Test MG4 - a shape of things to come…

woensdag, 11 januari 2023 11:17
Test MG4 - a shape of things to come…

Voor deze nieuwe telg in het C segment streken we neer in het landelijke maar soms ook drukke Melsbroek. Een druilerige dag vol mist en motregen. De ‘dame in oranje’ of ‘Fizzy Orange’ in haar lanceringskleur lonkte ons al van ver. Er is evenwel keuze uit 7 kleuren. Een compacte hatchback uit het zuiverste hout gesneden. Eigenzinnig zoals dat heet.

De MG4 is de jongste telg van de grootste Chinese Autobouwer SAIC Motor ( Shanghai Automotive Industry Corporation). Deze kocht in 2006 de naam MG en andere activa van de Group MG Rover over. Het originele MG logo werd met fierheid behouden. De constructeur en zijn joint ventures verkopen maandelijks een paar honderdduizend wagens en vrachtwagens wereldwijd. Niet te verwonderen, zal u zeggen als u hier verder leest.

Tussen de huidige MG modellen vinden we een opmerkelijk exemplaar. Opmerkelijk door zijn design en uitrusting……De MG4 is een full electric high performance car. De MG4 is opgedeeld in 3 versies, namelijk de Standard, de Comfort en de Luxury, respectievelijk geprijsd aan 30.785€, 34.285€ en 36.285€ met een actieradius van 350km, 450km en 435km. De topversie, de Luxury onderscheidt zich uiterlijk van de Standard en de Comfort door een zwart dak en dubbele achter spoilers.

De keuze uit de 3 versies is gemakkelijk te maken na een zelfonderzoek door de koper. Hoeveel kilometers zal ik afleggen? Wat is mijn rijstijl? Wat zijn mijn verwachtingen?
Reeds bij onze aankomst op de voorstelling bij de invoerder MG Belux, namen we gretig de sleutel in ontvangst.

Toeval of niet, het werd een MG4 Luxury. Op het eerste zicht zien we een wigvormig design en een scherpe neus met even scherpe LED koplampen. Een frontspoiler, de regelbare inlaatkleppen die voor de koeling van de batterij zorgen en een sportieve zonk in de motorkap. Doet ons denken aan de kop van een haai. De vierdeurs verraadt een elegant en comfortabel, ruim interieur. Het was niet onmiddellijk liefde op het eerste gezicht. Het vraagt wat tijd om aan het ontwerp te wennen.

Ongetwijfeld snijdt deze gestileerde auto door de wind als een warm mes door boter. Op de zijkanten van de carrosserie zijn er de zwarte strips die het duikeffect benadrukken.
De achterzijde verbindt de scherpe lichtblokken door een lichtlijn.

De topversie, de Luxury kreeg bij haar geboorte een zwart dak en 2 dak spoilers mee als uiterlijke kenmerken. Alle drie hebben ze een lengte van 4.287m, een breedte van 1.836m, hoogte 1.504m en een wielbasis van 2.705m. Het maximumvermogen bedraagt respectievelijk 125kW, 150kW en 150kW met maximum koppel van 250Nm. Opmerkelijk zijn ook de aerodynamische wieldeksels. Deze maken niet veel verschil uit voor het geheel maar zijn gewoon mooi te noemen. Deze wagen ligt lager tegen de grond dan haar lotgenoten omdat het platform én de batterij 11 cm dik is. En dus zo is gemaakt om te zorgen voor een optimale wegligging.

Voor we gaan rijden toch nog even enkele technische specificaties. Batterijcapaciteit kWh 51, 64, 64, DC-oplaadtijd (5-80%) 40 min, 35 min, 35 min. Topsnelheid 160km/u voor de 3 versies, acceleratie 7.7 sec, 7.9 sec en 7.9 sec. Energieverbruik (Wh/km 170, 160 en 166.

Slalommen door de straten
We ontgrendelen met de afstandsbediening. En ontdekken een gezellig interieur in deze vierzitter. We stellen de bestuurderszetel in, die tussen haakjes elektrisch verstelbaar is. De passagierszetel is manueel instelbaar. Ik ben 1.90cm groot en heb op de bestuurderszetel en achterbank voldoende been- en hoofdruimte. We hebben geen overschot aan plaats maar het is best ok. De rugleuningen van de achterbank zijn neerklapbaar, goed om van een kofferinhoud van 350 l naar 1165 l te gaan. De kofferruimte, zelfs met opstaande rugleuningen, is voldoende ruim voor dagelijks gebruik. Een opmerkelijk detail is de kabeldoos met de aansluitingen voor het opladen.

