Nieuwe Peugot E-308 en E-308 SW

zaterdag, 17 september 2022 17:27
Nieuwe Peugot E-308 en E-308 SW

PEUGEOT 308 EN 308 SW 100% ELEKTRISCH

 

 • ALLURE: 100% elektrisch en 100% onweerstaanbare 308 berline en break
 • ALLURE: Eerste 100% elektrische break versie van een Europese fabrikant
 • EXCELLENCE: Nieuwe 115 kW/156 pk motor, nieuwe generatie accu
 • EXCELLENCE: 12,7 kWh/100 km, referentie-efficiëntie in het C-segment  
 • EMOTIE: Het plezier van 100% elektrisch rijden met de PEUGEOT i-Cockpit®.

De twee nieuwe silhouetten van de PEUGEOT 308 - de berline en de break SW - zijn nu al verkrijgbaar in geëlektrificeerde plug-in hybride versies en zullen vanaf 2023 verkrijgbaar zijn in een 100% elektrische versie. PEUGEOT zal de eerste Europese constructeur zijn die een 100% elektrische break aanbiedt. De elektrische 308 en 308 SW zullen worden aangedreven door een gloednieuwe elektrische motor met een vermogen van 115 kW (156 pk) en een actieradius van meer dan 400 km (WLTP-cyclus), afhankelijk van het uitrustingsniveau. Dit dubbele aanbod is een compromisloos antwoord, perfect aangepast aan de behoeften van klanten uit het C-segment: de unieke look van de 308 wordt gecombineerd met het rijplezier dat kenmerkend is voor de PEUGEOT-modellen, en met een toonaangevende efficiëntie, met een gemiddeld brandstofverbruik van 12,7 kWh. De nieuwe PEUGEOT E-308 en E-308 SW, beschikbaar in de uitrustingsniveaus Allure en GT, zullen in 2023 op de markt komen. Ze zullen in Frankrijk in Mulhouse worden geproduceerd voor de Europese en de wereldmarkt.

 

ALLURE. Het design van de nieuwe PEUGEOT E-308 en E-308 SW is geworteld in zowel het PEUGEOT DNA als in een dynamische, upmarket referentiewereld. De langere motorkap vooraan versterkt het silhouet, de volumes zijn sensueel en scherp, en het nieuwe logo van het merk prijkt trots in het midden van de grille. De algemene optimalisatie van de architectuur komt de binnenruimte ten goede. Aan de voorzijde omkadert de waaiervormige lichtsignatuur de Matrix LED-koplampen, die de 308 en 308 SW perfect integreren in de PEUGEOT-familie, net als de LED-verlichting met de drie klauwen aan de achterzijde.

Een nieuw 18-inch aluminium wiel is speciaal ontwikkeld voor de 100% elektrische versies van de PEUGEOT 308 en 308 SW. Zijn aerodynamische efficiëntie is bijzonder goed ontworpen om de prestaties te optimaliseren. 

EXCELLENCE. Op de nieuwe PEUGEOT E-308 en E-308 SW wordt een gloednieuwe, volledig elektrische motor geïntroduceerd: met 115 kW (156 pk) en 260 Nm koppel (beschikbaar vanaf 0 km/u) voor een onmiddellijk reactievermogen. De nieuwe motor zal de E-308 geruisloos, zonder trillingen en zonder CO2 uitstoot aandrijven. Deze motor zal een aanvulling vormen op het huidige gamma, dat bestaat uit plug-in hybrides met 180 pk/132 kW en 225 pk/162 kW en versies met verbrandingsmotor.

 

De versnellingsbak van de PEUGEOT E-308 en E-308 SW optimaliseert de actieradius, terwijl een hoog prestatieniveau behouden blijft met een reactievermogen dat eigen is aan elektrische motoren.

Ook de batterij is van een nieuwe generatie. Het is een 54 kWh hoogspanningsbatterij (51 kWh nuttig) met een nieuwe chemie. De batterij heeft een nieuwe chemische samenstelling met 80% nikkel - 10% mangaan - 10% kobalt, die werkt op 400 volt en een actieradius van meer dan 400 km mogelijk maakt volgens het WLTP-protocol (goedkeuring in uitvoering). 

