Verkoopvrijgave nieuwe E-Klasse Limousine en Estate

jeudi, 07 septembre 2023 12:52
Verkoopvrijgave nieuwe E-Klasse Limousine en Estate

Met de verkoopvrijgave van de Limousine en Estate begint een nieuw hoofdstuk voor de nieuwe E-Klasse. De nieuwe E-Klasse wijst de weg in de overgang van de verbrandingsmotor naar elektrische aandrijving. Tegelijkertijd maakt zijn nieuwe elektronica-architectuur een uitgebreide digitale user experience mogelijk. De eerste Limousines van de 214-serie arriveren in de herfst 2023 bij de Europese dealers.

De nieuwe E-Klasse heeft de proporties van een klassieke Limousine: de korte overhang voor en de lange motorkap worden gevolgd door een ver naar achteren geplaatste ‘greenhouse’. Een Black Panel-achtig oppervlak verbindt de grille met de koplampen. Dit inzetstuk in hoogglanzend zwart doet visueel denken aan de Mercedes-Benz modellen met EQ-technologie. De nieuwe E-Klasse beschikt standaard over DIGITAL LIGHT met als optie de projectiefunctie en biedt een onderscheidend dag- en nachtdesign. Powerdomes accentueren de motorkap.

En profil komen de harmonieuze proporties en het kenmerkende ‘cab-backward’-design bijzonder goed tot hun recht. De verzonken portiergrepen die bekend zijn van de luxemodellen van Mercedes-Benz zijn standaard. De twee afzonderlijke karakterlijnen op de flanken benadrukken het sportieve karakter. Highlights aan de achterzijde zijn de tweedelige led-achterlichten met een nieuwe contour en een bijzonder design: het stermotief in beide lichtunits voor een uniek dag- en nachtdesign.

Net als de Limousine zet de Estate niet alleen de lange modelhistorie van de klassieke E-Klasse voort, maar slaat hij met zijn nieuwe design ook een brug naar de avantgardistische trendsetters met EQ-technologie. Evenwichtige proporties maken deel uit van het uiterlijk van een traditionele Estate. Ze worden gedefinieerd door de korte overhang voor, de lange motorkap met powerdomes, de langere wielbasis en de evenwichtige overhang achter.

Met zijn opvallend vormgegeven flanken onderscheidt de Estate zich duidelijk van de concurrentie. De twee karakterlijnen die we kennen van de Limousine dragen bij aan een krachtig gestrekte carrosserie en geven de Estate een sportieve en stijlvolle uitstraling. De verfijnde, driedimensionale en tot in het kleinste detail geoptimaliseerde oppervlakteafwerking straalt elegantie uit.

MBUX Superscreen als highlight van het interieurdesign

Het dashboard speelt een belangrijke rol in de digitale beleving in het interieur. Als de E-Klasse is uitgerust met het optionele voorpassagiersdisplay, strekt het grote glazen oppervlak van het MBUX Superscreen zich uit tot het centrale display. Het bestuurdersdisplay is optisch daarvan losgekoppeld en bevindt zich in het gezichtsveld van de bestuurder. De modellen zonder voorpassagiersdisplay hebben een groot sierdeel dat doorloopt tot in het midden. Visueel los daarvan lijkt het centrale display te zweven boven het holle oppervlak van dit sierdeel.

De voorkant van het dashboard wordt verlicht door de lichtband van de actieve sfeerverlichting. Deze loopt in een wijde boog van de voorruit, langs de A-stijlen tot in de portieren. Dit creëert een royaal gevoel van ruimte. Een ogenschijnlijk vrij zwevend bedieningspaneel in het bovenste deel van de portierpanelen sluit optisch aan op het uiterlijk van de glasoppervlakken van de displays.

