Kia Charge: marktleidende oplaadoplossing voor elektrische voertuigen

donderdag, 03 oktober 2024 19:48
Kia Charge: marktleidende oplaadoplossing voor elektrische voertuigen

Brussel, België – 2 oktober 2024 - Kia Charge is Kia's alles-in-één service voor alle oplaadactiviteiten in Europa, voor zowel particuliere als zakelijke klanten. Deze marktleidende oplossing biedt nu toegang tot meer dan 800.000 AC- en DC- laadpunten in 28 Europese landen, waaronder 71.000 in België en Luxemburg.

Een oplossing die het leven gemakkelijker maakt voor gebruikers van plug-in voertuigen
Kia Charge, een toonaangevende oplossing voor snel en eenvoudig opladen in Europa, heeft nu meer dan 100.000 gebruikers. Kia blijft werken aan het doel om het toonaangevende merk voor elektrische mobiliteit in Europa te worden*. Klanten hebben al meer dan 2,3 miljoen oplaadsessies voltooid met hun Kia Charge-kaart of door het laadproces te activeren via de Kia Charge-app.

"Naarmate er meer EV’s en plug-in auto's op de weg komen, is het belangrijk om deze toename te volgen met een groeiend aantal oplaadpunten, om onze klanten te helpen hun auto's gemakkelijk op te laden," zegt Martin Enthofer, Director of Strategy and Customer Experience Solutions bij Kia Europe. "Kia blijft de standaard zetten voor elektrisch rijden, waardoor het toegankelijker wordt voor een breder scala aan bestuurders, met Kia Charge dat helpt om elke rit te vereenvoudigen en te verbeteren."

Kia Charge biedt klanten een unieke oplaadservice, inclusief routeplanning, authenticatie, accountbeheer en betaling**. Klanten hebben ook toegang tot meer dan 4.000 oplaadpunten in het IONITY-netwerk. Als onderdeel van het partnerschap met IONITY ondersteunt Kia de uitbreiding van meer dan 17.000 krachtige oplaadpunten langs de Europese snelwegen tegen 2030.

Een zeer uitgebreid netwerk in België en Luxemburg
Met 71.000 oplaadpunten staat België-Luxemburg op de 4e plaats in Europa wat laaddichtheid betreft. Dit toont het dynamisme en de investeringen in infrastructuur, een engagement dat heeft geleid tot 12.000 bijkomende punten in een kwartaal tijd in 2024.
"We zijn verheugd over de voortdurende uitbreiding van oplaadpunten in België en Luxemburg, wat een essentiële vooruitgang is voor onze regio. De angst om te moeten opladen blijft voor sommige consumenten een drempel om elektrisch te rijden, dus dit zal ervoor zorgen dat onze klanten zorgeloos elektrisch kunnen rijden," zegt Olivier Gelas, Managing Director van Kia Belux.

* Kia Charge is gelanceerd in 20 Europese landen. In landen waar Kia Charge nog niet is gelanceerd, kunnen klanten nog steeds gebruikmaken van de oplaadpunten (Roam) in die landen.
** Abonnementskosten kunnen per land verschillen.

Getagged onder:
kia
Laatst aangepast op donderdag, 03 oktober 2024 19:50

Gerelateerde items (op tag)

Kia lanceert lichte bedrijfswagens in Europa en doet belangrijke aankondigingen op de IAA in Hannover

Hannover, 16 september 2024 - Kia presenteerde de Europese première van het nieuwe Platform Beyond Vehicle (PBV)-concept van het merk op de IAA in Hannover. Met PBV's schudt Kia de markt voor lichte bedrijfsvoertuigen (LCV) op met een fascinerende reeks speciaal gebouwde elektrische voertuigen (EV's). Samen met belangrijke partnerschappen voor wagenparkbeheer, het ombouwen van voertuigen en nog veel meer, zullen de LCV's van Kia mensen helpen om zaken te doen zoals nooit tevoren, ondersteund door een garantie van zeven jaar/150.000 km.

Europese première voor Kia PBV op IAA Hannover 2024

Brussel, België - 30 augustus 2024 - Kia is voor het eerst aanwezig op de IAA Hannover, van 16 tot en met 22 september 2024. Een belangrijk hoogtepunt van het evenement is de Europese première van de PBV-conceptvoertuigen van het merk. Met de PBV's neemt Kia de gewaagde stap om de markt van lichte bedrijfsvoertuigen (LCV) te betreden met een unieke reeks voertuigen.

Kia EV3: hoogstaande elektrische SUV-ervaring voor iedereen

Kia onthulde alle details van de nieuwe Kia EV3, de compacte EV SUV van het Koreaanse merk. Met zijn combinatie van een gedurfd design, innovatieve technologie en baanbrekende functies stelt de EV3 nieuwe normen die nog niet eerder te zien waren in het compacte EV SUV-segment.

De EV3 is gebaseerd is op de geavanceerde technologie en design van Kia’s grootste SUV, de EV9, maar heeft toch zijn eigen identiteit.

Test: Kia EV9 RWD, Space-KIA

Met het succes van de Kia EV6 en de daarbij horende titel van Auto van het Jaar 2022, zet KIA hun elektrisch offensief voort. Ditmaal met de indrukwekkend uitziende EV9. Later komen daar nog een compacte stadswagen EV3, een C-segment SUV EV5 en zelfs een berline in het C-segment EV4 bij.