Ligier Professional komt met driewielige en volledig elektrische Cargobike

mercredi, 29 novembre 2023 16:36
Ligier Professional komt met driewielige en volledig elektrische Cargobike

Met de volledig nieuwe elektrische Cargobike van Ligier Professional, recent geïntroduceerd op de beurs Parcel and Post Expo in Amsterdam, breidt het Franse Ligier zijn range elektrische voertuigen voor laatste-kilometerlevering uit. De Cargobike zal leverbaar zijn vanaf het tweede kwartaal van 2024.

Als Europese marktleider in innovatieve mobiliteit biedt Ligier Professional 100% elektrische micro-utilityvoertuigen op de markt: voertuigen met drie of vier wielen, te rijden met of zonder rijbewijs en met talloze personalisatiemogelijkheden. De Cargobike is de meest recente toevoeging aan de Professional-range en vooral bedoeld voor leveringen in de stad.

Ondanks dat het een fiets is, heeft de Cargobike veel onderdelen uit de motorfietsindustrie, wat hem robuust en betrouwbaar maakt. Een middenmotor drijft beide achterwielen aan en krachtige schijfremmen garanderen een korte remweg. Achterop heeft de Cargobike een opslagruimte tot 250 kg, de functionele bagagebak voorop biedt plek aan twee liter. Door zijn geringe afmetingen is driewielige fiets bijvoorbeeld uitermate geschikt voor postbezorging in stedelijke gebieden. Met de verwisselbare accu is er geen limiet aan zijn bereik.

Toshihide Soga, Directeur van de Business Unit Ligier Professional: “De opkomst van online winkelen, nieuwe wettelijke voorschriften en de verdichting van stadscentra leiden tot aanpassingen in het stadsvervoer. Professionele transporteurs verduurzamen en zijn op zoek naar milieuvriendelijke mobiliteitsoplossingen. Die bieden wij met onze voertuigen voor stadsdistributie. Onze modellen zijn compact, milieuvriendelijk en betrouwbaar. De Cargobike is een belangrijke, nieuw toevoeging voor last-mile delivery.”

De Cargobike vormt met de Pulse 3 en Pulse 4 het gamma van Ligier Professional. De Pulse 3 is een elektrische driewielige scooter met een laadvermogen van 80 kg of 550 liter. Hij is uitgerust met een door Ligier Professional gepatenteerd pendelsysteem, waardoor het stuur tot 30% kan kantelen voor extra stabiliteit bij stilstand en tijdens het rijden. Hij heeft een bereik tot 120 kilometer.

De Pulse 4 rondt het gamma naar boven af. Het is een flexibele elektrische microbestelwagen leverbaar in een korte versie zonder rijbewijs en een lange versie met rijbewijs B1. Zijn gepatenteerde Clip System maakt het mogelijk om de inrichting van de laadruimte in enkele minuten aan te passen aan de transportbehoefte. Er zijn drie verschillende bakken: de kofferbakversie, standaard geïsoleerd of gekoeld, een platformversie met zijwanden, hogedrukreiniger en hydraulica en een kiepversie.

De Ligier Professional-modellen zijn direct leverbaar via 40 Ligier-dealers in Nederland. De Cargobike wordt in de loop van 2024 aan het gamma toegevoegd en kan, net als alle andere modellen, via Ligier.com worden geconfigureerd en besteld. De prijzen van de Cargobike worden in een later stadium bekend gemaakt.

Dernière modification le mercredi, 29 novembre 2023 16:39