Als het op interieurruimte aankomt, is de E-Klasse een van de toonaangevende modellen in zijn segment. De bestuurder beschikt over 5 mm meer hoofdruimte dan in het vorige model. De achterpassagiers profiteren vooral van de 2 cm langere wielbasis: de knieruimte en de maximale beenruimte zijn respectievelijk met 10 en 17 mm toegenomen. De elleboogbreedte achterin is nog meer toegenomen: die bedraagt nu 1.519 mm. Dit is een toename met 25 mm en bijna op het niveau van de S-klasse. Het bagageruimtevolume is toegenomen tot 540 liter.

Estate: nog ruimer achterin en de vertrouwde hoge gebruikswaarde

In vergelijking met zijn voorganger is de E-Klasse Estate 28 mm breder geworden. Hierdoor hebben de achterpassagiers nog meer ruimte: de elleboogruimte achter bedraagt 1.519 mm – 25 mm meer dan voorheen. De wielbasis is met 22 mm toegenomen tot 2.961 mm. Hierdoor profiteren de passagiers op de achterbank van meer knieruimte (84 mm; plus 9 mm) en beenruimte (934 mm; plus 15 mm). De laadruimte kan worden uitgebreid van 615 liter tot maximaal 1.830 liter. In de plug-in hybrid is de laadruimte 460-1.675 liter en ook daar is de laadvloer vlak.

De achterbankleuning kan in een 40:20:40-verhouding worden gedeeld en neergeklapt. De bediening vindt plaats met twee drukknoppen aan de linker- en rechterkant van de achterbankleuning. De E-Klasse Estate is standaard uitgerust met de EASY PACK-achterklep. De achterklep opent en sluit op handige wijze met één druk op de knop: met de knop op de contactsleutel, de schakelaar in het bestuurdersportier of de ontgrendelingshendel op de achterklep. De bagageafdekking (rollo) en het scheidingsnet (beide standaard) zijn tweedelig. Ze hebben elk hun eigen cassette.


 

Een overzicht van de E-Klasse Berline modellen die beschikbaar zijn om te bestellen:

   

E 200

E 220d

E 220 4MATIC

Consumentenadviesprijs, btw inclusief

Euro

67.034

69.333

76.835

         
 

Euro

E 300 e

E 300 e 4MATIC

E 400 e 4MATIC

   

74.173

81.796

93.775

Een overzicht van de E-Klasse Break modellen die beschikbaar zijn om te bestellen:

   

E 200

E 220 d

E 300 e

Consumentenadviesprijs, btw inclusief

Euro

69.575

71.874

76.714

Tags::
mercedesbenz

Éléments similaires (par tag)

Concept CLA Class – de elektrische toekomst van Mercedes-Benz

De Concept CLA Class, onthuld op de IAA MOBILITY 2023 in München, biedt een bijna-productierijp voorproefje van de toekomstige instapklasse van het merk Mercedes-Benz. Op de weg naar een nieuw, elektrisch en digitaal tijdperk vertegenwoordigt de Concept CLA Class de visie van de onderneming om dit belangrijke voertuigsegment naar een nieuw niveau te brengen – in lijn met zijn langetermijn-portfoliostrategie. Het exterieur is ontworpen op het nieuwe MMA-platform (Mercedes-Benz Modular Architecture) en straalt een iconisch design en dynamische prestaties uit. Het interieur richt zich op de klantervaring met uitzonderlijk comfort voor een elektrische en digitale toekomst.

Mercedes-Benz opent dit najaar de eerste eigen snellaadparken

Mercedes-Benz opent dit najaar zijn eerste eigen snellaadparken en voert daarmee zijn verregaande plannen uit om de wereldwijde laadinfrastructuur uit te breiden. De eerste Mercedes-Benz Charging Hubs worden vanaf oktober in gebruik genomen in Atlanta (VS), Chengdu (China) en Mannheim (Duitsland). Tegen het einde van 2024 wil Mercedes-Benz het wereldwijde snellaadnetwerk verder uitbreiden tot meer dan 2.000 laadstations. Het langetermijndoel is om tegen het einde van het decennium meer dan 2.000 Charging Hubs met meer dan 10.000 laadstations te creëren.