We zoeken een startknop…die is er niet. Men vertelt ons dat we moeten op de rem drukken en de draaiknop in middentunnel in R N of D zetten. Het zwarte interieur (er is ook een keuzemogelijkheid tussen zwart en wit), ziet er keurig en kwalitatief uit. Ook de bedieningsknoppen zijn van een onberispelijke kwaliteit en zijn allemaal voorhanden.
Een mooi lederen tweespaken stuurwiel (verwarmd stuurwiel standaard in de Luxury) met de nodige bedieningsknoppen. Er is een digitaal dashboard van 7 inch recht voor ons, goed zichtbaar en een eenvoudig zwevend digitaal instrumentenpaneel van 10 inch met touchscreen in de midden van het dashboard. Reken een halve dag om alle mogelijkheden onder de knie te krijgen. Die halve dag haalt u vlug in bij het dagelijks gebruik van uw MG4. Van rechts naar links over het dashboard loopt een strook in pianolak voorzien van design ventilatieroosters. Hier is een klein negatief puntje: de pianolak weerkaatst en is kras gevoelig.

De MG4 Luxury wordt aangedreven door een hoog performante elektromotor 150kW op de achterwielen. Deze verzekert een acceleratie van 7.9 sec van 0 tot 100km/uur. Een wonderlijk gegeven, als we weten dat onze testwagen 1685kg weegt. Als we gaan rijden dan merken we meteen hoe stil hij is. Geen windgeruis, een beetje lawaai van de banden. Een eigenzinnig accessoire is de keuzeschakelaar, een rijmodus voor Normaal, Eco, Sport, Sneeuw of Custom (op maat). De MG4 is gecertifieerd Euro NCap Test 2022, de Europese erkenning voor Crash & Safety Tests.

Laat ons ook even stilstaan bij het opladen van de batterij. Deze beschikt over een snel laad technologie, gelijkstroom van 135 kW die in 35 minuten voor 80% opgeladen is. Een geavanceerd batterij management systeem waarborgt een stabiel en effectief rijbereik bij koud weer, verwarmt de batterij bij koude temperaturen en koelt de batterij bij warm weer. Door het feit dat de batterij bij koud weer verwarmd wordt, is er geen verlies in de actieradius van 435km (WLTP cijfers). Deze actieradius hangt natuurlijk ook samen met uw rijstijl.

Tijdens het rijden zelf ervaren we de MG4 als stabiel en strak, zeer goed wendbaar en van een prima wegligging. We kunnen zowel sportief als ontspannen door het verkeer flaneren.

De futuristische aanblik van de MG4 plus het opvallende oranje was een eyecatcher in het verkeer. Zelfs bij bochtenwerk gedraagt de MG4 zich uiterst stabiel, strak en evenwichtig en dat voor een achterwiel aangedreven auto met een elektromotor achterin en getuigt van een 50/50 gewichtsverdeling.

Natuurlijk speelt de onafhankelijke achterwielophanging hierbij een rol. Dit ontwerp is op maat gemaakt van de automobilist die een democratische prijsstelling belangrijk vindt. Een ontwerp dat meer biedt dan diezelfde automobilist ooit had durven dromen. Zijn mededingers de Cupra Born, de Volkswagen ID3, de Kia Niro en de Renault Megane zijn hoger, soms veel hoger geprijsd dan de MG4.

Heel opmerkelijk is het, wanneer u het gaspedaal volledig lost, remt op de motor, u energie terugwint die zich omzet in stroom. Als u daarmee speelt, hoeft u uw rempedaal nauwelijks nog te gebruiken. We testen ook graag de adaptieve cruise controle, de rijstrook assistent en de noodstop assistent. We zijn omringd door assistenten. Wat kan er ons nog gebeuren?

De Luxury heeft een navigatiesysteem van Waze ingeplant. We flaneren door bochten, over drukke autobanen, testen het vermogen en het koppel en brengen de auto netjes terug.

Pro
Geen 3e hoofdsteun op de achterzetel.
Geen armsteun.
Iets te trage reactie van het infopaneel.

Contra
MG iSmart.
Verwarmd stuurwiel standaard op de Luxury.
Voorverwarmd opladen.
Realtime navigatie.
360° camera
Warmtepomp voor verwarming, koeling en volledig automatisch.

Tekst: Frank Van Oosten
Foto’s: MG Belux

Getagged onder:
mg
Laatst aangepast op dinsdag, 17 januari 2023 10:03

Gerelateerde items (op tag)