 

Efficiëntie was een belangrijk aandachtspunt voor de ingenieurs van de PEUGEOT E-308 en E-308 SW, want de gecombineerde inspanningen op het vlak van motor, batterij, aerodynamica (optimalisering van de voorkant en de onderkant), optimalisering van het gewicht (EMP2-platform) en vermindering van wrijvingsverliezen (klasse A-banden) hebben het mogelijk gemaakt om een opmerkelijk laag gemiddeld energieverbruik te bereiken: 12,7 kWh per 100 km, een benchmark onder de 100% elektrische voertuigen in het C-segment.

Om het energieverbruik zo goed mogelijk te beheren, kan de bestuurder bovendien zijn rijmodus kiezen (ECO, NORMAL en SPORT) en zelfs, dankzij de "BRAKE"-modus, de vertraging opdrijven wanneer het gaspedaal wordt losgelaten, om de energieterugwinning te optimaliseren. 

De ingebouwde driefasige lader is standaard en heeft een vermogen van 11 kW. De laadaansluiting is geschikt voor alle oplaadmodi. Vanaf een 100 kW publiek oplaadpunt gaat het opladen van de auto van 20% naar 80% lading in minder dan 25 minuten.

 

Op technologisch vlak zijn de nieuwe PEUGEOT E-308 en E-308 SW uitgerust met de nieuwste generatie rijhulpmiddelen om rustig en veilig rijden te bevorderen. Deze omvatten:

 • Adaptieve cruise control met Stop en Go functie, 
 • Dodehoekbewaking op grote afstand (75 meter),
 • Rear Traffic Alert, dat waarschuwt voor gevaar bij het achteruitrijden.

 

EMOTIE. Voor zijn bestuurder en passagiers bieden de nieuwe PEUGEOT E-308 en E-308 SW de nieuwste generatie van de PEUGEOT i-Cockpit®, herkenbaar aan:

 • zijn compacte, verwarmde stuurwiel, gewijd aan rijplezier en gecontroleerde wendbaarheid, 
 • zijn 3-dimensionale digitale head-up display, die kan worden aangepast en geconfigureerd,
 • zijn centrale 10-inch touch screen.

 

De nadruk is gelegd op vakmanschap in het interieur, inventiviteit met volledig configureerbare virtuele i-schakelaars en connectiviteit met onder meer de nieuwste i-Connect® Advanced-technologie, een infotainmentsysteem dat de rij- en reiservaring intuïtiever en lonender maakt. 

De nieuwe PEUGEOT E-308 en E-308 SW zullen ook te koop zijn op de online verkoopsite van het merk, die de klant een 100% digitale aankoopervaring ("Selling On Line") zal bieden die volledig veilig is. Klanten kunnen hun nieuwe voertuig kopen, hun oude voertuig inruilen en hun nieuwe voertuig financieren vanaf hun smartphone, tablet of PC. Elke klant zal de vrijheid hebben om ervoor te kiezen om zijn voertuig gratis thuis te laten leveren.

Er is een reeks services beschikbaar om het leven van onze klanten elke dag gemakkelijker te maken. Er is een MyPeugeot®-applicatie beschikbaar op smartphone, die communiceert met het voertuig en op afstand een oplaadbeurt kan plannen, of op afstand een thermische pre-conditioning kan starten.

 

Met de smartphone-applicatie Free2Move e-solutions kunnen gebruikers hun reis plannen, met name door te anticiperen op de oplaadfasen dankzij de integratie van de oplaadstations die op het traject aanwezig zijn. 

Getagged onder:
peugeot
Laatst aangepast op zaterdag, 17 september 2022 17:34

Gerelateerde items (op tag)

Nieuwe Peugot 408: onverwacht in alle opzichten, een dynamische, innovatieve fastback

Met de nieuwe 408 toont PEUGEOT de creativiteit van haar teams door een nieuw fastback silhouet aan te bieden aan de top van het C-segment: de PEUGEOT 408 is de eerste in zijn soort, zowel in de geschiedenis van het Merk als op de huidige automarkt. Hij is onverwacht omdat hij anders is. Deze PEUGEOT van het nieuwe tijdperk heeft een katachtige houding en unieke verschijning, evenals een uitmuntendheid van de techniek gericht op efficiëntie en intelligente elektrificatie, evenals emoties die worden geleverd door geavanceerde technologieën gewijd aan rijplezier en instinctief gebruik.

