijn nieuwe spitstechnologische ontwikkelingscentrum in Viry-Châtillon

Hypertech Alpine, het nieuwe, uiterst geavanceerde ontwikkelingscentrum van het merk, zal enkele van de beste talenten verenigen om bij te dragen tot de ontwikkeling van hyperperformante voertuigen en innovaties op het vlak van spitstechnologie, voor Alpine en Renault Group. Deze duurzame aanpak zal het mogelijk maken om de competenties van de teams van Viry-Châtillon inzake spitstechnologie (hard- en software) te bestendigen en de intellectuele eigendom van de Groep te behouden.

Hypertech Alpine zal de volgende projecten implementeren:

  • De toekomstige Supercar van Alpine: het centrum in Viry-Châtillon zal bijdragen tot de ontwikkeling van de toekomstige supersportwagen van Alpine.
  • De batterijtechnologieën van morgen: Hypertech Alpine zal op korte en middellange termijn instaan voor de ontwikkeling van batterijen voor de sportieve wagens van het merk. Op langere termijn zullen deze teams zich ook wijden aan onderzoek naar en de geavanceerde ontwikkeling van nieuwe celchemieën met erg hoge energiedichtheid, met name vastestofbatterijen, voor extreme gebruiksomstandigheden zoals toepassingen in supersportwagens.
  • Nieuwe technologieën voor elektromotoren: Hypertech Alpine zal in samenwerking met Ampere geavanceerde onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten uitvoeren rond deze technologieën om de technologische doorbraken voor te bereiden die verwacht worden bij de volgende generaties van elektrische voertuigen.
  • Het motorsportprogramma: de expertise van Viry-Châtillon in de autosport wordt alom erkend en komt ook tot uiting in de verschillende bestaande programma’s die elkaar zullen versterken. Dat zijn: het wereldkampioenschap uithoudingsraces (WEC), de klantencompetitie, maar ook de Formule E en de Rally-Raid voor partnermerken.
  • De F1-waakcel: naar aanleiding van het overlegproces en de dialoog met de sociale partners van Viry-Châtillon heeft Alpine beslist om een F1-waakcel op te richten die de kennis en vaardigheden van de medewerkers in deze sporttak wil behouden om een voortrekkersrol te blijven spelen in de innovatie, ten dienste van de verschillende projecten van Hypertech Alpine.

IMPLEMENTATIE VAN HET PROJECT HYPERTECH ALPINE
a afloop van het overleg met de sociale partners, dat constructief verliep en een onafhankelijke expertise omvatte, bevestigt de directie van Alpine haar plannen om de vestiging om te vormen tot een expertisecentrum voor engineering en spitstechnologie, en dit vanaf eind 2024. Op de ontwikkeling van een nieuwe motor na, blijven de F1-activiteiten van Viry behouden tot het einde van seizoen 2025.

Elke medewerker die betrokken is bij dit reorganisatieproject krijgt een nieuwe functie aangeboden binnen Hypertech Alpine.

Er zal een speciale cel worden opgericht, bestaande uit directieleden, human resources en werknemersvertegenwoordigers, om te werken aan de verschillende begeleidingsvoorzieningen voor de reorganisatie en met name aan de opleidingsplannen die nodig zijn om de nieuwe projecten in goede banen te leiden.

“De oprichting van dit Hypertech Alpine-centrum is cruciaal voor de ontwikkelingsstrategie van Alpine en, meer in het algemeen, voor de innovatiestrategie van de Groep. Het is een keerpunt in de geschiedenis van de vestiging van Viry-Châtillon, dat het mogelijk zal maken om de knowhow te bestendigen en zijn zeldzame competenties te verankeren in de ambitieuze toekomst van de Groep, door ook Alpine te versterken in zijn positie van ‘innovation garage’. Zijn sportieve DNA blijft een pijler van het merk en zal, met name dankzij Hypertech Alpine, een nooit geziene industrieel en autoproject blijven voeden.” Philippe Krief, CEO Alpine

Getagged onder:
alpina
Laatst aangepast op dinsdag, 01 oktober 2024 17:59

Gerelateerde items (op tag)

A390_β: Alpine presenteert de show-car voor zijn eerste elektrische sport-fastback

Op 11 oktober 2024 onthult Alpine exclusief op zijn mediasite de A390_β show car, de voorloper van de toekomstige fastback sportauto van het merk, waarvan de productie in Dieppe in 2025 van start gaat. Dit nieuwe model zal deel uitmaken van de 100% elektrische Dream Garage van Alpine, naast de A290, de sportieve stadsauto die deze zomer op de markt kwam.

Alpine A290: opening van de bestellingen en prijzen voor België

Op 30 juli opent Alpine de bestellingen voor zijn A290-gamma en stelt het zijn prijzen in België voor, vanaf 38.700 euro incl. btw. De A290, de nieuwe kleine zuivere elektrische sportwagen van Alpine, wordt aangeboden in twee vermogensniveaus van 180 pk en 220 pk, met een batterij van 52 kWh, goed voor een rijbereik tot 380 km WLTP. Het gamma bestaat uit vier uitvoeringen: de A290 GT, de A290 GT Premium, de A290 GT Performance en de A290 GTS. Bij de lancering onderstreept een beperkte reeks van 1.955 exemplaren, die ‘Première Édition’ werd gedoopt, de exclusieve kant van deze vinnige stadswagen. Alpine A290 GT komt in aanmerking voor de Vlaamse premie van 5.000 €.

Alpine A110 midden in de actie in de nieuwe Largo Winch

Alpine koos voor dit derde luik van Largo Winch om met zijn iconische A110 GT zijn opwachting te maken in de 7e kunst. De compacte sportcoupé, te herkennen aan zijn uitstraling, zuivere lijnen en lakkleur Gris Tonnerre, verslindt de wegen met een opmerkelijke wendbaarheid. Tussen de besneeuwde bergen begint voor Tomer Sisley een hectische race in de Alpine A110, die doet denken aan de roots van het merk met de pijlvormige A.