Lexus RZ450e is chique Toyota bZ4X

zondag, 19 december 2021 21:34
Lexus RZ450e is chique Toyota bZ4X

De Toyota bZ4X en de Subaru Solterra krijgen een derde, eveneens 100% elektrische, maar wat chiquere versie: de Lexus RZ450e.

Toyota is lang een koele minnaar geweest van de elektrische auto, maar intussen maakt de Japanse autoreus zich op voor een indrukwekkend EV-offensief. De ambitie om tegen 2030 liefst 30 nieuwe elektrische modellen te presenteren, wordt kracht bijgezet door in één keer 15 conceptcars los te laten. En onder die 15 studiemodellen bevindt zich ook deze Lexus RZ450e, de premium versie van de Toyota bZ4X - de elektrische SUV wordt ook gecommercialiseerd als Subaru Solterra.

 

Lees verder op: autogids.be

Getagged onder:
lexus

Gerelateerde items (op tag)

Lexus LBX, Kleine crossover met grote onderscheiding?

Als je vandaag een Lexus concessiehouder zou binnenstappen, kan je maar liefst kiezen uit vijf SUV’s/Crossovers. De jongstgeborene – en daarbij kleinste van de telg - luistert naar de naam LBX. Draagt deze benjamin nog wel met recht het luxe-embleem Lexus op zijn neus of is er sprake van te nauwe familiebanden met moederconcern Toyota.

De UX 300e: de eerste volledig elektrische Lexus

Vanuit de unieke ervaring van Lexus met het bouwen van meer dan 1,7 miljoen hybride auto's, belichaamt de nieuwe UX 300E de ongeevenaarde kwaliteit en betrouwbaarheid die synoniem zijn geworden voor het merk. De eerste volledig elektrische Lexus stoelt op een werledwijde reputatie voor batterijtechnologie en duurzaamheid en profiteert vooral van de kennis van Lexus op het gebied van batterijmanagementsystemen, power control units en elektromotoren.

EcoReview – Lexus ES300h: Wissel van de wacht

Tot voor kort was Lexus maar magertjes vertegenwoordigd in de hogere middenklasse van Europa: het had er de GS maar dat model kwam maar niet van de grond. Lexus gooit dat segment nu over een andere boeg en brengt de ES naar het oude continent. Wij maakten een proefrit met de enige bij ons verkrijgbare motorisatie: de hybride ES300h.