Mercedes-Benz opent dit najaar de eerste eigen snellaadparken

mercredi, 30 août 2023 12:05
Mercedes-Benz opent dit najaar de eerste eigen snellaadparken

Mercedes-Benz opent dit najaar zijn eerste eigen snellaadparken en voert daarmee zijn verregaande plannen uit om de wereldwijde laadinfrastructuur uit te breiden. De eerste Mercedes-Benz Charging Hubs worden vanaf oktober in gebruik genomen in Atlanta (VS), Chengdu (China) en Mannheim (Duitsland). Tegen het einde van 2024 wil Mercedes-Benz het wereldwijde snellaadnetwerk verder uitbreiden tot meer dan 2.000 laadstations. Het langetermijndoel is om tegen het einde van het decennium meer dan 2.000 Charging Hubs met meer dan 10.000 laadstations te creëren.

Mercedes-Benz Charging Hubs in één oogopslag

Mercedes-Benz creëert met dit laadnetwerk nieuwe maatstaven voor het snel, comfortabel en groen laden van elektrische voertuigen. De laadstations bieden, afhankelijk van de regio, laadcapaciteiten tot 400 kW via de standaard laadsystemen CCS1, CCS2, NACS en GB/T. Dankzij een intelligent laadmanagement kan elk voertuig met het maximale capaciteit worden geladen. Hierdoor wordt de laadtijd voor klanten tot een minimum beperkt.

Bij de keuze van de locatie van de Charging Hubs hecht Mercedes-Benz veel waarde aan een prettige en veilige klantervaring. De laadstations bevinden zich op belangrijke verkeersknooppunten of eigen Mercedes-Benz vestigingen en bieden andere voorzieningen in de directe omgeving, zoals accommodaties, restaurants en sanitaire voorzieningen. Om de veiligheid te garanderen, is het de bedoeling om de laadparken uit te rusten met bewakingscamera's. Op geselecteerde locaties zorgen intelligente lichtmasten niet alleen voor een goede verlichting, ze beschikken ook over functionele led-elementen die informatie geven over de beschikbaarheid van het laadstation en de laadstatus van het voertuig. Bij geselecteerde laadstations bieden overkappingen bescherming tegen slecht weer.

Het laadnetwerk is toegankelijk voor bestuurders van alle merken. Mercedes-Benz klanten profiteren van speciale voordelen, bijvoorbeeld de mogelijkheid om een laadstation te reserveren via de Mercedes-Benz me Charge-service om zo de wachttijden te verkorten. Het Mercedes-Benz laadnetwerk is hier naadloos geïntegreerd en vormt een aanvulling op de meer dan 1,3 miljoen laadstations waartoe gebruikers wereldwijd al toegang hebben. Met behulp van het intelligente navigatiesysteem van Mercedes-Benz worden de laadstations direct geïntegreerd in de routeplanning om de beste weg naar het laadstation te bepalen. Om het laden nog comfortabeler te maken, zullen de laadstations extra comfortfuncties bieden, zoals de Plug & Charge-service. Hiermee kunnen Mercedes-Benz klanten het laad- en betaalproces automatisch afhandelen zodra de laadkabel is aangesloten.

“We zijn ervan overtuigd dat elektromobiliteit de sleutel is tot een duurzame, emissievrije toekomst. Ons doel is om een infrastructuur te creëren waarmee elektrische voertuigen betrouwbaar en eenvoudig kunnen worden geladen. Op deze manier ondersteunen we actief de mobiliteitstransformatie. Met het Mercedes-Benz snellaadnetwerk breiden we de wereldwijde laadmogelijkheden uit en creëren we nieuwe maatstaven voor het laden van elektrische voertuigen. We willen onze klanten aanmoedigen om over te stappen op emissievrij rijden en zo een positieve bijdrage te leveren aan de bescherming van ons milieu.”

Franz Reiner, CEO Mercedes-Benz Mobility AG

Duurzame mobiliteit met groene energie

Mercedes-Benz stelt klanten, in het kader van de duurzame bedrijfsstrategie ‘Ambition 2039’ ook in staat om een milieuvriendelijk te laden met 100% groene stroom binnen dit laadnetwerk. Dit gebeurt bij voorkeur via groene stroomleveringscontracten (waar mogelijk) of door het gebruik van hernieuwbare energiecertificaten van een gecertificeerde leverancier. Geselecteerde laadstations zullen ook worden uitgerust met fotovoltaïsche systemen.

Uitbreiding van wereldwijde laadmogelijkheden

Mercedes-Benz Group blijft elektromobiliteit stimuleren en zet zich in voor een snelle en toekomstgerichte uitbreiding van de wereldwijde infrastructuur voor snelladen. Met de ontwikkeling van het Mercedes-Benz High-Power Charging Network breidt Mercedes-Benz zijn bestaande aanbod voortdurend uit. Onderdeel hiervan is ook IONITY, het Europese snellaadnetwerk, en de onlangs aangekondigde joint venture om het Noord-Amerikaanse snellaadwerk uit te breiden. Het Mercedes-Benz High-Power Charging Network is de volgende belangrijke stap in de elektrificatiestrategie van de onderneming. Alle activiteiten met betrekking tot het laad-ecosysteem zijn ondergebracht bij Mercedes-Benz Mobility AG.

Tags::
mercedesbenz

Éléments similaires (par tag)

Verkoopvrijgave nieuwe E-Klasse Limousine en Estate

Met de verkoopvrijgave van de Limousine en Estate begint een nieuw hoofdstuk voor de nieuwe E-Klasse. De nieuwe E-Klasse wijst de weg in de overgang van de verbrandingsmotor naar elektrische aandrijving. Tegelijkertijd maakt zijn nieuwe elektronica-architectuur een uitgebreide digitale user experience mogelijk. De eerste Limousines van de 214-serie arriveren in de herfst 2023 bij de Europese dealers.

Concept CLA Class – de elektrische toekomst van Mercedes-Benz

De Concept CLA Class, onthuld op de IAA MOBILITY 2023 in München, biedt een bijna-productierijp voorproefje van de toekomstige instapklasse van het merk Mercedes-Benz. Op de weg naar een nieuw, elektrisch en digitaal tijdperk vertegenwoordigt de Concept CLA Class de visie van de onderneming om dit belangrijke voertuigsegment naar een nieuw niveau te brengen – in lijn met zijn langetermijn-portfoliostrategie. Het exterieur is ontworpen op het nieuwe MMA-platform (Mercedes-Benz Modular Architecture) en straalt een iconisch design en dynamische prestaties uit. Het interieur richt zich op de klantervaring met uitzonderlijk comfort voor een elektrische en digitale toekomst.