De UX 300e: de eerste volledig elektrische Lexus

woensdag, 02 augustus 2023 14:15
De UX 300e: de eerste volledig elektrische Lexus

Vanuit de unieke ervaring van Lexus met het bouwen van meer dan 1,7 miljoen hybride auto's, belichaamt de nieuwe UX 300E de ongeevenaarde kwaliteit en betrouwbaarheid die synoniem zijn geworden voor het merk. De eerste volledig elektrische Lexus stoelt op een werledwijde reputatie voor batterijtechnologie en duurzaamheid en profiteert vooral van de kennis van Lexus op het gebied van batterijmanagementsystemen, power control units en elektromotoren.

Nieuw ontwikkelde Lithium-Ion batterij
De UX 300e wordt van energie voorzien door een nieuw ontwikkeld batterijpack met een totaalvermogen van 54,3 kWH. Deze batterij geeft de auto volgens NEDC-norm een actieradius van zo'n 400 km, wat voor de WLTP-cyclus overeenkomt met 300 kilometer. Dit bestaat uit 288 lithium-ion accucellen onder de laadvloer en achterbank, met een gecombineerd vermogen van 54,3 kWh. Met oog op een zo laag mogelijk zwaartepunt bevindt het uit 288 cellen bestaande batterijpack zich onder de laadvloer, met als voordeel een ruim en praktisch interieur, passend bij een moderne crossover.

Maximale levensduur en duurzaamheid voor batterij
Voor maximale controle en een grotere actieradius meten sensoren het voltage en de temperatuur van elke batterijcel. Samen met het geavanceerde Battery Management System leidt dit tot een batterij met een maximale capaciteit en een grotere actieradius. Voor de batterij van de UX 300e ontwikkelde Lexus een luchtkoelsysteem dat veiliger en lichter is dan watergekoelde systemen. Door binnen het batterijpakket gekoelde lucht te laten circuleren, ontstaat ook bij hogere snelheden en tijdens herhaaldelijk snel opladen een stabiel vermogen. Samen met de airconditioning van het interieur geeft het systeem de batterij een langere levensduur, met bovendien betere prestaties tijdens het rijden én opladen. Betrouwbaarheid stond ook voorop bij de ontwikkeling van het verwarmingssysteem voor de batterij. Verwarmingselementen onder elke batterijmodule beperken de invloed van koude weersomstandigheden op de actieradius, en zorgen ervoor dat het volledige vermogen beschikbaar is bij het wegrijden.Tot slot biedt een duurzame rubberen afdichting bescherming tegen vocht en stof.

10 jaar verlengde batterijgarantie10
Lexus biedt een verlengde garantie van tien jaar op alle defecten van het batterijpakket en vermindering van de opslagcapaciteit tot een niveau lager dan 70 procent. Voorwaarde voor deze garantiebepalingen is dat u de reguliere Health Checks voor het accupack in acht neemt. Standaard geldt een periode van acht jaar (of 100.000 kilometer) van volledige garantie. op vermindering van de batterijcapaciteit onder 70 procent. Naast de verlengde garantie voor de batterij is elke eigenaar van de UX 300e verzekerd van drie jaar volledige fabrieksgarantie en vijf jaar garantie (of 100.000 kilometer) op defecten in de aandrijflijn. “Onze reputatie van voorloper in elektrificatie, gecombineerd met een garantieperiode van tien jaar geeft nog meer vertrouwen voor klanten die kiezen voor een elektrische auto in dit segment", aldus Pascal Ruch, Hoofd van Lexus Europe.

Nauwkeurig gemaakte transaxle
Een nieuw ontwikkelde, compacte transaxle met drie assen en een reductietandwiel voor hoge toerentallen staan garant voor toonaangevende prestaties en een uitzonderlijk laag geluidsniveau. Met oog op een langere levensduur en maximale souplesse ontwikkelden de technici van Lexus glad gepolijste tandoppervlakken, een cover voor geluidsisolatie en een slim systeem dat zorgt voor smering.

Krachtige elektromotor
De compleet nieuw ontwikkelde aandrijflijn van de UX 300e omvat een 150 kW (204 pk) sterke elektromotor/dynamo die de voorwielen aandrijft. Dit geeft de auto even natuurlijke als snelle acceleraties, met een topsnelheid van 160 km/u en een acceleratie van 0-100 km/u in slechts 7,5 seconden.

Gebouwd volgens de kwaliteitseisen van Lexus
Om de voor Lexus kenmerkende kwaliteit te kunnen garanderen, wordt de UX 300e naast onze zelfopladende hybrides gebouwd in de Kyushi fabriek. Hier wordt de productie aangestuurd door de vermaarde 'Takumi' ambachtslieden. Met hun legendarische oog voor detail en strenge kwaliteitsnormen belichamen zij de kwaliteit die Lexus nastreeft voor elke geproduceerde auto.

Voor meer informatie, surf naar Lexus.

Getagged onder:
lexus
Laatst aangepast op vrijdag, 04 augustus 2023 13:32

Gerelateerde items (op tag)

Lexus LBX, Kleine crossover met grote onderscheiding?

Als je vandaag een Lexus concessiehouder zou binnenstappen, kan je maar liefst kiezen uit vijf SUV’s/Crossovers. De jongstgeborene – en daarbij kleinste van de telg - luistert naar de naam LBX. Draagt deze benjamin nog wel met recht het luxe-embleem Lexus op zijn neus of is er sprake van te nauwe familiebanden met moederconcern Toyota.

EcoReview – Lexus ES300h: Wissel van de wacht

Tot voor kort was Lexus maar magertjes vertegenwoordigd in de hogere middenklasse van Europa: het had er de GS maar dat model kwam maar niet van de grond. Lexus gooit dat segment nu over een andere boeg en brengt de ES naar het oude continent. Wij maakten een proefrit met de enige bij ons verkrijgbare motorisatie: de hybride ES300h.