Model Y bestverkochte auto van 2023

donderdag, 01 februari 2024 15:58
Model Y bestverkochte auto van 2023

Op basis van voorlopige data schat onderzoeksbureau Jato in dat de Model Y de Toyota RAV4 van de troon stoot als bestverkochte auto.

De Tesla Model Y is wereldwijd de bestverkochte auto van 2023. Dit concludeert onderzoeksbureau Jato op basis van voorlopige cijfers.

Tesla zelf treedt al naar buiten met het nieuws. Bij de presentatie van de jaarcijfers vermeldde het Amerikaanse bedrijf dat Tesla Model Y met 1,2 miljoen verkopen het best verkochte model wereldwijd is in 2023. Dat is een stijging van 64 procent vergeleken met 2022. Een groot deel van deze auto’s ging naar Europa en China. In China zag Tesla de verkoop van de Model Y met 45 procent stijgen naar 456 duizend auto’s.

‘Lange tijd twijfelden mensen aan de levensvatbaarheid van elektrische auto’s. Vandaag de dag is de bestverkochte auto ter wereld een elektrische’, aldus Tesla.

Toyota RAV4
In Europa wist Tesla vorig jaar 255 duizend Model’s Y te verkopen, 19 duizend meer dan de Dacia Sandero die op nummer twee staat in de verkoopstatistieken van 2023. “In november was de gemiddelde verkoopprijs van een Model Y in Europa 18 procent lager dan de gemiddelde aanschafprijs van een EV in Duitsland. De prijsdalingen, in combinatie met Tesla’s reputatie als leverancier van betrouwbare auto’s, deden de al hoge vraag verder stijgen,” aldus onderzoeker Felipe Munoz.

Op de tweede plaats komt volgens Jato de Toyota RAV4 met iets meer dan 1 miljoen verkochte exemplaren wereldwijd in 2023. De Toyota Corolla komt op plek drie. ‘Beide modellen zijn alleen leverbaar als hybride, en kunnen hierdoor minder goed concurreren op de Europese en Chinese markten waar elektrisch rijden steeds meer de norm wordt,’ concludeert Jato.

Bron: Automotive Management

Getagged onder:
tesla
Laatst aangepast op donderdag, 01 februari 2024 19:19

Gerelateerde items (op tag)

Test: Tesla Model X Plaid

Space X

Het topmodel bij Tesla luistert naar de naam Model X en is er al sinds 2015. Deze krijgt nu een update en komt met een topmodel met prestaties om duizelig van te worden. Wij gingen op pad met de Tesla Model X Plaid.

Tesla moet alle FSD-wagens terugroepen in de VS

Maar liefst 363.000 Tesla's krijgen te maken met een recall omdat het Full Self Driving-systeem als onveilig is bevonden door de Amerikaanse NHTSA. Een troost voor de klanten: het probleem kan verholpen worden met een update.

Move2Green ontvangt Tesla Model X Plaid

Net voor de feestdagen mocht CEO Tim Van den bussche de sleutels in ontvangst nemen van de eerste afgeleverd Tesla Model X Plaid in Europa. Deze unieke wagen hebben zij meteen aan de tand gevoeld en in een video-review gegoten. Ontdek hun ervaringen onderaan dit artikel.