Tesla moet alle FSD-wagens terugroepen in de VS

maandag, 20 februari 2023 15:44
Tesla moet alle FSD-wagens terugroepen in de VS

Maar liefst 363.000 Tesla's krijgen te maken met een recall omdat het Full Self Driving-systeem als onveilig is bevonden door de Amerikaanse NHTSA. Een troost voor de klanten: het probleem kan verholpen worden met een update.

De Amerikaanse verkeersveiligheidswaakhond NHTSA heeft Tesla al een tijdje in het vizier, meer bepaald het Full Self Driving-systeem van de EV-constructeur, dat nog in een b├Ętafase zit en dus nog niet onder die naam verhandeld zou mogen worden. Tot nu toe bleef het bij onderzoeken en de dreiging van juridische stappen, maar nu onderneemt de NHTSA ook concrete stappen. Elke Tesla in de VS met de FSD-hardware krijgt een recall opgelegd om de software aan te pakken, die als onveilig wordt bevonden door de NHTSA.

Voor meer informatie, lees het volledige artikel op Autogids!

Getagged onder:
tesla
Laatst aangepast op maandag, 20 februari 2023 15:45

Gerelateerde items (op tag)

Test: Tesla Model X Plaid

Space X

Het topmodel bij Tesla luistert naar de naam Model X en is er al sinds 2015. Deze krijgt nu een update en komt met een topmodel met prestaties om duizelig van te worden. Wij gingen op pad met de Tesla Model X Plaid.

Move2Green ontvangt Tesla Model X Plaid

Net voor de feestdagen mocht CEO Tim Van den bussche de sleutels in ontvangst nemen van de eerste afgeleverd Tesla Model X Plaid in Europa. Deze unieke wagen hebben zij meteen aan de tand gevoeld en in een video-review gegoten. Ontdek hun ervaringen onderaan dit artikel.