GERESERVEERD VOOR EERSTE 50 KLANTEN : de nieuwe PEUGEOT 408 PLUG-IN HYBRID 225 FIRST EDITION

GERESERVEERD VOOR DE EERSTE 50 KLANTEN: DE NIEUWE PEUGEOT 408 PLUG-IN HYBRIDE 225 FIRST EDITION

 

 • ALLURE : PEUGEOT 408 PLUG-HYBRID 225 FIRST EDITION in avant-première ! 
 • EMOTIE: Electric Pack inbegrepen, aanbod beperkt tot de eerste 50 bestellingen 
 • EXCELLENCE: vanaf 8 september online beschikbaar op de PEUGEOT STORE website 
 • WERELDPREMIERE: op het Autosalon van Parijs, van 17 tot 23 oktober

De PEUGEOT 408 FIRST EDITION, die net aan het begin van de zomer werd onthuld, op 4 augustus spectaculair werd voorgesteld (de symbolische datum 4.08!) in "The Sphere", een buitengewone transparante en roterende structuur die het mogelijk maakte om al zijn facetten te tonen, en op het autosalon van Parijs (17-23 oktober) voor het eerst aan het publiek zal worden voorgesteld, opent op 8 september zijn orderboek voor 50 bevoorrechte klanten. Design, kleur, technologie en uitrusting, de eerste 50 PEUGEOT 408 PLUG-HYBRID 225 FIRST EDITION wagens zullen hun eigenaars het beste bieden - naast het exclusieve aanbod van een privé of openbaar elektrisch oplaadpakket! De PEUGEOT 408 PLUG-IN HYBRID 225 FIRST EDITION is exclusief online verkrijgbaar via de PEUGEOT STORE website https://store.peugeot.be/nl/configurable en kost 499 euro/maand of 50.400 euro inclusief btw.

The countdown is on: just 5 days to go until the PEUGEOT 9X8 goes racing!

On July 10, 2022, Team Peugeot TotalEnergies’ two PEUGEOT 9X8 Le Mans Hypercar prototypes will make their official racing debut at Monza, Italy, in the fourth round of the 2022 FIA World Endurance Championship (FIA WEC). Building upon the success of its previous programmes with the 905 (1990>1993, powered by a V10 petrol engine) and 908 (2007>2011, powered by an HDI FAP diesel V12), PEUGEOT is making its grand return to endurance racing with a hybrid-powered car that embodies its electrification strategy. The whole team is looking forward to learning as much as possible from this first competitive outing.

NIEUWE PEUGEOT E-EXPERT HYDROGEN

PEUGEOT gaat nog verder in haar eis om de lokale emissies van haar voertuigen drastisch te verminderen en is daarmee een van de allereerste fabrikanten die standaard een elektrische bestelwagen aanbiedt die wordt aangedreven door een waterstofbrandstofcel: de PEUGEOT e-EXPERT Hydrogen. Met dit nieuwe model, dat is uitgerust met de meest geavanceerde elektrificatie-technologieën, breidt PEUGEOT zijn aanbod van emissievrije mobiliteit verder uit.

De brandstofcel kan snel worden opgeladen, wat de mogelijkheid biedt tot intensief gebruik zonder uitstoot, wat met de andere tot nu toe beschikbare technologieën onmogelijk was: slechts drie minuten volstaan om de waterstof op te slaan die nodig is om enkele honderden kilometers af te leggen in zuiver elektrische modus. Dit zal een hele nieuwe groep gebruikers aantrekken voor elektrische voertuigen.

De PEUGEOT e-EXPERT Hydrogen is zojuist voor het eerst getest door Europese journalisten in Rüsselsheim, Duitsland, waar de productielijn zich bevindt.