Elon Musk wordt een last voor Tesla

zaterdag, 06 augustus 2022 17:11
Elon Musk wordt een last voor Tesla

De fratsen van Elon Musk beginnen het imago van Tesla te schaden. Hangt het overleven van de Amerikaanse constructeur van elektrische auto's af van het vertrek van zijn baas?

Het succes van Tesla is voor een groot deel – of helemaal? – te danken aan de investering en de sterke persoonlijkheid van Elon Musk. Als slimme en stoutmoedige pionier wist de Amerikaanse miljardair het ambachtelijke merk dat een elektrische roadster produceerde op een Lotus Elise-basis, om te vormen tot een belangrijke speler in de auto-industrie en tot leider op het vlak van elektrische voertuigen. Sterker nog: Musk is erin geslaagd om de waarde van Tesla te laten stijgen dankzij zijn communicatieve vaardigheden. Wanneer Twitter ontploft, staat Elon vaak aan de bron. Maar mettertijd is de man veranderd van een eigenzinnige miljardair in een controversiële despoot en begint zijn imago Tesla schade toe te brengen. Tot het punt waarop de grote baas moet worden verwijderd?

 

Lees verder op: autogids.be

Getagged onder:
tesla

Gerelateerde items (op tag)

Eindelijk! Tesla lanceert Plaid in Europa

De Tesla Model S en Model X Plaid arriveren in Europa. Deze elektrische topmodellen halen 1.020 pk uit drie motoren en kunnen bogen op de nieuwste technologie van de S en X, waaronder ook het befaamde Yoke-stuurwiel.